Utazás
Szállás

Utazás típusa

Ország

Város

Dolce Travel
utazás-szállás-hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
Telefon:Buszos városnézés, Buszos kirándulás - Bel- és külföldi személyszállítás autóbusszal Proservice Group - Több, mint arany Ultrahangos fogkefe Emmi-dent

RÓMA - PONZA – GAETA (Égből pottyant Homéroszi mesevilág) 9 Nap/8 Éj

E-mail

A „Szent Barlang-kolostort” 1364-ban német szerzetesek népesítették be, akik 1465-ben itt rendezték be az első Németországon kívüli könyv-nyomdát. A 15. sz. végén a német szerzeteseket elűzték. - VI. Orbán pápa (uralkodott 1378-89) a pápának fönntartott kommendás apátsággá tette, kommendás apátjai bíborosok voltak. - 1873-ban az olasz állam nemzeti műemlékké nyilvánította, s 1897-ben engedélyezte 12 szerzetes beköltözését, akik kanonokként éltek. 1909-től újra apátot választhatnak. A könyvtárak nagyon értékes kódexeket, az épületek híres freskókat (Szent Ferenc-portré) őriznek.....

 
RÓMAPONZAGAETA 
(Égből pottyant Homéroszi mesevilág) 9 Nap/8 Éj
 
Lazio - i csodák, ahol a természet összeforr a történelemmel. A Tirrán tenger partján időzünk. Úticélunk Gaeta. Formia, Ponza. Ponza barlangjait átszövi a mitológia. A legenda szerint Homérosz Ponzáról mintázta az Odüsszeiában említett Kirké varázslónő szigetét. Az egész szigetet átjárja a misztikus hangulat a barlangoknak, a botanikus kerteknek és a római alagutak labirintusának köszönhetően.
 
 
Elhelyezés: hotel*** 2 – 3 ágyas szobákban
Ellátás: reggeli
Utazás: autóbusszal /+program szerint
 
2018.10.16 - 10.24.
-BETELT !!! / 1. BUSZ
 
 
Miskolc Búza tér 02:15 óra
Mezőkövesd LukOil kút 02:45 óra
Füzesabony Vasútállomás 03:15 óra
Gyöngyös Pesti út / Spar                03:40 óra
Hatvan Tesco parkoló 04:00 óra
Gödöllő Tesco parkoló 04:20 óra
Budapest Hősök tere 05:00 óra
Budapest BAH csomópont 05:15 óra
Budaörs Mc Donalds Agip kút 05:30 óra
Érd - M7 Iparos út Shell kút 05:30 óra
Székesfehérvár Fehérvár pihenő  06:20 óra
Siófok Tesco parkoló 07:00 óra
Balatonlelle Marché 07:40 óra
Nagykanizsa Tesco parkoló 08:40 óra
 
 
 
Program: (9 Nap/8 Éj)
1. nap: 
Indulás a hajnali órákban. Utazás Szlovénián keresztül, rövid pihenőkkel. Este a szállások elfoglalása  La Speziában.  Autóbuszunk ezen a napon transzfer járatként közlekedik, a csoportot irodánk személyzete La Speziában várja.
 
 
2. nap: 
Reggelit követően továbbutazás Toszkánán keresztül Rómába. Menetközben kitérő San Gimignano városába. A tizenhárom nemes család tizenhárom  tornya, még az átutazót is megállásra inti. A város pestis járvány miatti elnéptelenedése egyben a város értékeinek fennmaradását biztosította. Látogatás a Collegiata templomban, mely   közép–Olaszország  egyik legrégebbi  temploma.  Séta  a  város  falain ahonnan  páratlan  kilátás  nyílik  a toszkán szőlős dombokra. Az authentikus Etrúria Montepulcianoval kezdődik, ahol a várfalon belépve a mobiltelefonok elveszítik a hálózatot, ahol a bor zamata és a pékáru illata igazi gasztronómiai élvezetet nyújtanak.  Vétek lenne  utazásunkból kihagyni. A vidék bája utánozhatatlan: a tücskök ciripelése, az olajligetek halk zizegése, a beérett gabona pattanása, és a ránk zúduló kultúra szerves egészet alkotnak. Az ember lába szinte földbe gyökerezik, és maradást parancsol.  Megállónk elengedhetetlen része a borkóstoló és a vásárlás.  Kora este továbbutazás Rómába, a szállás elfoglalása a Nomentana / Piazza Bologna negyedben. Az esti fények szerelmeseinek rövid esti séta és vacsorázási lehetőség a városban. Trevi kút – Piazza di Spagna.
 
