Utazás
Szállás

Utazás típusa

Ország

Város

Dolce Travel
utazás-szállás-hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
Telefon:Buszos városnézés, Buszos kirándulás - Bel- és külföldi személyszállítás autóbusszal Proservice Group - Több, mint arany Ultrahangos fogkefe Emmi-dent

Puglia, A csodás Olasz csizma sarka + Barangolás a Trullik földjén (8 Nap/7 Éj)***

E-mail

Szabadprogram vagy fél napos fakultatív program a francia riviéra kisvárosaiba (15 EUR/fő). Utunk első állomása az elragadó Ezé Village kisvárosa lesz, ahol többek között látogatást teszünk a Fragonard parfümkészítő üzemben, ahol bevezetnek minket a világ leghíresebb kozmetikumainak gyártási rejtelmeibe. A hatalmas sziklán épült városka botanikus kertjéből gyönyörű kilátás nyílik a riviéra lenyűgöző partszakaszára. Tovább utazunk a világ második legkisebb országába, Monaco-ba. Kisvonatra szállunk (vonatjegy: 9 EUR/fő) és körbeutazunk a fényűzés és csillogás otthonában,

 
Puglia, A csodás Olasz csizma sarka
+ Barangolás a Trullik földjén (8 Nap/7 Éj)***
 
 
Rövid ismertető: A dél-olasz tartomány, Puglia, eredeti hangulattal és merőben más építészeti emlékekkel és természeti szépségekkel rendelkezik, mint Olaszország ismertebb tájai. Pugliában csodás, aprócska falvak, barokk gyöngyszemek és azúrszínű tenger vár ránk, nem is beszélve a világörökség részeként számon tartott, meseszerű trullikról, az apró, kúp alakú "sipkás"tetőkkel épített házakról, és Matera egyedülálló, semmihez sem hasonlítható barlangvárosáról. Egy igazán tartalmas és izgalmas program vár Önökre, ha eljönnek velünk megismerni az olasz csizma sarkán fekvő, elragadó, és még kevésbé ismert dél-itáliai településeket.
 
 
Utazás: 
légkondicionált autóbusszal (WC, videó).
++ Fel- és leszállási lehetőség: Ingyenes: Budapest (Blaha Lujza tér és 
BAH csomópont), Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa.
 
Szállás: 7 éjszaka 3*-os szállodákban: 
- 4 éj Alberobello környékén 
- 2 éj Rimini-ben
- 1 éj Canosa di Puglia környékén
 
Ellátás (krt): reggeli /+ Igény esetén félpanzió.
 
 
2018.06.20 - 06.27. 
-BETELT !!! / 1. BUSZ
 
2018.07.06 - 07.13. 
-BETELT !!! / 1. BUSZ
 
2018.09.07 - 09.14.
-BETELT !!! / 1. BUSZ  / 2. BUSZ  / 3. BUSZ
 
 
 
 
 
 
 
 
Program: (8 Nap/7 Éj) - Péntek -től => Péntek -ig
1. nap: Budapest – Rimini:
Indulás Budapestről a kora reggeli órákban, utazás rövid pihenőkkel Szlovénián keresztül. Érkezés Rimini-be, Fellini városába a kora esti órákban, szálláshely elfoglalása, majd lehetőség nyílik elvegyülni a nyüzsgő óváros  késő nyár esti kavalkádjában, vagy egy kis pihentető sétát tenni a tengerparton.  
 
 
2. nap: Rimini – Pescara – Foggia - Canosa di Puglia:
Reggeli után folytatjuk utunkat az egyedülálló olasz csizma sarka felé, Puglia tartományának gazdag, megszámlálhatatlan látnivalóihoz. Megállunk az egykori, római alapítású tengerparti városban, Pescara-ban, ahol az óváros gyönyörű épületei a történelemről regélnek. Megtekintjük a katedrálist, a mediterrán virágruhába öltözött tengerparti sétányon végighaladva a kikötőt, a különleges Ponte del Mare íves gyalogos és kerékpáros hídját, és akinek kedve van megkóstolhatja az illatozó helyi halételeket egy tengerparti étteremben. Míg utunkat eddig a kéklő tenger kísérte, délutánunkat  már a nápolyi királyság idejében hegytetőre épült csodálatos Foggia városában folytatjuk. Gyalogos sétánk alatt ellátogatunk a  lenyűgöző Santa Maria Assunta Katedrálishoz, majd a Piazza del Lagon keresztül a festői Szent Domonkos templomhoz, a közelben található városházához, a Művészeti akadémiához és a város legrégebbikéhez, a Dogana palotához. Rövid szabadidő után továbbutazunk Puglia legjelentősebb régészeti központjához, mely egyben egyike Olaszország legrégebbi idők óta lakott városainak, Canosa di Puglia környékére.
 
