Utazás
Szállás

Utazás típusa

Ország

Város

Dolce Travel
utazás-szállás-hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
Telefon:Buszos városnézés, Buszos kirándulás - Bel- és külföldi személyszállítás autóbusszal Proservice Group - Több, mint arany Ultrahangos fogkefe Emmi-dent

Riga - Egyéni városlátogatás (4 Nap/3 Éj)****

E-mail

A Baltikum legnagyobb városa, Lettország fővárosa, az 1201-ben alapított Riga egyszerre három korszakot tár elénk. Az óvárosban számtalan középkori emlék maradt fenn, annak szélén különlegesen szép szecessziós épületekkel találkozhatunk, ugyanakkor a város minden utcájában láthatjuk, hogyan alakul át Riga modern várossá.

 
Riga - Egyéni városlátogatás
(4 Nap/3 Éj) 4****
 
 
A Baltikum legnagyobb városa, Lettország fővárosa, az 1201-ben alapított Riga egyszerre három korszakot tár elénk. Az óvárosban számtalan középkori emlék maradt fenn, annak szélén különlegesen szép szecessziós épületekkel találkozhatunk, ugyanakkor a város minden utcájában láthatjuk, hogyan alakul át Riga modern várossá.
 
 
Utazás:
Repülőjegy a Budapest - Riga útvonalon (oda - vissza)
Utasonként 1 feladott poggyász és 1 kézipoggyász minden járaton
 
Szállás a 4*-os Rixwell Old Riga Palace Hotelben (vagy hasonlóban): -közvetlenül a rigai óvárosban. A szálloda büféreggelit, éttermet, pezsgőfürdőt, szaunát, fitnesztermet kínál. A szobák felszereltségéhez többek között íróasztal, síkképernyős tévé, ingyenes vezetékes internet- és wifi-csatlakozás, légkondicionáló, széf és telefon tartozik.
 
Ellátás:
büféreggeli
 
 
2019. ...........
 
 
 
 
 
Programok: Javasolt látnivalók:
Székesegyház (az egyik legnagyobb Európában)
Szent Jakab-katedrális (eredetileg 1225-ből)
Szent János-templom (eredetileg 1297-ből)
Szent Péter-templom (1660-as évek)
Lőportorony
Macskaház
Függetlenségi emlékmű
Kis- és nagy céhház
Feketefejűek háza (1344-ből, újjáépítve 2001-ben)
Mentzendorff-ház (régi kereskedőház)
Johannes Reitern-ház (régi kereskedőház)
Dannenstern-ház (régi kereskedőház)
Orosz ortodox katedrális
Történeti és Hajózási Múzeum
Szecessziós építészet: Alberta, Elizabetes, Strelniku utcák
Skanzen
Rigai Motormúzeum
(autók és motorok történelme; szovjet autóipar termékei; Sztálin, Hruscsov és Brezsnyev autói)
Gyógyszertár Múzeum (1920-as gyógyszertár)
Porcelánmúzeum
 
 
 
Részvételi díj: 119.900 Ft/Fő -től
 
 
 
Az ár tartalmazza:
Repülőjegy a Budapest-Riga útvonalon oda-vissza
Utasonként egy feladott poggyász és egy kézipoggyász minden járaton
Szállás három éjszakára négycsillagos szállodában, kétágyas szobában
Büféreggeli
 
Az ár nem tartalmazza:
Repülőtéri illeték: kb. 39 000 Ft/fő
Útlemondási biztosítást, 
EUB Top betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 580 Ft/Fő/Nap
Egyágyas felár: 51.000 Ft/1 Fő -től (Szállásoktól eltérően)
Az ajánlat a szabad helyek függvényében érvényes. Nem érvényes a kiemelt időszakokra (pl. ünnepek, vásárok).
 
 
 
TOVÁBBI INFORMÁCIÓKÉRT -KATTINTSON IDE !!!
 
