Utazás
Szállás

Utazás típusa

Ország

Város

Dolce Travel
utazás-szállás-hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
Telefon:Buszos városnézés, Buszos kirándulás - Bel- és külföldi személyszállítás autóbusszal Proservice Group - Több, mint arany Ultrahangos fogkefe Emmi-dent

(Szardínia - Korzika) Nyárutó A Legszebb Mediterrán Szigeteken

E-mail

4. nap: Arborea - Castelsardo – Santa Terresa Galluria – Bonifacio (230km) Reggeli után észak felé haladunk. Kirándulásunk első állomása a kivételes fekvésű Castelsardo, amelyet a tenger fölé magasodó sziklaszirten épült vár ural, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a végtelen tengerre. Rövid séta az óvárosban, melynek szűk kis utcái romantikus hangulatot árasztanak. A déli órákban érkezünk Santa Teresa Galluriába, a sziget legészakibb pontjához. Itt elbúcsúzunk Szardíniától, hogy megismerhessük Korzikát, a "Szépség szigetét". Már az áthajózás is egy felejthetetlen élmény. Csodálatos a látvány,...

 
(Szardínia - Korzika)
Nyárutó A Legszebb Mediterrán Szigeteken
 
 
Utazás:
Odafelé repülővel, hazafelé autóbusszal (fakultatív repülővel)
Olaszország - Franciaország (Szardínia - Korzika - Savona)
 
Elhelyezés:
5 éjszaka 3*-os szállodában, 2 éjszaka 4* szállodában
 
Ellátás:
4 büfé reggeli, 2 kontinentális reggeli
+ 5 vacsora (1., 2., 3., 5., 6. napon)
 
 
2018.09.15 - 09.22.
-BETELT !!! / 1. CSOPORT
 
2018.09.15 - 09.22.
-BETELT !!! / 2. CSOPORT  / 3. CSOPORT
 
 
 
Program: (8 Nap/7 Éj)
1. nap: Budapest – Alghero
Találkozás a Liszt Ferenc repülőtéren délelőtt 08:45 h-kor. Elutazás a Wizz Air menetrend szerinti járatával 10:45 h-kor. Érkezés Algheroba 12:50 h-kor, majd transzfer a szállodához. Útközben rövid megálló észak Szardínia legjelentősebb őskori temetkezési helyénél, az Anghelu Ruju-nál. Ezt követően a szállodai szobák elfoglalása. Délután gyalogos városnézés Algheroban.  A város Barcelonata néven (kis Barcelona) vált ismertté, és majdnem 400 évig katalán, illetve spanyol uralom alatt állt. Ennek a hatása még ma is érezhető.  A műemlékekben gazdag, katalán óvárosban, többek között megtekintjük a 14.században emelt San Francesco templomot és a később épült Santa Maria Dómot.  Este szabadprogram a hangulatos városban. Szállás Algheroban, a belváros közelében.
 
 
2. nap: Alghero – Nuraghek völgye - Arborea (150 km)
Reggeli után folytatjuk a sziget felfedezését. Dél felé haladunk, különböző történelmi korok nyomában, a Nuraghék völgyében. Először a sziget egyik legszebb, középkori műemlékét, a toszkán stílusban épült Saccargia bazilikát tekintjük meg.  Következő állomásunka sziget második legjelentősebb nuraghéja, a Santu Antine, mely a megalit kultúra egyik jeles képviselője. - Végül egy érdekes, 18 teremből álló sziklába vájt barlangrendszert tekintünk meg, a Necropolis di Sant Andrea Priut, amely Szardínia egyik legjelentősebb régészeti lelőhelye. A késődélutáni órákban érkezünk meg Arboreában található szállásunkra. Este szabadprogram, fürdési lehetőség a szálloda medencéjében,illetve a közeli tengerparton.
 
