Utazás
Szállás

Utazás típusa

Ország

Város

Dolce Travel
utazás-szállás-hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
Telefon:Buszos városnézés, Buszos kirándulás - Bel- és külföldi személyszállítás autóbusszal Proservice Group - Több, mint arany Ultrahangos fogkefe Emmi-dent

REJTELMES ALBÁNIA - KÖRUTAZÁS TENGERPARTI ÜDÜLÉSSEL (8 Nap/7 Éj)

E-mail

Albániában olyan természeti csodák vannak, hogy érthetetlen, miért tartott több mint 20 évig, hogy mindezt a világ elé tárják. Elfeledett régészeti lelőhelyek, kis falvak, ahol megállt az idő, kristálytiszta vizű tengerparti üdülőhelyek méltán kerülnek be a mediterrán Európa látnivalói közé. Tirana modernizálódó főváros, de hangulata őrzi az elzárt idők lehelletét.

 
REJTELMES ALBÁNIA - 
KÖRUTAZÁS TENGERPARTI ÜDÜLÉSSEL
 
 
Tirana • Durres • Berat • Vlora • Llogara-hágó
• Butrinti • Gjirokastra • Gjera-hegy
 
Albániában olyan természeti csodák vannak, hogy érthetetlen, miért tartott több mint 20 évig, hogy mindezt a világ elé tárják. Elfeledett régészeti lelőhelyek, kis falvak, ahol megállt az idő, kristálytiszta vizű tengerparti üdülőhelyek méltán kerülnek be a mediterrán Európa látnivalói közé. Tirana modernizálódó főváros, de hangulata őrzi az elzárt idők lehelletét.
 
 
Utazás:
(8 Nap/7 Éj) - a Wizz Air közvetlen repülőjáratával 
Budapest - Tirana - Budapest útvonalon menetrend szerinti, 
a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal 
 
Tervezett menetrend:
június 23 - Budapest - 13:25 - Tirana - 14:50
június 30 - Tirana - 15:30 - Budapest - 17:00 
 
Útvonal:
2 éj Tirana /1 éj Durres /2 éj Vlora /2 éj Saranda
 
Elhelyezés:
középkategóriájú, helyi 4 csillagos szállodákban, kétágyas szobákban
Tirana, Golden City Hotel vagy hasonló
Durres, Edart Hotel vagy hasonló
Vlora, Bologna Hotel vagy hasonló
Saranda, Saranda International Hotel vagy hasonló 
 
Ellátás:
reggeli /Felár ellenében félpanzió
 
 
2018.06.23 - 06.30.
-BETELT !!!
 
 
Program: (8 Nap/7 Éj)
1. nap / június 23. / Tirana
Elutazás Tiranába menetrend szerint.
Megérkezés után transzfer a szállodába.
 
 
2. nap / június 24. / Durres
Reggeli, majd városnézés Tiranában. A 17. században alapított város 1925-ben lett Albánia fővárosa, hosszú évtizedekre elzárva a látogatók elől. Az utóbbi években az elszigeteltségből kilépő ország fővárosán is nagy változások történtek. Felújított épületek, új beruházások és a modern életvitel váltotta fel a majd 60 éves bezártságot. Mindezzel együtt Tirana megőrizte titokzatosságát, mellyel látogatók sokaságát vonzza magához. A városnézés főbb látványosságai: Skanderbeg tér, Et’Hem Bey mecset, Óratorony, Nemzeti Múzeum, Kultúra Palota, Nemzeti Történelmi Múzeum (kívülről). Rövid séta a Bloku negyedben - Enver Hodzsa idejében a hatalmon lévő elit lakhelye volt-, hangulatos kávézók, éttermek színhelye. Tirana manapság gazdasági, kulturális és politikai központ, egyetemi város. Továbbutazás Krujába, Észak-Albánia egyik legnagyobb városába, mely tele van a történelem nyomaival és egyben az albán nemzeti hős, Gjergj Kastrioti Skanderbeg szülővárosa. A kastély megtekintése, majd szabadidő a bazárban. Ebédidő az erődben (fakultatív). Továbbutazás Durresbe, az ősi görög-római kikötővárosba, mely manapság római katolikus és ortodox érseki székhely, az ország második legnagyobb városa. Az albániai idegenforgalom elsőként Durresben indult fejlődésnek, köszönhetően tengerparti fekvésének és jó megközelíthetőségének, mely a fővárosból kiinduló autópályát jelenti. Szállás Durresben.
 
