Utazás
Szállás

Utazás típusa

Ország

Város

Dolce Travel
utazás-szállás-hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
Telefon:Buszos városnézés, Buszos kirándulás - Bel- és külföldi személyszállítás autóbusszal Proservice Group - Több, mint arany Ultrahangos fogkefe Emmi-dent

Réunion - Mauritius (13 Nap/10 Éj)

E-mail

/Mi történik, ha a trópusi nyaraló paradicsom, kulturális öröksége túlságosan csábító. Ha túlságosan ellenállhatatlanok a természeti színek a festő palattán. Mit tehetünk ha ráadásul egyszerre két nyaralóparadicsomról beszélünk. Az egyik sziget területének majd fele UNESCO világörökség védelem alatt áll, a felhőkbe törő tűzhányóinak és dzsungelének köszönhetően. A másik az Indiai óceán legszebb korall zátonyait, fehér homokos strandjait, botanikus kertjeit, és trópusi ültetvényeit vigyázza történelmi UNESCO emlékekkel......

 
Réunion -
Mauritius (13 Nap/10 Éj)
 
Miért ez az út? /Mi történik, ha a trópusi nyaraló paradicsom, kulturális öröksége túlságosan csábító. Ha túlságosan ellenállhatatlanok a természeti színek a festő palattán. Mit tehetünk ha ráadásul egyszerre  két nyaralóparadicsomról beszélünk.  Az egyik sziget területének majd fele UNESCO világörökség védelem alatt áll, a felhőkbe törő tűzhányóinak és dzsungelének köszönhetően. A másik az Indiai óceán legszebb korall zátonyait, fehér homokos strandjait, botanikus kertjeit, és trópusi ültetvényeit vigyázza történelmi UNESCO emlékekkel. Ismét rálelünk egy paradicsomi szigetvilágra, ahol vétek lenne henyélésre pazarolni napjainkat. Búcsút mondunk tehát az óceánparti napágyaknak, s a koktél bárokban is csak estére kérünk időpontot.
 
 
 
Utazás:
utazás repülővel, 
átszállással Mauritiuson keresztül
 
Elhelyezés:
5 éjszaka Reunion szigetén 3* szállodában, 
5 éjszaka Mauritiuson 4* szállodában
 
Ellátás:
reggeli + 2 ebéd + 5 vacsora
 
 
2019. ..............
 
 
 
 
 
 
 
 
Program: (13 Nap/10 Éj)
1. nap Budapest – Dubai "2018. október 22"
Elutazás Budapestről Dubajba az Emirates menetrend
szerinti járatával 16:00 órakor. Dubaji átszállással
 
 
2. nap Dubai – Port Louis – Saint Denis 
Érkezés Mauritius szigetére 10:35 órakor, majd tovább utazás .13:45 órakor Reunionra. Reunion Franciaország tengerentúli területe, az Európai Unió tagja, euró a fizetőeszköz, ugyanakkor az Egyenlítőtől délre fekszik ahol a lakosság nagyobbik része afrikai leszármazott. A formaságok elintézése után egy ital a repülőtéren, majd autóbuszunkkal, amely végig velünk lesz a szigeten tett utazásaink során utazunk is tovább a Salezia völgybe Hell-Bourgba  Útközben rövid kitérőt teszünk a kis Niagara vízeséshez. A Salezi völgy a megközelíthetetlensége miatt a szökött rabszolgák menedéke volt  Hell-Bourg mintha csak a mesében létezne. A völgy 10 km hosszú szűk kanyarjai, fantasztikus vízesései, a több száz méter magas falak, a mesés háttér, a természetben található grandiózus amfiteátrum – elkápráztatja az ember szemét. Hell Bourg joggal viseli Franciaország egyik legszebb falva címet. Érkezésünk után a völgy bejáratánál megtekintjük Reunion legszebb hindu templomát a La Colosse-t, majd pár tradicionális köztük a Maison Folio elnevezésű klasszikus 19. századi, kreoll villát,. Időnk és fáradtságunk függvényében a legszebb vízesést a Voile de la Mariée, azaz a Menyasszony fátyla zuhatagot egy kicsit közelebbről is megcsodáljuk. Szállás Hell Bourgban egy helyi kis szállodában.. A vacsoránkat a szálloda éttermében fogyasztjuk el, ahol rögtön meg is kezdjük ismerkedésünket a kreol konyhával.
 