 
3. nap: Barletta - Trani - Bari - Alberobello:  
Reggelink után autóbuszra szállunk és a napot, az egykor magyar kézben álló Barletta-ban kezdjük. A régi időkre visszanyúló történelemmel rendelkező, középkori hangulatú kikötővárosban felkeressük a Castello Svevot és a Szűz Máriának szentelt román stílusú Bazilikát is. Következő megállónk Trani lélegzetelállító városában lesz. Sétálunk a festői óvárosban, a kikötőben és a szépséges székesegyház környékén. A fehér színű mészkőből épült, márványos város ég felé nyúló épületei elképzelhetetlen kontrasztot nyújtanak a vad, kéklő tengerből kiemelkedve. Városnézésünket a Római Birodalom jelentős kikötőjében, Bari-ban folytatjuk ahol az apuliai romantika épületeivel és hangulatával ismerkedünk. Az óváros girbegurba utcáin sétálva körbeölel minket a dél-olasz hétköznapi élet. Felejthetetlen élménynek ígérkezik! Az utcákon sétálva részesei lehetünk a város múltjának és jelenének. Az olaszok a keskeny sikátorokban, több emelet magasságban teregetik ki a frissen mosott ruhákat, ugyanúgy ahogyan azt a régmúltban is tették. Az óvárosban felkeressük Szent Miklós püspök ereklyéit, a püspök földi maradványai fölé emelt bazilikát, majd elérkezünk a kikötőbe, ahol halászok kínálják a frissen fogott zsákmányukat. Lazításként megkóstolhatjuk Puglia jellegzetességét, az ízletes focaccia-t, az olasz kenyérlángost is. Érkezés az Alberobello környéki szálláshelyünkre az esti órákban. 
 
 
4. nap: Matera - Martina Franca – Alberobello:
A mai nap hab a tortán az élmények között, hiszen semmihez sem hasonlítható városkákkal ismerkedünk (Ár: 28 EUR/fő). Matera semmihez sem hasonlítható barlangvárosába utazunk. A világörökség részét képező, az őskorban lakott barlanglabirintusok, a bevájt épületek, lakások, templomok  halkan suttogják ősi történetüket. Sétálunk az óvárosban, és a ciszternalakások bűvkörében. Ezek után kóstolót kapunk a különleges helyi ízekből: a materai kenyérből, dzsemekből, szószokból és likőrökből. Innen a fenséges Murgia-fennsík legmagasabb dombján, a Monte San Martino-n épült Martina Franca-ba utazunk, ahol az ódon óváros középkori palotai és barokk templomai hirdetik múltjukat. Bolyongunk a hangulatos kis üzletek és éttermek között, ellátogatunk a helyi katedrálishoz és jut szabadidő is, hogy pihenjünk egy kicsit a városka valamelyik elragadó tereinek egyikén, vagy egy környékbeli üzemben megismerkedhetünk az igazi, friss, lágy mozzarella sajt készítésének titkaival. Alberobello-ban utazunk tovább, ahol Apulia egyedülálló csodás építményei, az ősi, fehérre meszelt, meseszerű, jellegzetes kúp alakú tetős, "sipkás" házak, a trullik találhatóak. Mivel a település egyes negyedei csak trullikból állnak, ezért egészen különleges élmény az utcákat járni ebben az elvarázsolt környezetben. Sétánk után szabad program, vásárlási lehetőség a helyi kézműves termékekből, vagy megkóstolhatják a helyi kedvelt, zamatos bort, a Primitivot is.  Életre szóló élményekkel térünk vissza Alberobello környékére, a szálláshelyünkre. 
 
 
5. nap: Locorotondo - Ostuni - Polignano a Mare: 
Kirándulásunk alatt ötvözzük a sokszínű kulturális látnivalók és a tengerparti pihenés élményét! (Ár: 25 EUR/fő) Elsőként a "kerek városba", Locorotondo-ba, Puglia legromantikusabb városával ismerkedünk. Utunk a Trullok völgyén halad át, lenyűgöző a kör alaprajzú városka, mely messziről fehérlik a zöldellő völgy felett. Elsétálunk a kis utcákon keresztül a Citadellához, ahonnan a páratlan szépségű város és a természet köszön vissza. A kacskaringós, ódon sikátorok által körülölelve találjuk a főtéren álló monumentális, Mártír Szent Györgynek szentelt templomot. Innen a fallal védett fehér város, Ostuni felé indulunk. Gyalogosan ismerjük meg a sikátoros óvárost, melyre a domb tetején magasodó Dóm épülete tekint le. Szabadidőnk alatt megkóstolhatjuk a helyi termelők által készített, többféle ízesítésű, bársonyos olíva olajokat. Ostuni városából a pugliai tengerpart legvonzóbb városkájába, Polignano a Mare-ba, a Szépség és a Szörnyeteg című film forgatási helyszínére érkezünk. A meredek sziklafalra épített település drámai szépségét fokozzák a házak alatti barlangok, a fehér házak, a teraszos utcák, és a kristálytiszta, kéken csillogó víztükör. A fő látványosságok megtekintése után a környék egyik  keskeny, védett, elragadó öblében megmártózhatunk a tenger hűsítő habjaiban is (időjárás függvényében). Visszaérkezés Alberobello környékére, a szálláshelyünkre a kora esti órákban. (Ár: 25 Eur/fő)
 
