Utazás
Szállás

Utazás típusa

Ország

Város

Dolce Travel
utazás-szállás-hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
Telefon:Buszos városnézés, Buszos kirándulás - Bel- és külföldi személyszállítás autóbusszal Proservice Group - Több, mint arany Ultrahangos fogkefe Emmi-dent

Repülj és Vezess! — Alaszka (9 Nap/7 Éj)

E-mail

Alaszka a végletek állama. Területe alapján a legnagyobb az Egyesült Államokban, a lakosságszáma alapján a 3. legkisebb, mindössze 700 ezren lakják. A neve aleut indián nyelven azt jelenti, hogy "nagy ország", és ez a nagy ország számtalan csodálatos nemzeti parkkal és természetvédelmi területtel rendelkezik. Utunk során felfedezhetjük Alaszka rejtett szépségeit, szárazföldi panorámaútjait és vízi országútját, hangulatos kisvárosait és leghíresebb nemzeti parkját, a Denalit......

 
Repülj és Vezess!
— Alaszka (9 Nap/7 Éj)
 
Alaszka a végletek állama. Területe alapján a legnagyobb az Egyesült Államokban, a lakosságszáma alapján a 3. legkisebb, mindössze 700 ezren lakják. A neve aleut indián nyelven azt jelenti, hogy "nagy ország", és ez a nagy ország számtalan csodálatos nemzeti parkkal és természetvédelmi területtel rendelkezik. Utunk során felfedezhetjük Alaszka rejtett szépségeit, szárazföldi panorámaútjait és vízi országútját, hangulatos kisvárosait és leghíresebb nemzeti parkját, a Denalit.
 
 
Utazás:
Repülővel (oda - vissza)
Alaszkán belül -egyénileg +bérlet kocsival
Repülőjegy oda-vissza a Budapest - Anchorage útvonalon, 
átszállással
(Személy igz + Útlevél min. 6 - 7 hónapi érvényességgel)
Az Egyesült Államokba történő belépéshez érvényes útlevél és
az interneten előzetesen kitöltött ESTA regisztráció szükséges: 9.000 Ft/Fő.
 
Szállás:
2 éj Anchorage-ben középkategóriás szállodában, kétágyas szobában
2 éj Sewardban középkategóriás szállodában, kétágyas szobában
1 éj Anchorage-ben középkategóriás szállodában, kétágyas szobában
2 éj Denali Nemzeti Park mellett lodge-ban, kétágyas szobában
 
Ellátás:
Önellátás 
-Egyénileg saját igényeire
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2019.01.11 - 10.30.
-ig Egész Évben Foglalható, a szabad helyek függvényében! -Megjegyzés rövatba elég beleírni mettől-meddig kíván részt venni (9 Nap/7 Éj) dátumán akár hétköznep is!
 
 
 
Programok/Ajánlott útvonal:
Első nap
Elutazás Budapestről átszállással Alaszkába.
Megérkezés a fővárosba, Anchorage-be, bérautó átvétele a repülőtéren.
Szállás: Ramada Anchorage Downtown -vagy hasonlóban.
 
 
Második nap
Ismerkedés Alaszka legnagyobb városával. Javasolt látnivalók: Alaszka Nemzeti Örökségének Múzeuma, Anchorage Múzeum, botanikus kert, állatkert, szánhúzó kutya show, Repüléstörténeti Múzeum. Szállás Anchorage-ben.
 
 
Harmadik nap
Elutazás délre, a Kenai-félszigetre (200 km). A Chugach-hegység lábánál végigautózva hamar Girdwoodba érünk. Függővasúttal pár perc alatt a Mt. Alyeska tetejére (1200 m) juthatunk fel, ahonnan a Turnagain Arm-öböl csodálatos panorámája tárul elénk. Portage-ban sétáljunk egyet a vadrezervátumban, ahol jávorszarvast, rénszarvast, grizzlyt és bölényeket is láthatunk. Továbbutazva a gleccsertavon tegyünk egy egyórás hajókirándulást, majd este szállás Sewardban, a Hotel Edgewater szállodában, vagy hasonlóban.
 
 
Negyedik nap
Sewardban látogassunk el az Alaska SeaLife Centerbe, majd részt vehetünk egy 6-8 órás hajóúton a Kenai Fjord Nemzeti Parkban. A hajóút alatt púpos bálnákat, kardszárnyú delfineket, fókákat és lundákat is láthatunk (ára 145-170 USD/fő, helyben foglalható). Szállás Sewardban.
 
 
Ötödik nap
Csodálatos, gleccserek övezte hegyvidéken keresztül vezet vissza az utunk Anchorage-be (200 km). Érdemes útközben többször megállni, nemcsak a táj gyönyörű, de hegyikecskét vagy szarvast is láthatunk. Szállás: Ramada Anchorage Downtown vagy hasonló.
 
