Utazás
Szállás

Utazás típusa

Ország

Város

Dolce Travel
utazás-szállás-hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
Telefon:Buszos városnézés, Buszos kirándulás - Bel- és külföldi személyszállítás autóbusszal Proservice Group - Több, mint arany Ultrahangos fogkefe Emmi-dent

PORTUGÁLIA KLASSZIKUS KÖRUTAZÁS (Júniusban)

E-mail

Portugália Európa legnyugatibb országa, az Atlanti-óceán partján fekszik. A portugálok révén ismerjük a cukornádat és a teát, a portugálok hoztak először porcelánt Kínából. Az óceánok első igazi urai, akik a középkori Európát modernizálták felfedezéseikkel. A mai Portugália modern és izgalmas, egyúttal áthatja gyarmati történelme és a nagy felfedezők emléke. Lisszabon • Queluz • Sintra • Cabo da Roca • Obidos • Batalha • Fatima • Porto • Braga • Guimãres • Tomar • Costa Azul.........

 
PORTUGÁLIA
KLASSZIKUS KÖRUTAZÁS 
 
 
Portugália Európa legnyugatibb országa, az Atlanti-óceán partján fekszik. A portugálok révén ismerjük a cukornádat és a teát, a portugálok hoztak először porcelánt Kínából. Az óceánok első igazi urai, akik a középkori Európát modernizálták felfedezéseikkel. A mai Portugália modern és izgalmas, egyúttal áthatja gyarmati történelme és a nagy felfedezők emléke.
 
Lisszabon • Queluz • Sintra • Cabo da Roca • Obidos • 
Batalha • Fatima • Porto • Braga • Guimãres •
Tomar • Costa Azul
 
 
 
Utazás:
Budapest - Lisszabon - Budapest útvonalon közvetlen repülőjárattal, 
a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal (8 Nap/7 Éj)
 
Tervezett menetrend:
június 25. - Budapest -  15:10 - Lisszabon - 16:10
július 02. - Lisszabon - 10:55 - Budapest - 15:25
 
Útvonal:
2 éj Lisszabon, 1 éj Fatima, 2 éj Portó, 2 éj Lisszabon tengerpart
 
Szállás:
középkategóriájú szállodákban, kétágyas szobákban
Lisszabon, Olissipo Marques de Sa vagy hasonló
Fatima, Casa das Irmãs Dominicanas vagy hasonló
Portó, Hotel S. José vagy hasonló
Lisszabon környéke, Tryp Lisboa Caparica Mar Hotel vagy hasonló
 
Ellátás:
Reggeli + Felár ellenében menüs vacsora
 
 
2018.06.25 - 07.02.
-BETELT !!! / 1. CSOPORT  / 2. CSOPORT
 
 
 
 
 
Program: (8 Nap/7 Éj)
1. nap / június 25. / Lisszabon
Elutazás Lisszabonba a menetrend szerint. Lisszabon a
Tejo torkolatában, a folyó jobb partján található.
A történelmi városnegyedek a város hét dombjára épültek.
Szállás Lisszabonban.
 
 
2. nap / június 26. / Lisszabon
Fél napos városnézés Lisszabonban: a középkori Szent György vár, a híres Alfama negyed, ami Lisszabon középkori negyede sok színes csempével borított házzal, a festői Belém Torony (kívülről), ahonnan a nagy földrajzi felfedezések korában a portugál hajósok indultak, a Felfedezők Emlékműve, majd az UNESCO Világörökség részét képező, gazdagon díszített Szent Jeromos Kolostor megtekintése (a belépő a kerengőbe a helyszínen fizetendő, valamint a kerengő megtekintése időt igényel és nem mindig kivitelezhető).
Szállás Lisszabonban.
 
 
3. nap / június 27. / Lisszabon
Reggeli a szállodában, majd szabad program Lisszabonban. Fakultatív programlehetőség: Queluz - Sintra - Cabo da Roca egésznapos autóbuszos kirándulás. Látogatás a főként rokokó stílusjegyeket viselő queluzi Királyi Palotában. Az elegáns kert ésdíszes szobrai a 18. század hangulatát idézik. Továbbutazás Sintrába, a romantikus kisvárosba, amely Lord Byront is megihlette hangulatával. Séta, majd a 15. századi Királyi Palota megtekintése. Ezután látogatás a festői szépségű Cabo da Rocához, Európalegnyugatibb pontjához, „ahol a szárazföld véget ér, s kezdődik a tenger”. Visszautazás a tengerpart mentén, szállás Lisszabonban.
 
