Utazás
Szállás

Utazás típusa

Ország

Város

Dolce Travel
utazás-szállás-hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
Telefon:Buszos városnézés, Buszos kirándulás - Bel- és külföldi személyszállítás autóbusszal Proservice Group - Több, mint arany Ultrahangos fogkefe Emmi-dent

RIGA - TALLINN - HELSINKI (5 Nap/4 Éj)

E-mail

Rigát és Tallinnt nem véletlenül nevezik a Baltikum gyöngyszemeinek; előbbi lenyűgöző szecessziós építészetével, utóbbi középkori hangulatot árasztó óvárosi utcáival lopta be magát sokak szívébe. Csoportos, magyar idegenvezetésű utazásunkon mindkét várost bebarangoljuk, de az érdeklődők egy fakultatív egész napos kirándulás keretében a finn fővárosba, Helsinkibe is ellátogathatnak. Tartson velünk! ..........

 
RIGA - TALLINN - HELSINKI
 
Rigát és Tallinnt nem véletlenül nevezik a Baltikum gyöngyszemeinek; előbbi lenyűgöző szecessziós építészetével, utóbbi középkori hangulatot árasztó óvárosi utcáival lopta be magát sokak szívébe. Csoportos, magyar idegenvezetésű utazásunkon mindkét várost bebarangoljuk, de az érdeklődők egy fakultatív egész napos kirándulás keretében a finn fővárosba, Helsinkibe is ellátogathatnak. Tartson velünk!
 
 
Utazás:
Repülőjegy Budapest-Riga és Tallinn-Budapest útvonalon
Személyenként egy darab kézipoggyász (max. 8 kg) 
Privát transzferek a program szerint különbusszal
Lufthansa járatain
 
Szállás:
két éj Rigában négycsillagos központi szállodában, kétágyas szobában
két éj Tallinnban háromcsillagos központi szállodában, kétágyas szobában
 
Ellátás:
Bőséges büféreggeli mindkét szálláshelyen
 
2019.04.19 - 04.23.
 
 
 
 
 
Programok: (5 Nap/4 Éj)
Április 19., péntek
Elutazás Budapestről a Lufthansa járatain, frankfurti átszállással Rigába (06:10-07:55, 10:05-13:05). Megérkezés után sétálunk Riga egyik legszebb utcáján, a szecessziós Elizabetes ielán, majd délután a bájos óvárosban ellátogatunk a Feketefejűek Házához, a katedrálishoz és a Saeima (lett parlament) épületéhez is. Este szabadidő. Szállás Riga történelmi óvárosában, a 4*-os  Rixwell Old Riga Palace Hotelben.
 
 
Április 20., szombat
Reggeli után elsétálunk a nyüzsgő központi piachoz, ahol a régi szovjet relikviáktól kezdve a frissen fogott halakig minden kapható, majd az óvárosban felmegyünk a Szent Péter-templom tornyába, és madártávlatból is megcsodáljuk a várost. / Délután szabad program vagy félnapos fakultatív kirándulás: Gauja Nemzeti Park, Turaida vára és Sigulda, belépőkkel és transzferekkel (30 euró/fő, helyben fizetendő). Lettország első nemzeti parkja a Gauja által kettészelt erdős területen fekszik. Utunk során ellátogatunk a parkban található 13. századi Turaida várához, melynek tornyából messzire a Gauja folyó és környezete is szépen látszik, majd a siguldai kastélyhoz, végül sétálunk egyet a hangulatos kisvárosban, Siguldában is. Ezt követően visszatérünk Rigába; este szabadidő. Szállás Rigában.
 
 
Április 21., vasárnap
Reggeli után útra kelünk és különbusszal elutazunk Tallinnba; útközben megálló az észtországi Pärnuban: séta a központban és a homokos tengerparton. Érkezés után gyalogos városnézés Tallinn varázslatos óvárosában: a középkori házak, a szinte hiánytalanul megmaradt városfal és a szűk utcácskák között utazunk vissza az időben. Felkeressük a Városházát, az elegáns Toompea-kastélyt, amely a Riigikogu (az észt parlament) székhelye és a robosztus Szent Olav-templomot is. Szállás a városközponti, 3*-os Go Hotel Shnelliben hotelben, óvárosra néző superior szobákban.
 
 
Április 22., hétfő
Szabadidő Tallinnban. / Fakultatív egész napos kirándulás Helsinkibe: 36 000 Ft/fő; svédasztalos vacsora a Helsinki-Tallinn hajóúton: 13 000 Ft/fő. Reggeli után transzfer a tallinni hajókikötőbe, majd Tallinnból a Finn-öblön keresztül Helsinki kikötőjébe hajózunk (10:30-12:30). Érkezés után megtekintjük a város legfontosabb látnivalóit: Sibelius-emlékmű, Sziklatemplom, Katedrális, Uszpenszkij-katedrális. Szabadidő a központban, majd visszatérünk a kompkikötőbe, és a 2016-ban felújított Silja Europa tengerjáró fedélzetén térünk vissza Tallinnba (18:30-22:00). Fakultatív svédasztalos vacsora a hajón: előételek, főételek és desszertek gazdag választéka, italfogyasztással (üdítőitalok, sör, fehér- és vörösbor).
Szállás Tallinnban.
 
 
Április 23., kedd
Délelőtt szabadidő, majd sétálunk a többek között az észt köztársasági elnök rezidenciájának otthont adó Kadriorg parkban és a tengerparti Pirita negyedben, ahol a helyi kolostorromhoz is ellátogatunk. Délután transzfer a tallinni repülőtérre, majd hazautazás a Lufthansa járatain, frankfurti átszállással (18:00-19:25, 21:20-22:50) Budapestre.
 
 
 
Részvételi díj: 119.000 Ft/Fő
 
 
Az ár tartalmazza:
Repülőjegy Budapest-Riga és Tallinn-Budapest útvonalon
Személyenként egy darab kézipoggyász (max. 8 kg) 
Privát transzferek a program szerint különbusszal
Szállás két éj Rigában négycsillagos központi szállodában, kétágyas szobában
Szállás két éj Tallinnban háromcsillagos központi szállodában, kétágyas szobában
Bőséges büféreggeli mindkét szálláshelyen
A leírásban felsorolt programok idegenvezetéssel, belépőkkel
Magyar idegenvezető a budapesti elindulástól a hazaérkezésig
 
 
Az ár nem tartalmazza:
Repülőtéri illeték: 59 000 Ft/fő
Egyágyas felár: 45.000 Ft/1 Fő
Félpanzió (háromfogásos vacsorák az 1., 2. és 3. napon): 18 000 Ft/Fő
Svédasztalos vacsora a Helsinki-Tallinn hajóúton: 13 000 Ft/Fő
Egész napos fakultatív kirándulás Helsinkibe: 36 000 Ft/Fő
Feladott poggyász (max. 23 kg): 33 000 Ft/Fő
 
+++ Félnapos fakultatív kirándulás:
Gauja Nemzeti Park, Turaida vára és Sigulda
Helyszínen fizetendő: 30 EUR /fő
 
 
 
 
 
 

 

Foglalási díj: 500,-Ft/fő
(Ajánlat kéréséhez, vagy foglaláshoz kattintson a fenti időpontok+árak valamelyikére!)
Oldalak
Dolce Travel Utazási Iroda
Utazás Szállás Last Minute Buszos utak Buszbérlés Incentiv-utak Városlátogatás Prága Bécs Szállás foglalás Verona-Velencei karnevál egy napos utak