 
Hatodik nap
A mai napon északra utazunk, Alaszka ikonja, a Denali Nemzeti Park felé (380 km). Ha szerencsések vagyunk, láthatunk fekete medvét a Susitna-folyó völgyében, de a Mt. McKinley-t biztosan, hiszen Észak-Amerika legmagasabb hegycsúcsáról van szó (6194 m). Mindenképp álljunk meg félúton a gleccserfolyók és aranyásók alapította Talkeetna városkában. Innen a legjobb a rálátás a Mt. McKinleyre és innen indulnak a kisrepülőgépes kirándulások a Denali felé. Szállás a Denali Nemzeti Park bejáratánál, a McKinley Chalet Resortban.
 
 
Hetedik nap
A Denali Nemzeti Park bejárására buszos túrát válasszunk, a buszok a nemzeti park bejáratától indulnak (30-60 USD/fő a túra hosszától függően, helyben fizetendő + 10 USD/fő nemzeti park belépő). A hosszú (legalább 8 órás), de feledhetetlen utazás során láthatunk grizzlyt és fekete medvét, jávorszarvast és karibut (rénszarvas), vadjuhokat és farkast is. Szállás este a McKinley Chalet Resortban.
 
 
Nyolcadik nap
Visszautazás a fővárosba (380 km). Bérautó leadása Anchorage
repülőterén, majd hazautazás átszállással.
 
 
Kilencedik nap
Hazaérkezés Budapestre.
 
 
 
 
Részvételi díj: 650.000 Ft/Fő -től
 
 
Az ár tartalmazza:
Repülőjegy oda-vissza a Budapest-Anchorage útvonalon, átszállással
2 éj Anchorage-ben középkategóriás szállodában, kétágyas szobában
2 éj Sewardban középkategóriás szállodában, kétágyas szobában
1 éj Anchorage-ben középkategóriás szállodában, kétágyas szobában
2 éj Denali Nemzeti Park mellett lodge-ban, kétágyas szobában
"B" kategóriájú, automata váltós autó (Chevrolet Cobalt -vagy hasonló)
       bérlése korlátlan km használattal és önrész nélküli biztosításokkal
 
 
Az ár nem tartalmazza:
Repülőtéri illeték: 129 000 Ft/fő (Változhat)!
Stornóz -az utazásra 
Ellátás
Belépők a nemzeti parkokba
Vízum vagy ESTA belépési engedély: 9000 Ft/Fő
EUB etegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 1.125 Ft/Fő/Nap -tól (69 éves kor -ig)
 
 
 
 
 
Az ajánlat a szabad helyek függvényében érvényes. Nem érvényes a kiemelt időszakokra (pl. ünnepek, vásárok). / A főszezoni felár érvényessége: június 20.-augusztus 20. / A főszezonra célszerű indulás előtt több hónappal foglalni, Alaszkában vidéken nagyon kevés a szálláslehetőség. Amennyiben módosítani szeretne a programon vagy kombinálni Seattle-i megállással, kérje irodánk munkatársaink segítségét! / Az utazás megkezdése előtt feltétlen olvassa át az autóbérlésről szóló gyakorlati útmutatónkat. Egy fő utazása esetén, illetve hosszabbítás, módosított útvonal, kombinált utazás, magasabb szálláskategória, három- vagy négy ágyas elhelyezés, 6 vagy több fő együttes utazása esetén kérje munkatársaink egyedi ajánlatát! / Gyermekkedvezményekkel kapcsolatban érdeklődjön irodánkban!

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Az utazás megkezdése előtt feltétlen olvassa át az autóbérlésről szóló gyakorlati útmutatónkat. / Általános tudnivalók: az autókölcsönző cégek nem típusra, hanem csak kategóriára fogadnak el foglalást. Az autóbérlés feltételei országonként, helyszínenként és partnerenként eltérőek lehetnek.
Szükséges dokumentumok: általában min. 12 hónapja érvényes vezetői engedély (bizonyos országokban nemzetközi vezetői engedély), személyazonosságot igazoló dokumentum (útlevél vagy személyi igazolvány), autóbérlést igazoló visszaigazolás és a vezető nevére szóló dombornyomott hitelkártya.
 