 
4. nap / június 28. / Fatima
Reggeli a szállodában. Elutazás autóbusszal Obidosba, a hangulatos, dombtetőre épült, falakkal védett kis faluba, amelyet hófehér házai tesznek jellegzetessé. Rövid séta utántovábbutazás Nazaréba, a bájos halászfaluba, ahol rövid szabadidő, majd Batalhába, ahol a Világörökség részét képező kolostor megtekintése. A kolostor Portugália egyik építészeti remeke, kápolnájában lett eltemetve Tengerész Henrik a híres felfedező. Délután megérkezés Fatimába, ahol a búcsújáróhely megtekintése a katedrálissal. A katedrális arra a helyre épült, ahol 1917. május 13-án - a katolikus egyház által elfogadott álláspont szerint - a Szűzanya megjelent három pásztorgyereknek.
Szállás Fatimában.
 
 
5. nap / június 29. / Portó
Reggeli után továbbutazás Portóba, ahol informatív városnézés. Porto a Duoro folyó mentén épült város borospincéivel, a Ribeira negyed színes cserepű házaival és az Eiffel tervezte kétszintes híddal az ország egyik legérdekesebb hangulatú kikötő városa. Az ízletes portói bor kóstolására is nyílik alkalom egy borospincében fakultatív programként. A portói erős, karakteres desszertbor és mindig cuvée - a legtöbbször különböző évjáratok keveréke. A standard portói bort jellemzően három évig érlelik húszezer literes vagy még nagyobb fahordókban, hogy gyümölcsös jellegét megőrizze.
Szállás Portóban.
 
 
6. nap / június 30. / Portó
Reggeli a szállodában, majd egésznapos kirándulás Braga-Guimares útvonalon. Látogatás Bragába, amely a római időkben Galícia központja volt, ma tartományi székhely. A történelmi városrész és a bragai katedrális megtekintése a Jó Jézus Búcsújáró templommal. Továbbutazás Guimarães városába, Portugália bölcsőjébe, mely 2012-ben Európa kulturális fővárosa volt. Gyalogos városnézés: óváros, vár, Braganza hercegi palota (kívülről), majd visszautazás Portóba.
Szállás Portóban.
 
 
7. nap / július 1. / Lisszabon környéke
Reggeli után elutazás Coimbrába, Európa egyik legrégibb egyetemi városába, amely a 12. században az ország és a királyság központja volt. Városnézés keretében séta a Katedrálishoz, majd a híres Egyetemi Könyvtár megtekintése ( kívülről). Továbbutazás Tomarba, a templomok városába, ahol a Krisztus-rendi kolostort látogatják meg. Utazás a Lisszabon környéki óceánpartra, ahol szállás.
 
 
8. nap / július 2. / Lisszabon
Transzfer a repülőtérre, visszautazás
Budapestre a menetrend szerint.
 
 
Részvételi díj: 269.000 Ft/Fő helyett
MOST: 239.000 Ft/Fő
 
 
 
A részvételi díj tartalmazza:
- utazást Budapest - Lisszabon - Budapest útvonalon,
- menetrend szerinti repülőjárattal, 
- a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal, 
- 7 éjszaka szállást 
- reggelis ellátást,
- a leírásban szereplő programokat, 
- magyar nyelvű idegenvezetést Budapestről az utazás teljes időtartama alatt, 
- BBP baleset- betegség- és poggyász biztosítást, 
- Útlemondási biztosítást.
 
 
A részvételi díj nem tartalmazza:
- Egyágyas felár: 75 000 Ft/fő
- Félpanziós felár*: 49 000 Ft/fő
- Belépők díja (kötelező)*: 17 000 Ft/fő
- Repülőtéri illetékek és díjak: 64 000 Ft/fő  
- Queluz*: 35 000 Ft/fő
- Helyi borravaló (kb. 3 EUR/fő/nap).

 

Foglalási díj: 500,-Ft/fő
(Ajánlat kéréséhez, vagy foglaláshoz kattintson a fenti időpontok+árak valamelyikére!)
Oldalak
Dolce Travel Utazási Iroda
Utazás Szállás Last Minute Buszos utak Buszbérlés Incentiv-utak Városlátogatás Prága Bécs Szállás foglalás Verona-Velencei karnevál egy napos utak