Utazás
Szállás

Utazás típusa

Ország

Város

Dolce Travel
utazás-szállás-hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
Telefon:Buszos városnézés, Buszos kirándulás - Bel- és külföldi személyszállítás autóbusszal Proservice Group - Több, mint arany Ultrahangos fogkefe Emmi-dent

SZILVESZTER A TOSZKÁN TENGERPARTON

E-mail

Szilveszter éjjele...: Az év utolsó napja mindig valami különös varázzsal teli, valami különlegessel készülünk, és valami nem mindennapi élményt várunk tőle. A szilvesztert szereti mindenki nem megszokott környezetben tölteni, érdekes emberek társaságában, olyan időtöltést keresve amire az év többi napján nem nyílik alkalom. Programunk azoknak szól, akik szeretik a mediterrán életérzést, az olasz szenvedélyt, és a különleges helyeket. Az egyik olasz mondás szerint "Töltsd a karácsonyt a rokonaiddal, a szilvesztert, akivel akarod".

 
SZILVESZTER A TOSZKÁN TENGERPARTON
(CASTIGLIONCELLO - FIRENZE - VOLTERRA
- CINQUE TERRE) (6 Nap/5 Éj)***
 
Programjainkban városnézések, tengerparti séták, borkóstolók, és vásárlási lehetőségek elérhetőek. Szilveszteri programunk 2018 - ban különleges szórakozást kínál, látványos előadással és minden korosztály számára élvezhető zenével. 
 
Szilveszter éjjele...:
Az év utolsó napja mindig valami különös varázzsal teli, valami különlegessel készülünk, és valami nem mindennapi élményt várunk tőle. A szilvesztert szereti mindenki nem megszokott környezetben tölteni, érdekes emberek társaságában, olyan időtöltést keresve amire az év többi napján nem nyílik alkalom. Programunk azoknak szól, akik szeretik a mediterrán életérzést, az olasz szenvedélyt, és a különleges helyeket. Az egyik olasz mondás szerint "Töltsd a karácsonyt a rokonaiddal, a szilvesztert, akivel akarod". Az olaszok legnagyobb része Olaszországban ünnepel. Sok család falusi fogadókban vagy éttermekben foglaltat asztalt, ahol nagyszerű szilveszteri fogások készülnek és táncterem is van. Az asztalokon szilveszter éjjelén a tradícionális  olasz fogásokat találják. Az egyik olasz miniszter kifejezetten kérte az olaszokat, hogy ne fogyasszanak az ünnepek alatt külföldi ételeket, cseréljék inkább más olasz ételekre. Napjaink Itáliájában a szilveszter szolíd körülmények között zajlik, és az útra kelők nem árt ha tudják, az utcákon és szórakozóhelyeken nem éppen a magyar virtusnak megfelelő hangulatot találjuk. Bárhová is menjünk a nagyvilágban a babonák, jóslatok, szilveszteri jó tanácsok ott lesznek velünk. Itáliában  éjfélkor 12 szőlőszemet kell megenni, és újév napján új, piros alsó és felsőruhát kell viselni, a megunt, régi dolgokat egyszerűen ki kell tenni az ablakon, és a pénztárcába lencsét kell tenni.
 
 
Befana, avagy évvégi hangulat az utcákon: A karácsonyi hangulat az év utolsó napjain is megmarad, hiszen az olasz gyermekek izgatottan várják Befanát a jóságos boszorkányt. Olaszországban január 5-ről 6-ra virradó éjjel érkezik a ronda, de jóságos boszorkány, hogy megajándékozza a gyerekeket. Antik római szokásból alakult ki, mára már átalakult és a gyümölcs helyett drágább meglepetéssel ajándékozza meg a jó gyerekeket Befana. Országszerte ünnepségeket rendeznek, arra a történetre emlékezve, hogy a boszorkányt meglátogatták a pásztorok, de nem tartott velük a kis Jézushoz, azonban rájött, hogy rosszul döntött. Ezért azóta is bolyong és az útjába eső gyerekeket megajándékozza annak reményében, hogy egyikük a kis Jézus. A Befana története szerint a Bölcsek és a pásztorok útban a kis Jézushoz meglátogatják a boszorkányt, aki visszautasítja, hogy ő is velük tartson. Majd éjjel a sötét égen fényességet lát és rádöbben, hogy rosszul döntött. Ezt követően a pásztorok után eredt, s hogy gyorsabban utolérje őket, a seprűjét is magával vitte, azonban nem érte őket utol és a kis Jézust sem találta meg. A történet vége különbözik: az egyik szemlélet szerint minden évben folytatja a keresésüket, és megajándékozza a gyerekeket, akikkel útközben találkozik; míg a másik felfogás szerint minden gyereknek ajándékot ad, annak reményében, hogy talán egyikőjük a kis Jézus. Antik római szokásból alakult ki a mai ünnep, mely során karácsonyt követő 12. éjszakán érkezik a ronda, de jóindulatú boszorkány. Seprűjén közlekedik a vékony, öreg, ősz hajú és vörös szemű, fogatlan, nagy orrú boszi, aki a kéményen keresztül bejut a házakba és a kandallóra akasztott zoknikba teszi a gyerekeknek szánt ajándékát.  A jó gyerekeknek édességet vagy más ajándékot hoz, a hasztalan és kópé gyerekeknek pedig szenet. Az ünnep átalakult az idő múlásával, hiszen régebben ajándék gyanánt az évszaknak megfelelő gyümölccsel lepte meg az apróságokat, ahogy növekedett a jólét mára ez már átalakult pénzzé, játékká vagy ruhává.
 