SAN GIMIGNANO.... Non cambi mai...: Soha nem változik. Évszázadok óta büszkén magasodnak San Geminianus püspök városának tornyai.  A város ma is a több száz évvel ezelőtt elnéptelenedett,  a pestis járvány előtti város képét mutatja.  Jöttünknek kettős oka van. Ellátogatunk Santa Fínához, majd a roccáról megcsodáljuk az autentikus toszkán vidéket.  Róma árnyékában szinte kihagyhatatlan  a dél - Toszkán falu, Montepulciano mely "nobile" borainak köszönhetően a pápák közkedvelt tartozkodási helye volt. Egy nap, két város a Via Francigena vonalán.
 
 
3. nap: 
Reggelit követően gyalogos városnézés Rómában: Colosseum – Császári Fórumok  - Szenátori Palota – Aracoeli templom – Piazza Venezia – Corso – Pantheon FIGYELEM! Ez a programunk nem Rómára összpontosító program, így az itt tartózkodásunk alatt átfogó képet adunk a városról. Hosszabb időt igénylő múzeumokba, műemlékekbe nem megyünk be, kivételt képeznek ez alól a templomok. Elsődleges célunk a Róma hangulatának átadása, és megfelelő szabadidő biztosítása, hogy vendégeink meg tudjanak pihenni a hangulatos terek kávézóiban, bárjaiban.   
 
RÓMA...érzelmek vonzásában: Programunk keretében két éjszakát Rómában töltünk. Itt tartózkodásunk célja nem a város tüzetes és mélyreható megismerése, hanem a hangulatok és az életérzés közvetítése. Ha Ön volt már Rómában, ezt a programot élvezni fogja, ha Ön nem volt még Rómában minden bizonnyal vissza kell jönnie, mert a két éjszaka kevés hogy mindent megmutassunk.
 
 
4. nap: 
Reggelit követően folytatjuk a sétát Rómában. Ezen a napon a bazilikák kapják a főszerepet: Szent Péter tér és Bazilika ( kívülről ) – Lateráni Bazilika – San Paolo fuori Le Mura – Vincoli – Santa Maria Maggiore.  A Vatikáni múzeumok és a Szent Péter Bazilika egyénileg látogathatók.  
 
 
5. nap: 
Reggelit követően búcsút vesszünk Rómától és utunkat a vidék felé vesszük. Ezen a napon ellátogatunk Lazio egy eldugott kis  településére, mely valamikor a pápák birtokában volt. Subiaco kolostorát keressük fel. Délben továbbutazás Lazio legérdekesebb szegletébe, és elsőként Gaetát keressük fel. Az óvárosban nehéz lenne elkerülni a íres San Francesco templomot, a katedrálist és az Aragóniai Várkastélyt. De találunk a településen rejtett kincseket mint például a Török Barlangot. III. Károly kapuja alatt áthaladva érünk be a tengerparti település központjába és folytatjuk tovább sétánkat az óváros felé. Este a szállások elfoglalása Formia közelében.
 
SUBIACO...ahol Szent Benedek találkozott az Ördöggel: A „Szent Barlang-kolostort” 1364-ban német szerzetesek népesítették be, akik 1465-ben itt rendezték be az első Németországon kívüli könyv-nyomdát. A 15. sz. végén a német szerzeteseket elűzték. - VI. Orbán pápa (uralkodott 1378-89) a pápának fönntartott kommendás apátsággá tette, kommendás apátjai bíborosok voltak. - 1873-ban az olasz állam nemzeti műemlékké nyilvánította, s 1897-ben engedélyezte 12 szerzetes beköltözését, akik kanonokként éltek. 1909-től újra apátot választhatnak. A könyvtárak nagyon értékes kódexeket, az épületek híres freskókat (Szent Ferenc-portré) őriznek.
 