 
3. nap: Arborea - Barumini – Arborea  (120 km) 
Reggeli után Baruminibe utazunk, ahol a sziget legnagyobb és legépebben maradt,ötezer éves, megalit korból származó Su Nuraxi lakó komplexumát tekintjük meg, mely 1997-óta az Unesco kulturális Világörökség része. Érkezés után közel másfél órás sétát teszünk az erődítmény belsejében, zegzugos folyósokon, magas lépcsőkön keresztül, miközben bepillantunk az izgalmas és titokzatos múltba. - Innen Szardínia egyik védett nemzeti parkjába, a Giara fennsíkra utazunk,amely 600 méter magasan, egy kialudt vulkán tetején található. Sétánk során bemutatjuk a fennsík növényvilágát, és a különleges vadlovak rezervátumát.  Ezután egy tipikus piknik ebéden veszünk részt (fakultatív), ahol szárd ételeket, italokat kóstolunk meg (sonka, szalámi, sajt, oliva, szárd kenyér, bor, mírtuszlikör ...), majd a közeli településen vásárolhatunk is a kézműves termékekből. Délután érkezünk vissza a szállásunkra.
 
 
4. nap: Arborea - Castelsardo – Santa Terresa Galluria – Bonifacio  (230km)
Reggeli után észak felé haladunk. Kirándulásunk első állomása a kivételes fekvésű Castelsardo, amelyet a tenger fölé magasodó sziklaszirten épült vár ural, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a végtelen tengerre. Rövid séta az óvárosban, melynek szűk kis utcái romantikus hangulatot árasztanak. A déli órákban érkezünk Santa Teresa Galluriába, a sziget legészakibb pontjához. Itt elbúcsúzunk Szardíniától, hogy megismerhessük Korzikát, a "Szépség szigetét". Már az áthajózás is egy felejthetetlen élmény. Csodálatos a látvány, ahogy a hajó megközelíti Korzika legszebb városát, a mészkőfennsíkon fekvő Bonifaciot. A káprázatos öböl fölötti házak szédítően „kapaszkodnak” a fennsík szélébe. Korzika legdélebbi városa lélegzetelállító fekvésével ejti rabul az utazót. A 60 méter magas félsziget tetején fekvő óvárosból csodálatos panoráma nyílik. A labirintusszerű utcák történelmi hangulatot árasztanak. Érkezés után gyalogos séta a felsőváros ódon házai között. Este szabad program, szállás Bonifacioban.
 
 
5. nap: Bonifacio – Sarténe – Ajaccio (170 km) 
Reggeli után a déli part fölött húzódó panoráma úton haladunk. Útközben rövid fotószünet a Rocher du Lion-nál, mely egy természet alkotta, fekvő oroszlánszobor. Ezután Sarténe felé folytatjuk utunkat.  A 15. századi település, - „a legkorzikaibb korzikai város” - különleges atmoszférával várja látogatóit. Az ódon, vastag falú,szürke gránit házak sokat megőriztek karakterükből és a tradíciókból. Az utcácskák labirintusában sétálva az ember érzi a középkor hangulatát. A városnézést követően a délutáni órákban érkezünk Ajaccioba, a sziget fővárosába. Először a császár monumentális emlékművét látogatjuk meg, mely híres hadjáratait dicsőíti. Ezután gyalogos városnézésre indulunk. Megtekintjük Napóleon szülőházát, ami ma múzeum, majd a Szent János Keresztelő Kápolnát, ahol a császárt megkeresztelték. Este szabadprogram a császári városban. Szállás Ajaccio belvárosában.
 
 
6. nap: Ajaccio – Porto – Ile Rousse (190 km)
Ajaccio-tól búcsúzva a korzikai utazás egyik legszebb napja és útvonala vár ránk. Először a látványos nyugati part mentén haladunk a Les Calanches fantasztikus vörös szikláin keresztül, mely a világ csodái közé tartozik. A portoi öböl és a Les Calanches 1983-óta az Unesco természeti világörökség része. Még a jól felkészült utazót is szinte lehengerli az a „színjáték”,amit itt a természet alkotott. Vörös gránitból álló, valóságos sziklarengeteg. Meredek falak,oszlopok, tornyok, meglepő formák jellemzik a tájat, melyeket a nap, a szél, az eső és a tenger páratartalma formált. Végigsétálunk a 2 km hosszan húzódó vörös sziklák között. A háttérben felbukkanó mélykék tenger lenyűgöző kontrasztot teremt. Folytatva utunkat egy csodálatos öböl tárul elénk a mélyből, melynek partján egy festői település, Porto bújik meg.  Rövid pihenő Portoban, majd a sziget belseje felé utazunk. A Col de Vergio hágón keresztül érjük el a híres Scala di Santa Regina vadregényes sziklarengetegét. A Golo folyó fölé magasodó hegyek között lélegzetelállító látvány fogad, melynek folytatásaként, szelídebb tájon haladva érkezünk Ile Rousseba. Rövid séta a gránitsziklás városban. Szállás Algajolaban.
 