 
3. nap: Saint Anne – Grande Anse – Saint Pierre    
Reggeli után egy helyi termelő vanília ültetvényén teszünk látogatást. Megismerkedünk a burbon vanília termesztésével, majd Saint Rose-ba a Notre Dame templomot látogatjuk meg,. Érdekes látnivaló utunk során a Anseles Cascade-ban a (vízesések öblében) az itt őshonos „Elefánt láb” pálmafa. Innen Saint Philippe felé vesszük az irányt. Utunk a sziget egy igen érdekes részén vezet keresztül. Az út kettévágja a Fournaise vulkán domb oldalán lefolyt 2007-es nagy vulkánkitörés még néhol ma is füstölgő nyomait. Sétálunk a láva folyam salakjában, és megcsodáljuk, hogy a természet, hogy állítja helyre a rendet. A látvány valami csodálatos. Elkészítjük a fényképeinket majd Saint Philippebe a sziget talán legszebb láva folyamát.a Puits Arabest tekintjük meg. A fekete lávafolyások és az őshonos különleges gyökérzetű pálmák együtt egészen különleges látványt nyújtanak.
Szállás Saint Pierreben 3* szállodában.
 
 
4. nap Vulkán túra          
Utazásunk legszebb napja vár ránk. Ma olyan kilátásokban, látványban lesz részünk, amely emberi szemmel szinte elképzelhetetlen. És mi ma ezt a csodát átéljük, sőt testközelből érezni fogjuk.  A szigeten található Fournaise vulkán a föld egyik legszebb és talán leg aktívabb tűzhányója. A Fournaise vulkán (  a sziget második, de legszebb vulkánja ) úgy 500.000 évvel ezelőtt jött létre. A vulkán lábához vezető út egy csodálatos, színpompás holdbéli tájon vezet keresztül. Első állomásunk a Nez de Boeuf (a Bika szarva kilátó). Innen csodálatos a kilátás a Remparts folyó völgyére majd a Commerson Crater.egy kialudt kb. 200–300 m átmérőjű és 150 m mély kráter. megtekintése következik. A kráter fölé benyúló kilátóról csodálatos, fantasztikus a kilátás. Szinte meglehet érinteni a szemben lévő vulkáni fal képződményeit. A csodálatos látvány után leereszkedünk a Plaine des Sableshoz, amely egy vulkáni sivatagi terület. Maga a Plane dea Sables a Calderában évezredek alatt épült második vulkán összeomlásából keletkezet. A vidék egy fantasztikus holdbéli tájra emlékeztet. A Bellecombe kilátóhoz érkezve kitárul elénk a nagy csoda a 2632 m magas Fournise vulkán teljes panorámája.  Érkezés után egy közel 3 órás gyalogtúrán veszünk részt a vulkánok között. A túra során 563 lépcsőt megmászva leereszkedünk a 300 m mély kaldera medréhez. Megtekintjük a kis Formica Léo krátert ( 2218 m ).  Lent a kaldera medrében figyelemre méltó láva rakások,vulkanikus salak és kitörés nyomok széles választékával találkozunk. Az egyik ilyen a Rosemont kápolna kőzetképződés a Piton de la Fournaise kúpja alatt., Maga a vulkán megmászása egy 5 – 6 órás igen fárasztó program lenne, erre sajnos nincs időnk. A csodálatos túra után visszamászunk, majd megpihenünk a Bellecombe turista házban. Burg Muratban ellátogatunk a Vulkán Házába, ahol a sziget és a világ legnagyobb vulkánkitörései tekinthetőek meg 4 D-ben készült videóban. Késő délután érkezünk vissza a szállásra.
 