 
6. nap: 
Reggelit követően továbbutazás hajóval Ponzára. Érkezés a kora délelőtti órákban a sziget központjába. Ponza barlangjait átszövi a mitológia. A legenda szerint Homérosz Ponzáról mintázta az Odüsszeiában említett Kirké varázslónő szigetét. Az egész szigetet átjárja a misztikus hangulat a barlangoknak, a botanikus kerteknek és a római alagutak labirintusának köszönhetően.  Délben a szállások elfoglalása majd látogatás a Santa Maria apátságban, délután szabad program.
 
GAETA: Lazio - i csodák, ahol a természet összeforr a történelemmel. 
A Tirrán tenger partján időzünk. Úticélunk Gaeta. Formia, Ponza.
 
PONZA: Ponza barlangjait átszövi a mitológia. A legenda szerint Homérosz Ponzáról mintázta az Odüsszeiában említett Kirké varázslónő szigetét. Az egész szigetet átjárja a misztikus hangulat a barlangoknak, a botanikus kerteknek és a római alagutak labirintusának köszönhetően.
 
 
7. nap: 
Reggelit követően kirándulás a Pilátus barlanghoz , hajó túra a Faragioni szikláknál , a Chiaia di Luna-nál, és a Cala Feolánál. Késő délután visszahajózás Formiába. Este a szállások elfoglalása.
 
 
8. nap: 
Reggelit követően  utunkat Ligúria felé vesszük, érkezés délután La Speziába, kirándulás Riomaggioréban és Manarolában.  Este a szállások elfoglalása La Speziában.
 
 
9. nap: 
Reggelit követően hazautazás, érkezés az esti órákban.
 
 
Időpontok / részvételi díjak Autóbusz 1 - 5 sor Autóbusz 6 - 9 sor Autóbusz 10 - 12 sor
október 16 - 24 169.900 Ft 164.900 Ft 159.900 Ft
       
 
  
 
 
 
 
A részvételi díj tartalma:
- utazás autóbusszal
- 8 éj szállás 2 – 3 ágyas hotelszobákban 
- reggeli
- a programban megjelölt kirándulások
- idegenvezetés
 
A részvételi díj nem tartalmazza: 
- idegenforgalmi adó 
- vonat jegy 
- ztl 
- hajójegy 
- audioguide használata 
- római tömegközlekedés
- belépők
---------------------------------
Összesen: 165,00 €/Fő
 

 

A programoknál feltüntetett indulási időpontok ajánlások, melytől irodánk rendhagyó esetekben eltérhet. Rendhagyó esetnek számítanak az időjárási és közlekedési tényezők, és a tranzit szállások esetleges cseréje. Az indulásra vonatkozó pontos információkat ( busz rendszám, indulási időpont, ügyeleti telefonszám ) beszállókártyákon küldünk meg utasainknak az indulás előtt 48 órával elektronikus úton. Ezek a dokumentumok számítanak hivatalos értesítésnek. A beszállókártya az Ön tájékoztatását szolgálja, saját érdekében mindig pontosan olvassa el annak tartalmát. A papírokat kinyomtatni nem szükséges, autóbuszunkra a beszállítás személyi igazolvány vagy útlevél felmutatásával történik.

 

Foglalási díj: 500,-Ft/fő
(Ajánlat kéréséhez, vagy foglaláshoz kattintson a fenti időpontok+árak valamelyikére!)
Oldalak
Dolce Travel Utazási Iroda
Utazás Szállás Last Minute Buszos utak Buszbérlés Incentiv-utak Városlátogatás Prága Bécs Szállás foglalás Verona-Velencei karnevál egy napos utak