Éghajlat
Lettországban kevés a napsütéses napok száma.
Novembertől márciusig végig borús homály uralkodik,
az ég nappal is felhős és gyakran ködös. A legmelegebb hónap a július.
 
Időeltolódás
Lettországba érkezve egy órával állítsuk előre óránkat.
 
Egészség
Lettországban az egészségügyi ellátás megfelelő, a sürgősségi ellátások
költségeit fedezi az Európai Egészségbiztosítási Kártya.
Egyéb esetekre kössünk biztosítást. 
 
Nagykövetség
LV-1010, Riga, Alberta iela 4.
Előhívó: 00-371
Telefon: 672-175 00
Ügyelet: 00-371-291-93530
Rendkívüli és meghatalmazott nagykövet: Dobokay Gábor
E-mail: mission.rix@kum.hu
 
Pénz
Lettország hivatalos pénzneme a lat, váltópénze a santim. Pénzt bankokban vagy hivatalos pénzváltókban váltsunk. Egyik-másik rigai pénzváltó nem tűnhet megbízhatónak, de mindegyik teljesen törvényes, és a legtöbbje éjjel-nappal nyitva tart. A legtöbb ismert hitelkártyát szinte mindegyik nagyobb vagy középszintű hotelben, étteremben, klubban és üzletben elfogadják. Bankautomatát a városban nem nehéz találni, elfogadnak minden ismertebb bankkártyát. Az 1990-es évek végére az új pénznem 1993-as bevezetésével, a privatizációval, az infláció jelentős csökkentésével és a nyugati kapcsolatok erősítésével stabilizálódott gazdasága. 1998-ban a GDP megoszlása az alábbiak szerint alakul: mezőgazdaság 8%, ipar 30%, harmadik szektor 62%. Nemzeti valutáját - a lett latot - 2013. december 31-én éjfélkor az euró váltotta fel.
 
Elektromosság
Az elektromos feszültség 220 volt és 50 Hz.
A konnektorok szabványai megegyezik a hazánkban használttal.
 
Internet
A legtöbb szálláshelyen van internezési lehetőség,
internet kávézót a belvárosban is találunk.
 
Telefon
Mobiltelefonjaink gond nélkül működnek. A nyilvános telefonok kártyával
működnek, amelyet postahivatalokban, trafikokban,
üzletekben és szállodákban vásárolhatunk meg.
 
Posta
A posták jól és gyorsan működnek. Bélyeget postahivatalokban vagy a
szállodákban is vásárolhatunk és képeslapjainkat is feladhatjuk.
Riga Központi Postahivatal:
Stacias Laukums 1, Tel: 701 8804
Nyitva: Hétfő - péntek: 8:00 - 20:00, szombat - vasárnap: 8:00 - 16:00
 
Borravaló
A számla rendszerint tartalmazza a felszolgálás díját.
Kerekítsük fel az összeget, ha elégedettek voltunk.
Az elvárt borravaló általában 5%.
 
Közbiztonság
Óvjuk értékeinket a zsebtolvajoktól.
Különösen legyünk elővigyázatosak a piacokon és a tömegközlekedési eszközökön.
 
Gasztronómia
Lettországban az ételek elkészítésének leggyakoribb módja a füstölés, a füstölt hering, orsóhal, lepényhal és angolna mind-mind nemzeti ételnek számítanak. Nyáron az erdei gyümölcsökből készített lepények remek lehetőséget nyújtanak pár kiló magunkra szedésére... A Riga Feketebalzsam Lettország nemzeti itala, nagyon magas alkoholtartalmú, sűrű, fekete, az Unikumhoz valamennyire hasonlító ital. A modern lett konyhára a német konyhától átvett húsos, halas ételek jellemzőek. A lett konyha kétharmada hideg ételekből áll: céklasalátából, húsos és halas előételekből, tojásokból, sajtokból, túróból és aludttejből.
 