 
5.  nap Grande Anse – Cilaos – Saint-Gilles les Bains   
Reggeli után utazás Cilaos völgybe a bakancsos turisták Mekkájába.. Cilaos egy magasan fekvő völgy a 3069 méteres Piton des Neiges csúcs mellett, melyet 1932-ben épült csodálatos csúcsokkal ölelt, kanyargós,  szerpentines úton közelít meg a busz. Felmegyünk a „La Roche Merveilleuse” (Csodálatos Szikla) kilátóhelyhez, ahonnan belátni az egész Cilaosi Caldérát.  Barátkozunk az ítt élő emberekkel, csodáljuk vendégszeretetüket, akik tudják, hogyan kell élniük. „Tsilaosa „ madagaszkárul azt jelenti, hogy nem hagyja el. Ebéd egy helyi szállodában, majd vásárlás Ciloasban. Délután indulunk le hogy az estét már a nyugati parti szállodában töltsük.  Útközben megtekintjük a tengerparton található Le Gouffre  (Csatorna) sziklaképződményt. Szállás Saint Gilles les Bainsben a Le Relais de Ermitage szállodában félpanzióval.
 
 
6. nap Piton Maido       
Kora reggeli indulás a híres Piton Maido kilátóhoz amely a maga 2200 m-es magasságával, és 700–800 m-es függőleges falával Reunion legszebb kilátója. Innen a leglátványosabb a titokzatos és ugyanakkor misztikus, a külvilágtól teljesen elzárt Mafate  Caldérára. Itt nincsenek utak, csak ősvények. Az itt élőknek csak az állati erő és a helikopter a közlekedési eszközük. A 27 km hosszú kanyargós út végigvezet a konyhai növények és cukornád ültetvények mellett, még kiérünk a Tamarind sűrű erdőn át a csupasz sziklás fensíkra. A szint emelkedés 2200 m. Fent gyönyörködni lehet a katlan izgalmasnál izgalmasabb völgyeiben, sziklaalakzataiban.a Piton des Neiges 3069 m magas csúcsában. Miután mindenki elkészítette a csodálatos élményeket megörökítő fényképeket, lefelé menet St.-Gilles les Hautes településen megnézzük a Madame Debassyns múzeumot, mely a rabszolgaság történetét mutatja be. Ezután a reunioni túránk utolsó vízesését, a gyönyörű Bassin des Aigrettes (Kócsagok tava) vízesést tekintjük meg. ( A vízesés a reunioni víz közmű szolgáltató elzárt területen van, ezért annak megtekintése nem biztosított, és veszélyes lehet.). Szállás vacsora.
 
 
7. nap St. Paul - Saint Denis – Mauritius       
Reggeli St Paulban megtekintjük a hal és zöldség piacot, majd a sziget fővárosába, Saint Denis-be utazunk. Rövid városnézés után lehetőség nyílik souvenir vásárlásra a kézműves piacon, majd 16:30 órakor transzfer a repülőtérre, ahonnan tovább utazunk Mauritiusra. Érkezés 18:15 órakor. Mauritius szigetére. Transzfer a szállodába, ahol 5 éjszakát töltünk el.
 
 
8. nap  Mauritius – szabadprogram 
 
9. nap Pamplemousses- Port Louis – Euréka     
Egész napos kirándulás a sziget észak-nyugati partvidékére. Az út első állomása Pamplemousses, a sziget legszebb arborétuma amelyet Pierre Poivre alapitott a 18. században.. A 37 hektáros kertben rengeteg helyi és külföldi növény található, a leghíresebbek a hatalmas leveleket növesztő vízililiom és a Talipot pálmafa. Ezután rövid látogatás Port Louis-ban, a csillogó és zajos fővárosban, mely remek vásárlási lehetőséget biztosít. Megtekintünk egy két gyarmati épületet és a kikötőt. Ellátogatunk Mauritius életét biztosító piacra, ahol több száz gyümölcs, zöldség, hal kereskedő, és kézműves árulja naponta a portékáit. Az út következő állomása Euréka, egy kreol stílusban épült ház az 1830-as gyarmati időkből.  A birtok közepén álló ház megtekintése felér egy időutazással. Délután érkezünk vissza a szállodába. Szabadprogram.
 
