Utazás
Szállás

Utazás típusa

Ország

Város

Dolce Travel
utazás-szállás-hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
Telefon:Buszos városnézés, Buszos kirándulás - Bel- és külföldi személyszállítás autóbusszal Proservice Group - Több, mint arany Ultrahangos fogkefe Emmi-dent

Sri Lanka (Körutazás és Nyaralás az Indiai-Óceán egyik gyöngyszemén)

E-mail

5. nap: Kandy – Királyi Botanikus Kert – Óceánpart: Reggeli után a Peradeniya Királyi Botanikus Kertbe indulunk, ahol megcsodálhatjuk Sri Lanka flóráját. Több mint 4000 féle növénnyel találkozhatunk itt, többek között gyógynövényekkel, orchideákkal, fűszernövényekkel és pálmafákkal. Többek között itt látható a híres Ágyúgolyófa, melyet V. György angol király ültetett 1901-ben. Nevét ágyúgolyó formájú gyümölcseiről kapta. Ezt követően Sri Lanka jellegzetes termékeivel ismerkedünk meg: batik-termékek, fűszerek, gyémántok.....

 
Sri Lanka
(Körutazás és Nyaralás az
Indiai-Óceán egyik gyöngyszemén)
 
 
Utazás:
Repülővel
Közlekedés légkondicionált, külön busszal
 
Ország bemutatása:
Sri Lanka
 
Szállás:
elhelyezés középkategóriájú 
(kb. 3*-os) szállodákban
 
Ellátás:
Büfé Reggelis
 
2019.03.11 - 03.19.
 
 
Program: (9 Nap/6 Éj)
1. nap: Budapest …
Elrepülés Budapestről átszállással Sri Lanka fővárosába,
Colombóba. Étkezés és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.
 
 
2. nap: … Colombo – Negombo
A reggeli órákban megérkezés Colombóba. Buszos városnézés, majd indulás a tengerpartra, Negombóba. Pihenés a tengerparton, barangolás egyénileg a halászfaluban, mely során megismerhetjük a negombói halászok életét, megcsodálhatjuk az óceánból frissen kihalászott halak ezerféle fajtáit. Vacsora és szállás Negombóban.
 
 
3. nap: Negombo – Pinnawala – Dambulla
– Habarana
Reggelit követően indulunk a Pinnawalai Elefántárvaházba. A farm látogatása során az állatokat meg lehet etetni, majd kezdődik az elefántfürdetés, mely során az állatokat a 400 méterre fekvő Maha Oja folyóhoz terelik a két órás fürdetésre. Továbbindulunk Dambullába, az UNESCO Világörökségek részét képező barlangtemplomokhoz, mely Sri Lanka legnagyobb és legjobban feltárt barlangtemploma. A festmények és szobrok mind a Lord Buddha életét mutatják be. Mindösszesen 153 Buddha szobor, 3 Sri Lanka-i király szobra és 4 isteneket ábrázoló szobor látható (ezek közül két hindu isten: Vishnu és Ganesha szobra). A barlangfalakon látható ábrázolások Buddha és a démon Mara találkozását, illetve Buddha első beszédét mutatják be. Vacsora. Szállás Habaranában.
 
 
4. nap: Habarana – Sigiriya – Kandy
Reggeli, majd megmásszuk a Sigiriyában található Oroszlán-sziklát (Világörökség része), megcsodáljuk a gyönyörű falfestményeket, s nem utolsó sorban az előttünk elterülő fenséges látványt. Ezután folytatjuk utunkat Kandy felé. Érkezést követően egy kulturális show-n veszünk részt, mely során megcsodálhatjuk Sri Lanka tradicionális táncait, zenéit és népviseletét, majd átsétálunk a híres Fog-templomba, ahol este nyitják ki a szent relikviát, a Buddha fogát őrző ajtót. Az UNESCO Világörökségek részét képező Fog-templom impozáns épülete mindenkit lenyűgöz, ez volt az utolsó Sri Lanka-i király székhelye, a Colombo előtti főváros. Vacsora és szállás Kandyban.
 
 
5. nap: Kandy – Királyi Botanikus Kert – Óceánpart
Reggeli után a Peradeniya Királyi Botanikus Kertbe indulunk, ahol megcsodálhatjuk Sri Lanka flóráját. Több mint 4000 féle növénnyel találkozhatunk itt, többek között gyógynövényekkel, orchideákkal, fűszernövényekkel és pálmafákkal. Többek között itt látható a híres Ágyúgolyófa, melyet V. György angol király ültetett 1901-ben. Nevét ágyúgolyó formájú gyümölcseiről kapta. Ezt követően Sri Lanka jellegzetes termékeivel ismerkedünk meg: batik-termékek, fűszerek, gyémántok. Rögtön ezután folytatjuk utunkat, meglátogatunk egy teagyárat, betekintést nyerhetünk a teatermesztés és - feldolgozás menetébe. Továbbutazás az óceánpartra. Vacsora és szállás az óceánparti szállodában.
 
