Utazás
Szállás

Utazás típusa

Ország

Város

Dolce Travel
utazás-szállás-hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
Telefon:Buszos városnézés, Buszos kirándulás - Bel- és külföldi személyszállítás autóbusszal Proservice Group - Több, mint arany Ultrahangos fogkefe Emmi-dent

SKÓCIA ÉS A HEBRIDÁK (VADREGÉNYES TÁJAK, SZELLEMJÁRTA KASTÉLYOK, JÓFAJTA WHISKYK)

E-mail

A vadregényes tájak és szellemjárta kastélyok mellett, ha szerencsénk van - a Loch Ness-i szörnyet is megpillanthatjuk. De a jófajta whiskyket garantáltan megízlelhetjük! Programleírás: 1. nap: Budapest – Glasgow – Stirling – Edinburgh (kb. 80 km) 2. nap: Edinburgh (kb. 80 km) 3. nap: Glamis-kastély – Whisky kóstoló – Blair-kastély (kb. 250 km) 4. nap: Inverness – Loch Ness – Eilean Donan – Skye-sziget – Oban (kb. 430 km) 5. nap: Hebridák6. nap: Felföld – Glen Coe – Falkirk (kb. 260 km) 7. nap: Melrose – ......

 
SKÓCIA ÉS A HEBRIDÁK 
(VADREGÉNYES TÁJAK,
SZELLEMJÁRTA KASTÉLYOK, JÓFAJTA WHISKYK)
 
A vadregényes tájak és szellemjárta kastélyok mellett, ha szerencsénk van - a Loch Ness-i szörnyet is megpillanthatjuk. De a jófajta whiskyket garantáltan megízlelhetjük!
 
 
Utazás: 
Budapest – Glasgow – Budapest útvonalon menetrend szerinti repülővel, 
a körutazáson légkondicionált autóbusszal.
 
Elhelyezés: 
középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyzós/WC-s szobáiban.
 
Ellátás: 
félpanzió (reggeli és vacsora).
 
1. nap: Budapest – Glasgow – Stirling – Edinburgh (kb. 80 km)
2. nap: Edinburgh (kb. 80 km)
3. nap: Glamis-kastély – Whisky kóstoló – Blair-kastély (kb. 250 km)
4. nap: Inverness – Loch Ness – Eilean Donan – Skye-sziget – Oban (kb. 430 km)
5. nap: Hebridák
6. nap: Felföld – Glen Coe – Falkirk (kb. 260 km)
7. nap: Melrose – Abbotsford – Rosslyn kápolna – Walter Scott nyomában (kb. 100 km)
8. nap: Glasgow – Budapest
 
2018.04.24 - 05.01.
-BETELT !!! / 1. CSOPORT 
 
 
2018.09.04 - 09.11.
-BETELT !!! / 1. CSOPORT / 2. CSOPORT VIP
 
 
 
 
 
Program: (8 Nap/7 Éj)
1. nap: Budapest – Glasgow – Stirling – Edinburgh (kb. 80 km)
A reggeli órákban repülés gazdag történelmi múltú, élénk kulturális életet élő GLASGOW-ba. A második világháború előtt a birodalom második városa volt, kikötőjét a Clyde folyón épített hajók uralták. Az 50-es években hanyatlásnak indult, de a lelkes helybéliek a 80-as években elkezdték élesztgetni, olyannyira sikeresen, hogy Glasgow elnyerte az Európa kulturális fővárosa címet. Városnézés (George Square, városháza, Buchanan street, Glasgow Katedrális stb.). Délután STIRLING várának rekonstruált termeit tekintjük meg. Egykor e falak között lakott IV. Jakab, V. Jakab és Stuart Mária is. Vacsora, szállás Edinburgh-ben.
 
 
2. nap: Edinburgh (kb. 80 km)
Egész napos városnézés Észak Athénjá-ban, EDINBURGH-ban, ahol a természeti szépségekhez jó állapotban fennmaradt történelmi emlékek társulnak. Az óváros középkori utcák kusza szövevénye, kocsmákkal és sikátorokkal tarkítva. A Királyi Mérföld „a világ legszebb utcája”, amely a vár sziklás magaslatától a Holyrood-palotához (királynői rezidenciához) vezet. A büszke St. Giles (Szt. Egyed) Katedrális I. Károlytól kapta egyházi rangját. Nem maradhat ki programunkból a vulkanikus magaslaton épült, a skót koronaékszereket őrző vár sem, amelyet gazdag történelme és a városra nyíló lenyűgöző panorámája miatt érdemes felkeresni. Vacsora, szállás Edinburgh-ben.
 
 
3. nap: Glamis-kastély – Whisky kóstoló –
Blair-kastély (kb. 250 km)
Utazás a skót kastélyok egyik legszebbikéhez, a GLAMIS-kastélyhoz, ahol Erzsébet anyakirálynő töltötte gyermekkorát. Shakespeare Macbeth c. drámájában a királygyilkosság helyszíneként említi. A szigetország leginkább szellemjárta várának tartják. Következő állomásunk szomjoltónak sem utolsó, az egyik híres whisky lepárlóban betekinthetünk a whisky-gyártás folyamatába, kóstolóval. A napot a BLAIR-kastély megtekintésével zárjuk. Vacsora, szállás Pitlochry környékén, a Skót-felföld erdői és dombjai között megbúvó, tipikus skót településen.
 