 
10. nap Mauritius – szabadprogram    
Fakultatív hajókirándulása a Ile aux Cerfs szigetre. Katamarán kirándulás a sziget keleti részen. Reggeli után transzfer Trou d’Eau Douce-ba, ahol a csoport katamaránra száll, hogy a hajóról csodálhassa meg a sziget legszebb partszakaszát, valamint a korallzátonyokkal körülvett paradicsomi kis szigetet, Ile aux  Cerfs-et.  A sekély víz színes élővilágának felfedezése mindenki számára felejthetetlen élményt nyújt. Könnyű ebéd a hajón (grillezett ételek, alkohol és alkoholmentes italok fogyasztása). majd a katamarán visszaindul , Trou d’Eau Douce-ba, Érkezés a szállodába a késő délutáni órákban.
 
 
11. map Mauritius kirándulás a déli partvidékre. 
Reggeli után a sziget meseszép déli partvidékére utazunk, a „képeslapok és prospektusok megelevenedett kockáiba”: Először a sziget legnagyobb vízesését, a 90 m-ről aláhulló, Chamarelt tekintjük meg. Ezután a közelben található, híres Coloured Earth,vagy más néven hétszínű földhöz látogatunk. A gyönyörű geológiai képződmény megtekintése után továbbutazás az ikonikus, egyedülálló szépségű, UNESCO világörökségi védelem alatt álló Le Morne-hegyhez, és az azonos nevű, fehér homokos strandokkal és kristálytiszta sekély vizekkel körbeölelt félszigethez. Innen Souillac-ba utazunk, melynek szépsége vad, meredek sziklapartjainak jellegéből adódik. Itt található a híres Gris-Gris sziklacsoport, melyet síró sziklának is neveznek. Innen a La Vanille krokodil farmra érkezünk, mely neve ellenére nem krokodil tenyésztő telep, hanem egy hüllőpark gyönyörű trópusi környezetben, ahol Seychelles-szigetekről hozott óriás teknőcöket is találunk.
 
 
12. nap  – Mauritius – Budapest   
Délben kijelentkezés a szállodában,( csomag szoba )  majd fürdés, szabad program. Este közös vacsora, majd transzfer a repülőtérre. Elutazás 23:00 órakor  Dubaiba az Emirates járatával.
 
 
13. nap  – Mauritius – Budapest   
Érkezés Dubaiba 05:40 órakor, majd tovább utazás
Budapestre. Érkezés Budapestre 11:40 órakor
 
UNESCO Világörökségi helyszinek:
Reunion:
Reunion hegycsúcsai (természeti/2010)
Mauritius:
Aapravasi Ghat (kulturális/2006)
Le Morne kultúrtáj (kulturális/2008) 
 
 
 
 
Részvételi díj: 671.000 Ft/Fő
 
 
AZ ÁR TARTALMAZZA:
1 éj Reunion szigetén Hell Bourgban 3* szállodában
félpanzióval
2 éj Reunion szigetén Saint Pierreben a Hotel Saint Pierre 3*os szállodában
reggelivel
2 éj Reunion szigetén a Hotel Relais de I Hermitage Saint-Gilles 3* szállodában
félpanzióval
5 éj Mauritius szigetén a  4*-os szállodában
félpanzióval
ebéd 3-4. napon
autóbusz közlekedés a program szerint
magyar idegenvezető
 
 
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA:
repülőjegy irányára illetékkel: kb. 427.000 Ft 
útlemondási biztosítás -az utazásra
idegenforgalmi adó: 20 Eur/fő (helyszinen fizetendő)
egyágyas felár: 310.000 Ft/1 Fő
10. nap Hajókirándulás az Ile aux Cerfs szigetre ebéddel: 44.500 Ft/fő
BBP biztosiítás: 9.750 Ft/Fő -től (69 éves kor-ig)
 
 

 

 

Hasonló utazások, szállások:

Mauritius

    Foglalási díj: 500,-Ft/fő
    (Ajánlat kéréséhez, vagy foglaláshoz kattintson a fenti időpontok+árak valamelyikére!)
    Oldalak
    Dolce Travel Utazási Iroda
    Utazás Szállás Last Minute Buszos utak Buszbérlés Incentiv-utak Városlátogatás Prága Bécs Szállás foglalás Verona-Velencei karnevál egy napos utak