 
6. nap: Óceánpart
Reggeli, majd egész nap fürdés, pihenés, szabad program
vagy fakultatív programlehetőségek a helyszínen.
Vacsora, szállás az óceánparti szállodában.
 
 
7. nap: Óceánpart - Koggala - Galle túra
Reggeli, majd szabad program vagy fakultatív programlehetőség: Koggala – Galle túra. A résztvevők számától függően tuk-tukkal (helyi háromkerekűvel) vagy busszal utazunk a Koggala-tóig, ahol katamaránba szállunk, hogy megismerjük a három kis szigetet: a Madár-szigetet csónakunkból szemlélhetjük meg, mivel már sajnos nem lakják madarak, csak ritkán fordul elő egy-egy érdekes példány; folytatjuk utunkat a Templom-szigethez, mely buddhista templomáról híres. A Fahéj-szigeten meglátogatunk egy ott élő családot, akik a fahéjtermelés és –feldolgozás rejtelmeibe vezetnek be bennünket. Ezután felkeressük a koggalai rúdhalászokat, majd betérünk a teknőcfarmra, ahol a teknőcmentésről kapunk bővebb információt. Rövid pihenés után indulunk Galle városába, egyenesen a Galle Erődhöz. Az erődöt különleges hangulata teszi felejthetetlenné. Az épületek holland, portugál és angol stílusban keverednek, művészeti és közigazgatási épületek, kávéházak, kiállítótermek egyaránt megtalálhatóak. Érdemes elidőzni a muszlim mecset, a buddhista templom és a holland református templom falai között. Az erőd falairól letekintve a legszebb a naplemente, csodálatos képeket lehet készíteni. (A program ára: 16.800 Ft.) Vacsora és szállás az óceánparti szállodában.
 
 
8. nap: Óceánpart – Colombo …
Reggeli, majd szabad program, fürdés, pihenés. Vacsora,
késő este transzfer a colombói repülőtérre, elrepülés
átszállással Budapestre. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.
 
 
9. nap ... Budapest
Érkezés Budapestre menetrendtől függően.
A változtatás jogát fenntartjuk!
 
Az út által érintett UNESCO Világörökségek:
-          Dambulla Arany Temploma
-          Sigiriya ősi városa
-          Kandy Szent Városa
-          Galle óvárosa
 
 
 
Részvételi díj Repülőjeggyel: 
319.000 Ft/Fő
 
 
A részvételi díj tartalmazza:
repülőjegy
BBP biztosítás
közlekedés légkondicionált, külön busszal
elhelyezés középkategóriájú (kb. 3*-os) szállodákban
ellátás büfé reggelikkel
magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető
 
 
A részvételi díj nem tartalmazza:
Reptéri illetékek üzemanyagfelárral: 118.000 Ft (változhat)
Vízum: 14.500 Ft
Belépők és a helyszínen fizetendő étkezések: 195 USD
                 (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatónak)
Sztornó biztosítás: 6.120 Ft (a részvételi díjra és reptéri illetékekre)
A 7. napi fakultatív program: 16.800 Ft (Koggala-Galle túra)
Egyágyas felár: 95.000 Ft (mentességről ld. Akciók menüpont)
 
 
A 195 USD a belépőket, a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány esetben ebédek), és az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatónak érkezéskor, egy összegben fizetendő. Borravalók: ajánlott 5 USD/nap/fő
 
További tudnivalók:
Minimum létszám: 20 fő
Fakultatív program: minimum 15 főtől
 
Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi
Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu  weboldalon talál.
 
Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezést követően 6 hónapig még érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie! A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 EUR = 315 Ft, 1 USD = 275 Ft árfolyamig érvényesek. Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.
 
 
 
 
Foglalási díj: 500,-Ft/fő
(Ajánlat kéréséhez, vagy foglaláshoz kattintson a fenti időpontok+árak valamelyikére!)
Oldalak
Dolce Travel Utazási Iroda
Utazás Szállás Last Minute Buszos utak Buszbérlés Incentiv-utak Városlátogatás Prága Bécs Szállás foglalás Verona-Velencei karnevál egy napos utak