 
7. nap: Calvi - Saint Florent - Patrimonio - Bastia - Savona (130 km)
Reggeli után a szomszédos Calviba látogatunk. A háttérben meghúzódó magas hegyek szinte körülzárják a kivételes fekvésű várost, melyet a tenger fölé magasodó Fellegvár ural. Az erőd megtekintése után, rövid szabadprogram, majd az északi parton haladva Saint Florent-ba utazunk. A hangulatos városka mólója sokakat St Tropezra emlékeztet. Fő látnivalói: a kikötő szinte vízbe érő házai és a plébániatemplom körüli középkori óváros. Ezt követően a közeli Patrimonioba  látogatunk, ahol egy családi pincészetben megkóstolhatjuk és megvásárolhatjuk a Cap Corse legjobb borait. A finom borok "kiséretében a sziget legnagyobb városába, Bastiaba utazunk. Séta a régi kikötő fölött álló óvárosban, majd a 17. sz-i Keresztelő Szt.János templomhoz, mely kéttornyú barokk homlokzatával a város jelképévé vált. Városnézés után szabadprogram. A behajózásig még kihasználhatjuk az időt néhány ajándék vásárlására, majd a barokk város központjában található, nyüzsgő St. Nicola tér  egyik teraszán, zamatos gesztenyesört kortyolgatva vehetünk búcsút a két varászlatos szigettől. 20:00 h-kor behajózás Savona felé, éjszaka a komphajón ülőszékes elhelyezéssel, 2-4 fős kabin felár ellenében kérhető.
 
 
8. nap: Savona – Budapest (1020 km)
A reggeli kikötést követően (07:00 h) folyamatos utazás, rövid pihenőkkel, Szlovénián keresztül hazafelé. Érkezés Budapestre az esti órákban. Fakultatív hazautazás repülővel: útközben megállás Milano/Bergamo repülőtérnél, ahonnan egyénileg igénybe vehető a 14:30 h-kor induló Ryanair járat, mely 16:40 h-kor érkezik Budapestre (árak a foglalás időpontjának függvényében!)
 
 
 
Részvételi díj: 257.300 Ft/Fő
 
 
 
AZ ÁR TARTALMAZZA:
1 éj Algheroban 4* szállodában büfé reggelivel
2 éj Arboreában 4*-os szállodában büfé reggelivel
1 éj Bonifacioban 3* szállodában kontinentális reggelivel
1 éj Ajaccioban 3* szállodában kontinentális reggelivel
1 éj Algajolaban,3* szállodában büfé reggelivel
5 vacsora (a 4. napon Bonifacioban és a 7. napon a komphajón a vacsora fakultatív)
 
Repülőjegy: Budapest - Alghero között, személyenként 1 db kisméretű kézipoggyásszal 
Páronként 1 db feladható poggyásszal (23 kg)
Kompjegy Santa Teresa Gallura - Bonifacio/Bastia - Savona útvonalakon kikötői adóval, 
 
Korzikai illetékkel 
Autóbusz közlekedés
Magyar idegenvezető 
 
 
 
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA:
Repülőtéri illeték: 29.000 Ft/Fő
útlemondási biztosítás
idegenforgalmi adó: 16 EUR/fő (helyszínen fizetendő)
 
Kabinfelár hazafelé: 
2 fő esetén 11.200 Ft/fő
3 fő esetén 7.500 Ft/fő
4 fő esetén: 5.600 Ft/fő
 
BBP betegség, -baleset, -poggyászbiztosítást
Feladható plusz poggyász: 9.500 Ft/db (23 kg)
Fakultatív piknik ebéd a 3. napon: 25 EUR/fő
Belépők: kb 30 EUR/fő
 
Fakultatív hazautazás repülővel (Milano Bergamo - Budapest):
12.000 Ft/fő-től + feladott poggyász (Ryanair)

 

Foglalási díj: 500,-Ft/fő
(Ajánlat kéréséhez, vagy foglaláshoz kattintson a fenti időpontok+árak valamelyikére!)
Oldalak
Dolce Travel Utazási Iroda
Utazás Szállás Last Minute Buszos utak Buszbérlés Incentiv-utak Városlátogatás Prága Bécs Szállás foglalás Verona-Velencei karnevál egy napos utak