 
4. nap: Inverness – Loch Ness – Eilean Donan –
Skye-sziget – Oban (kb. 430 km)
Átutazunk a Skót-felföld fővárosán, Invernessen. A Felföld és Alföld találkozásánál elhelyezkedő város az évszázadok során vad küzdelmek szemtanúja volt, a klánok középkori csatározásától kezdve az 1746-os cullodeni mészárlásig. A város közelében található a híres LOCH NESS, ahol talán a szörny is felbukkanhat. Ha nem pillantjuk meg azonnal a tó felszínén tekergőző Nessie-t, URQUHART várának romjaihoz látogatunk. 1692-ig ez volt Skócia legnagyobb kastélya, amikor is felrobbantották, nehogy a jakobiták befészkeljék magukat a vaskos falak közé. A helyiek szerint állítólag innen, a romokról fotózták a legtöbb Nessie-ről készült felvételt. Továbbutazás a Kaledóniai Csatorna és a tavak által alkotott Nagy Völgy (Great Glen) mentén. Kitérő a szépen helyreállított EILEAN DONAN kastélyhoz. A XIII. századból fennmaradt erőd filmekből már ismerős lehet, itt forgatták a Hegylakó című filmet, valamint a James Bond széria A világ nem elég filmjének egyes jeleneteit. Egy kis időre átruccanunk Skye-szigetére is. A köd szigete különleges jelentőségű a skótok emlékeiben, mióta a XVIII. században ide menekítették angol üldözői elől Csinos Károly herceget. Vacsora, szállás Oban-ben.
 
 
5. nap: Hebridák 
Fakultatív kirándulás a Déli Belső-Hebridák két tagjára, IONA-ra és MULL-ra. Átkelés komppal Mullra, a szinte lakatlan szigetre, ahol az érintetlen táj látványa megkapó. Újabb, rövid kompátkelés után érkezünk Ionara. A Szent Sziget legfontosabb látnivalói a VI. században érkező első hittérítők emlékei mellett, a XIII. században épített katedrális és a közelében lévő temető, ahol Skócia első 48 királya (köztük Machbet) nyugszik. A szigeten a végtelenség, békesség és szabadság érzése járja át az utazót. Komppal térünk vissza Oban-be. Vacsora, szállás.
 
 
6. nap: Felföld – Glen Coe – Falkirk (kb. 260 km)
Megtapasztaljuk, mit is jelent a kifejezés: Felföld. Elsőként a skót természet és történelem egy fenségesen komor helyszínét, GLEN COE-t, a Könnyek völgyét keressük fel, mely méltán Skócia egyik leghíresebb vidéke. A Felföld minden természeti szépségét elénk tárja: a hegyek, a tőzeglápos táj, a patakok és a tavak lenyűgöző kombinációját! Sétálunk tőzeg dombon, a Rannoch Moor tóvidékén, a Dochart vízesés kövein és kocsmázunk is egy jót! FALKIRK-nél egy mérnöki csodát, a világ egyetlen forgózsilipjét láthatjuk, mely 24 méteres szintkülönbséget egyenlít ki a Falkirk – Edinburgh között fontos hajóforgalmat lebonyolító Union- és Clyde csatornák között. Vacsora, szállás Glasgowban.
 
 
7. nap: Melrose – Abbotsford – Rosslyn kápolna –
Walter Scott nyomában (kb. 100 km)
A festői dombok között elterülő MELROSE-ba látogatunk, útközben a skót Alföld szelíd szépségében gyönyörködhetünk. A legendák szerint Skócia legnagyobb harcos királyának szelleme itt, a romantikus Melrose-apátság romjai között tovább él, hiszen itt temették el Robert Bruce szívét. ABBOTSFORD-ban a saját tervezésű kastélyában, eredeti berendezési tárgyai között idézzük fel a leghíresebb skót író, Sir Walter Scott emlékét. Végezetül irány ROSLIN, ahol a Templomos Lovagok egyedülállóan értékes XV. századi kápolnáját, a Rosslyn kápolnát tekintjük meg. Skócia egyetlen reneszánsz építészeti emléke a Da Vinci-kód mozifilmből lesz ismerős. Vacsora, szállás Glasgowban.
 
 
8. nap: Glasgow – Budapest
Korareggel hazautazás. Érkezés Budapestre a déli órákban,
a menetrend függvényében.
 
UNESCO Világörökség:
- Edinburgh városa
 
 
 
Részvételi díj: 354.500 Ft/Fő
 
 
A részvételi díj tartalmazza:
- utazás Bp. – Glasgow – Bp. útvonalon menetrendszerinti járattal
- a közlekedést a körút során légkondicionált autóbusszal
- szállást középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
- félpanziót
- idegenvezetést
- kirándulásokat a program szerint
- ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Collonade Biztosító)
 
A részvételi díj nem tartalmazza:
- repülőtéri illetéket és csomagdíjat: kb. 49.000,- Ft / fő (Az indulásig változhat!)
- belépőjegyek és fülhallgató árát: kb. 120,- GBP / fő
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját (1,5%)
- fakultatív kirándulást a Hebridák-szigetekre (min.20 fő esetén): 26,- GBP / fő.
    Kérjük a részvételi szándékot előre jelezni irodánkban!
- minimális utaslétszám hiányában, 20 – 24 fő indulása esetén a 19.900,- Ft-os/fő felárat
- szervízdíjat / borravalót: 15,- GBP / fő (Helyi gépkocsivezető részére!)
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket
   (pl. személyes jellegű kiadásokat)
- Egyágyas felár (09.04-11): 107.000,- Ft
 

Hasonló utazások, szállások:

Skócia

    Foglalási díj: 500,-Ft/fő
    (Ajánlat kéréséhez, vagy foglaláshoz kattintson a fenti időpontok+árak valamelyikére!)
    Oldalak
    Dolce Travel Utazási Iroda
    Utazás Szállás Last Minute Buszos utak Buszbérlés Incentiv-utak Városlátogatás Prága Bécs Szállás foglalás Verona-Velencei karnevál egy napos utak