 
 
Utazás: Autóbuszsal
 
Szállás: 3***, 2 – 3 ágyas szobákban - A Costa degli Etruschi a toszkán partszakasz egyik legszebb és leg vadregényesebb része. Nem csak a látvány de az illatok is támadást intéznek az érzékszerveink ellen. A hotel alatti partszakaszon találunk homokfövenyes  és sziklás strandot egyaránt. A víz mérsékelten mélyül, fürdésre kivállóan alkalmas. A tengerparti sétányon mintegy 10 - 15 perc alatt elérhetjük a település központját mely jól ellátott üzletekkel. Itt találjuk a nagy olasz filmrendezők törzshelyét is a Caffé Ginorit, mely köztudottan Fellini második othona volt. - A HOTELRŐL - HOTEL BAIA DEL SORRISO / KÜLSŐ TEREK: A hotel teraszáról indul a tengerparti sétány mely elvezet Castiglioncello központjába, illetve lépcsőkön keersztül levezet a partra. Tágas teraszok állnak a vendégek rendelkezésére, ahol közösségi programokat is lehet adott esetben tartani, nem utolsó sorban ideális baráti társaságoknak esti beszélgetésekhez. Közvetlenül a hotel mellett található a Mastroianni villa, mely a település egyik legelegánsabb épülete.
 
Ellátás: reggeli és vacsora
 
 
2018.12.28 - 2019.01.02.
-BETELT !!! / 1. BUSZ
 
 
Program: (6 Nap/5 Éj)
december 28:
Folyamatos utazás Szlovénián keresztül.
Este a szállások elfoglalása Toszkánában, vacsora a hotel éttermében.
Miskolc Búza tér 02:15 óra
Mezőkövesd LukOil kút 02:45 óra
Füzesabony Vasútállomás 03:15 óra
Gyöngyös Pesti út / Spar 03:40 óra
Hatvan Tesco parkoló 04:00 óra
Gödöllő Tesco parkoló 04:20 óra
Budapest Hősök tere 05:00 óra
Budapest BAH csomópont 05:15 óra
Budaörs Mc Donalds Agip kút 05:30 óra
Érd - M7 Iparos út Shell kút 05:30 óra
Székesfehérvár Fehérvár pihenő  06:20 óra
Siófok Tesco parkoló 07:00 óra
Balatonlelle Marché 07:40 óra
Nagykanizsa Tesco parkoló 08:40 óra
 
 
december 29:
Reggelit követően egésznapos kirándulás Firenzébe. Délután 13:00 óráig vendégeink szervezett városnézésen vesznek részt az alábbi műemlékek megtekintésével: Santa Croce templom - Dóm - Keresztelő kápolna - Giotto tornya - Orsanmichele - Harisnyások utcája - Repubblica tér - Pescheria - Ponte Vecchio - Loggia dei Lanzi - Signoria tér - Palazzo Vecchio - Santa Croce - San Lorenzo. 14:00 órától - 18:00 óráig szabad program vásárlási lehetőséggel.
 
 
december 30: 
Reggelit követően  látogatás a Cinque Terre halászfalvaiban
(Riomaggiore - Manarola).
 
 
december 31: 
Reggelit követően Luccába látogatunk. Sétánk alkalmával a Napoleoni palotákat valmint az Amfiteatro teret keressül fel, majd ellátogatunk Puccini szülőházához és a San Martino katedrálisba ( Dóm ). Délben továbbutazás egy helyi fattoriába ahol borkóstolóval várjuk vendégeinket és ebéddel. Ezen a napon a csoport 17:30 óra körül ér vissza a hotelbe. SZILVESZTER A FRATELLI-val: Szilveszteri programunkat a hotel panoráma éttermében töltjük, ahol ünnepi vacsorával és elő zenével várjuk utasainkat. Műsorunkról alább olvashat részletesen. Ezen az estén a Maya Trió művészeinek műsorát láthatják, a zenét az estéhez ők szolgáltatják. Műsoruk három külön részben kerül bemutatásra, melynek első órája operett dalokat tartalmaz, majd egy olasz blokkal folytatódik, és magyar slágerekkel, táncdalokkal zárul, majd táncos mulatság következik hajnalig.
 
 
január 01:
11:00 órakor kirándulás Volterrába, ahol vendégeink a
Palazzo Priorit és a katedrálist keresik fel.  
 
 
január 02: 
Reggelit követően hazautazás, érkezés Magyarországra a késő esti órákban.
A programok sorrendje időjárás és helyi közlekedési viszonyok függvényében változhat.
 
 
 
Részvételi díj: 124.900 Ft/Fő

 

A részvételi díj tartalma:
• utazás autóbusszal
• szállás 2 – 3 ágyas szobákban
• reggeli és vacsora
• a programban megjelölt kirándulások
• idegenvezetés
 
 
A részvételi díj nem tartalma:
• Kötelező szilveszteri vacsora és program: 65,00 Eur / fő
• Tengerre néző, erkélyes szoba felára 5 éjszakára: 10.000 Ft / szoba
• BBP Utasbiztosítást: 3.480 Ft/Fő (69 éves kor-ig)
• Belépők+ idegenforgalmi adó + helyi közlekedések + audioguide (135 €/Fő)

 

Foglalási díj: 500,-Ft/fő
(Ajánlat kéréséhez, vagy foglaláshoz kattintson a fenti időpontok+árak valamelyikére!)
Oldalak
Dolce Travel Utazási Iroda
Utazás Szállás Last Minute Buszos utak Buszbérlés Incentiv-utak Városlátogatás Prága Bécs Szállás foglalás Verona-Velencei karnevál egy napos utak