Az autóbérleti szerződés: az autóbérleti szerződés minden esetben az utas és a kölcsönző cég között jön létre, ez nem része az utazási szerződésnek, a kölcsönző társaság nem az iroda közreműködője. A bérleti szerződésből eredő viták rendezése kizárólag a bérlő (utas) és a bérbeadó között, a helyszínen megkötött szerződés alapján, az ebben meghatározott jog szerint történik. Hivatalos nyelv: az autóbérleti/kölcsönzési szerződések magyarul nem, hanem kizárólag angol és a célország hivatalos nyelvén érhetőek el. Az utas hiányos vagy nem megfelelő nyelvtudása miatt keletkezett károkért irodánk nem tud felelősséget vállalni. Autóbérlés időtartalma: az autóbérlés napi díja 24 órára szól. Korhatárok: az autókölcsönzés alsó korhatára általában 21, felső korhatár 70 év. Bizonyos életkor alatt és felett (jellemzően 25 év alatt és 70 év felett) az autóbérlő cégek felár fizetését kérhetik. A bérléshez min. 1-2 év vezetői gyakorlat ajánlott. További vezető: a bérlő sofőr mellett további vezetők is regisztrálhatóak. Ennek díja kb. 5 euró/nap. Kiegészítő tartozékok: autósülés, GPS navigációs rendszer, tetőcsomagtartó, téli felszerelési költség, stb. a foglaláskor igényelhető, díjuk a helyszínen fizetendő. (kb. 8 euró/nap). Kilométer használat: szerződéstől függően az autóbérlés korlátozott, de legtöbb esetben korlátlan kilométer használatra szól. Biztosítási önrész: a bérautóban okozott kár vagy lopás esetén a vezető a kijelölt biztosítási önrész összegéig felelős.
 
Biztosítások: az autóbérlés minden esetben tartalmazza a kötelező felelősségbiztosítás összegét (TPI, Third Party Insurance) és lopáskár biztosítást (TP, Theft Protection). A legtöbb szerződés már magában foglalja az ún. önrészcsökkentő biztosítást is (CDW, Collision Damage Waiver) mely esetben a bérautó sofőrje kár esetén anyagilag egy bizonyos biztosítási önrész összegéig felelős. 
 
Kiegészítő biztosítások: az autó átvételekor lehetőség van egyéb káresetekre kiegészítő biztosítások megkötésére, melyek kibővített védelmet jelentenek az autó tartozékaira (pl. autógumik, szélvédő, alváz, tükrök, stb.) vagy bizonyos fajta sérülésekre (pl. homok vagy kavics által okozott károk). Ajánlott kiegészítő biztosítás az ún. önrészkiváltó biztosítás (SCDW, Super Collision Damage Waiver), ahol a bérlő a teljes kár utólagos visszatérítésére jogosult (ára kb. 10-15 euró/nap). Újdonság: önrészkiváltó biztosítását már itthon is megkötheti, kérje irodánk ajánlatát!
 
Biztonsági fedezet: az autókölcsönzéshez megfelelő fedezettel rendelkező dombornyomású hitelkártya szükséges, amelyről az autókölcsönző cégek a szerződés szerinti összeget zárolják (Európában kb. 400-1200 euró, USA-ban kb. 400 dollár). Általánosan elfogadott kártyatípusok: American Express, MasterCard és Visa. Ennek hiányában az autókölcsönzők megtagadhatják az autó átadását, és erre irodánknak semmilyen befolyása sincs. Amennyiben nem merül fel egyéb költség (az autóban okozott vagy keletkezett kár, baleset, sérülés, közlekedési vagy parkolási bírság, útdíj, híddíj, alagútdíj, az autó visszaadásakor elégtelen üzemanyag-mennyiség), az autókölcsönző cég a zárolást feloldja. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a fedezet visszatérítése hosszabb időt vehet igénybe.
 
Egyutas felár: amennyiben az autó felvétele eltér a leadás helyszínétől, úgy egyutas felár fizetendő. A bérautóval más országba való átutazás külön engedéllyel és további díjfizetés ellenében lehetséges. Autóátvétel: a bérautó átvételekor ajánlott az autó állapotának felmérése, már meglévő sérülések leegyeztetése, szerződésbe vétele. Autóleadás: a bérautó leadásakor érdemes az autó állapotát dokumentálni (akár fényképekkel is), keletkezett sérüléseket jegyzőkönyvbe vetetni.
 
Üzemanyag: az autóbérlés az üzemanyag díját nem tartalmazza. Szerződéstől függően az autó átvételekor egy tanknyi benzin árának zárolását/kifizetését kérhetik, az autót pedig megegyezés szerint teli vagy üres tankkal kell visszaadni. Az autó átvételekor az üzemanyag mennyiségét mindig érdemes leellenőrizni. Felmerülő költségek: az autóbérléskor felmerülő költségek lehetnek még az útdíjak, repülőtéri illeték, parkolási költség, iroda nyitvatartásán kívüli ügyintézés, autómentés, pótkulcs díja.
 
 
 
Foglalási díj: 500,-Ft/fő
(Ajánlat kéréséhez, vagy foglaláshoz kattintson a fenti időpontok+árak valamelyikére!)
Oldalak
Dolce Travel Utazási Iroda
Utazás Szállás Last Minute Buszos utak Buszbérlés Incentiv-utak Városlátogatás Prága Bécs Szállás foglalás Verona-Velencei karnevál egy napos utak