 
Városi közlekedés: "Történelmi"
Riga városi tömegközlekedését az önkormányzat tulajdonában lévő, 2003. február 20-án alapított SIA Rigas satiksme közlekedési vállalat biztosítja. A rigai közlekedési vállalat 53 autóbusz-, 22 trolibusz- és 10 villamosvonalat üzemeltet. Rigában az első tömegközlekedési eszköz a lóvasút volt. 1882-ben Svájc főkonzulja, Eugen Diponu alapított lóvasútvállalatot, egy vonallal és egy 40 fő szállítására alkalmas kocsival. A vállalkozás és Riga városi tanácsa 1890-ben kötött szerződése alapján, a Diponu által vezette társaság vállalta további vonalak nyitását és a lóvasút elektromos vasúttá történő átalakítását. A villamos vasút kiépítése egészen az első világháborúig folytatódott és 1915-ben a hossza mintegy 49 km volt, és az év folyamán több mint 52 millió utast szállított. Lettország önállóvá válását követően egy belga vállalkozás üzemeltette a rigai villamosvonalakat. 1931-ben a város villamos közlekedési hálózata városi tulajdonba került. A második világháborút követően a villamoshálózatot csak részben állították helyre. 1947-től villamosvonalak helyett trolibuszvonalak építése kezdődött. Rigában 1975-ig alkalmaztak kalauzokat a villamosokon és trolibuszokon, majd Lettország függetlenné válását követően, 1997-ben ismét bevezették a jegyvizsgálók alkalmazását a villamosok és trolibuszok mellett az autóbuszokon is. Az első autóbuszvonalat Rigában 1924-ben nyitották. 1938-ban 151, önálló magán vállalkozások által üzemeltetett autóbusz, közel 30 millió utast szállított. A második világháborút követően 1946-ban paranccsal alapították meg az 1-es számú Rigai Autóbusz Üzemet (1. Rīgas autobusu parka). Az 1960-as évektől kezdődően Riga autóbusz közlekedését magyar Ikarus autóbuszok biztosították. 1992-ben az egységes autóbusz közlekedési vállalatot két magánvállalat váltotta fel, az Imanta és a Tālava. Az előbbi a bal parti, míg az utóbbi a jobbparti városrész autóbuszait üzemeltette. 1992-ben hozzákezdtek az Ikarus autóbuszok cseréjéhez. 1997-ben 52 db Mercedes-Benz buszt vásárolt a város. A két önálló autóbuszvállalatot és a villamos- és trolibuszvállalatot 2005 januárjában ismét egyesítették SIA Rigas satiksme közlekedési vállalat néven.
 
Helyközi és nemzetközi közlekedés:
Riga változatlanul Lettország és egyben a Baltikum egyik legjelentősebb kereskedelmi és közlekedési központja, bár a rigai kikötő forgalma Ventspils mögött visszaszorult a második helyre. Rigát tengeri kompjáratok kötik össze Stockholmmal, Kiellel és Lübeckkel. A Baltikum legfontosabb repülőtere a rigai repülőtér, és Riga változatlanul fontos vasúti csomópont is Oroszország, Fehéroroszország és természetesen Litvánia és Észtország felé. Rigán keresztül halad a Via Baltica amelyik Prágát és Berlint köti össze a Balti államok fővárosival és Helsinkivel. Riga a Daugava két partján terül el. A folyón keresztül összesen három közúti és egy vasúti híd található. Ennek következtében Rigába mindennapos a közlekedési káosz.
 

 

Foglalási díj: 500,-Ft/fő
(Ajánlat kéréséhez, vagy foglaláshoz kattintson a fenti időpontok+árak valamelyikére!)
Oldalak
Dolce Travel Utazási Iroda
Utazás Szállás Last Minute Buszos utak Buszbérlés Incentiv-utak Városlátogatás Prága Bécs Szállás foglalás Verona-Velencei karnevál egy napos utak