 
3. nap / június 25. / Vlora
Reggeli után Durres megtekintése: az egykor Durrazzo néven ismert város Albánia egyik legősibb települése. A városnézés során a bizánci falak, római amfiteátrum, és a régészeti múzeum látható. Továbbutazás Beratba, az „ezer ablak városába”, mely az UNESCO Világörökség része. Látnivalói: királyi mecset, Helveti Tekke, Onuphri Ikon Múzeum. Fakultatív ebédlehetőség útközben: rusztikus ételek és helyi borok kínálatával. Továbbutazás Vlorába, mely fontos kikötő és érseki székhely, a tengerparton fekszik. Útközben átutazás a Llogara- hágóra vezető szerpentinen, ahonnan tiszta időben látható az Albán Riviéra és még Korfu szigete is. Szállás Vlorában.
 
 
4. nap / június 26. / Vlora
Szabad program a tengerparton. Az Adriai- és a Jón-tenger érintkezésénél fekvő üdülőhely egy öbölben található: homokos-köves, sziklás tengerparttal, az Adriai- tengerre jellemzően tagolt, változatos formációkkal. Szállás Vlorában.
 
 
5. nap / június 27. / Saranda
Reggeli, majd kirándulás a Butrinti régészeti feltárásokhoz, Aesculapius temploma, színház, római csarnok, fürdők, bizánci bazilika, oroszlánkapu és sok más látványosság megtekintése. Délután egy földalatti forrás, a Kék Szem forrás megtekintése. Szabadidő, szállás Sarandában: az Albán Riviéra legdélebbi pontja a Jón-tenger partjánál.
 
 
6. nap / június 28. / Saranda
Szabadprogram a tengerparton, szállás Sarandában.
 
 
7. nap / június 29. / Tirana
Reggeli, majd elutazás Gjirokastra-ba, a múzeumok városába. A városka a közeli Gjera hegy lábánál fekszik, s többek között itt található Enver Hodzsa szülőháza, mely ma néprajzi múzeum. A városka fölé magasodó 18. századi fellegvár és a fegyvermúzeum meglátogatása. Visszautazás Tiranába, szállás.
 
 
8. nap / június 30. / Trirana
Reggeli, majd szabad program. 
Transzfer a repülőtérre.
Visszautazás Budapestre a menetrend szerint.
 
 
 
Részvételi díj: 189.000 Ft/Fő
 
 
A részvételi díj tartalmazza:
Repülőjegyet Budapest - Tirana - Budapest útvonalon, 
Repülőtéri transzfereket,
Közlekedést Albánián belül légkondicionált autóbusszal, 
7 éjszaka szállást,
Reggelis ellátást, 
A leírásban szereplő programokat, városnézéseket, kirándulásokat, 
Magyar nyelvű idegenvezetést Budapestről az utazás teljes időtartama alatt, 
BBP baleset- betegség- és poggyász biztosítást, 
Útlemondási biztosítást.
 
A részvételi díj nem tartalmazza:
Egyágyas felár: 49 000 Ft/1 Fő
Félpanziós felár*: 28 000 Ft/Fő
Repülőtéri illetékek és díjak: 69 000 Ft/Fő
Belépők felára (kötelező): 19 000 Ft/Fő
 
Foglalási díj: 500,-Ft/fő
(Ajánlat kéréséhez, vagy foglaláshoz kattintson a fenti időpontok+árak valamelyikére!)
Oldalak
Dolce Travel Utazási Iroda
Utazás Szállás Last Minute Buszos utak Buszbérlés Incentiv-utak Városlátogatás Prága Bécs Szállás foglalás Verona-Velencei karnevál egy napos utak