 
6. nap: Lecce – Brindisi:
Reggelink után a „Dél Firenzéje”  néven emlegetett, barokk Lecce-be utazunk, ahol az ókori művészet keveredik lépten-nyomon a barokk kifinomult jegyeivel. A gazdag múltat hirdető, csodás városban a római amfiteátrum, a Dóm, a város számtalan fejedelmi szépségű palotája méltó példái a két kor lenyűgöző, sokszínű építészetének. A történelmi belváros dúsan díszített épületei, szobrai a könnyen munkálható leccei mészkőből készültek, és az elmúlt évszázadok fantasztikus építeszeti és történelmi örökségét elevenítik fel. Az elbűvölő Lecce után egy másik gyöngyszemet, az igazi déli hangulatot árasztó Brindisi-t, az egykori Itália egyik legnagyobb, fenséges kikötővárosát látogatjuk meg. Délután még jut időnk egy sétát tenni az óvárosban, vagy pihenni a tengert átölelő kikötő egyik kávéházában, és megnézni a híres Via Appia végét jelző oszlopot is. Visszatérünk az Alberobello környéki szálláshelyünkre az esti órákban. 
 
 
7. nap: San Giovanni Rotondo – Ancona – Rimini:
Reggelink után búcsút intünk ennek az egyedi atmoszférájú tájnak, hogy újabb lenyűgöző szépségeket láthassunk. Észak felé vesszük az irányt, és a Garganoi- félsziget mellett található varázslatos San Giovanni Rotondo-ba érkezünk, ahol a Pio atya emlékére állított Bazilikát látogatjuk meg. Riminibe tartó utunkat megszakítjuk egy pihenőre a híres Ancona történelmi városában. Nevezetességei közé tartozik a hatalmas, csillámló vízen pihenő tengerjáró hajókkal teli kikötő, és a fölötte magasodó hegyen fekvő székesegyház, valamint a kikötői Mole Vanvitelliana erőd 18. századi, ötszögletű épülete. Folytatjuk utunkat Rimini-be, ahol az esti órákban elfoglaljuk a szállásunkat. 
 
 
8. nap: Rimini – Budapest
Reggeli után hazaindulunk, rövid megállókkal Szlovénián
keresztül Budapestre. Érkezés az esti órákban. 
 
 
 
Részvételi díj: 139.990 Ft/Fő
 
 
 
A részvételi díj tartalmazza:
Utazás: 
légkondicionált autóbusszal (WC, videó).
++ Fel- és leszállási lehetőség: Ingyenes: Budapest (Blaha Lujza tér és 
BAH csomópont), Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa.
 
Szállás: 7 éjszaka 3*-os szállodákban: 
- 4 éj Alberobello környékén 
- 2 éj Rimini-ben
- 1 éj Canosa di Puglia környékén
 
Ellátás (krt): Reggeli
Magyar nyelvű csoportkísérőt /idegenvezetőt.
 
 
A részvételi díj nem tartalmazza: 
BBP baleset-, betegség-, és poggyász utasbiztosítást: 4.640 Ft/Fő (69 éves kor -ig)
Útlemondási stornó díjat utazásra
Foglalási díjat: 1.500 Ft/Fő (12 éves kor -tól)
Egyágyas felár (társítás nélkül): 36 900 Ft/fő/turnus
Vacsora felár: 26 900 Ft/fő/turnus
Üdülőhelyi díj: 2 EUR/fő/éj (helyszínen fizetendő)
Fakultatív  programokat és a + Belépőket (helyszínen fizetendők)! 
 
Felárak és belépők: Fakultatív programok (min. létszám: 25 fő):
- Matera- Martina Franca- Alberobello: 28 EUR/fő
- Locorotondo-Ostuni-Polignano a Mare: 25 EUR/fő
 
Belépők összesen kb: 20 EUR/fő (tájékoztató jelleggel): 
- Trani/ Kastély: kb. 3 EUR/fő
- Bari/Kastély: kb.3 EUR/fő
- Matera/ kőtemplomok: kb. 6 EUR/fő
- Matera/barlanglakások: kb. 2 EUR/fő
- Ostuni/ Dóm: kb. 3 EUR/fő
- San Giovanni Rotondo/transzferbusz: 2 EUR/fő

 

Foglalási díj: 500,-Ft/fő
(Ajánlat kéréséhez, vagy foglaláshoz kattintson a fenti időpontok+árak valamelyikére!)
Oldalak
Dolce Travel Utazási Iroda
Utazás Szállás Last Minute Buszos utak Buszbérlés Incentiv-utak Városlátogatás Prága Bécs Szállás foglalás Verona-Velencei karnevál egy napos utak