Utazás
Szállás

Utazás típusa

Ország

Város

Dolce Travel
utazás-szállás-hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
Telefon:Buszos városnézés, Buszos kirándulás - Bel- és külföldi személyszállítás autóbusszal Proservice Group - Több, mint arany Ultrahangos fogkefe Emmi-dent

Szilveszter Moszkvában (5 Nap/4 Éj) 4****

E-mail

Moszkva ezerszínű, hatalmas és megfoghatatlan világváros, az UNESCO világörökségi helyszíneken kívül (Kreml, Vörös tér, Novogyevicsij kolostor) 10 sávos, elképesztő sugárutak kápráztatják el az ide látogató turistákat. / Lehetőség nyílik az igazi orosz tél megismerésére, koccintás vodkával "Tél Tábornokkal". / Programunk Moszkván kívül az UNESCO Világörökségi listáján szereplő, Szergijev Poszad városát is felkeresi, az Aranygyűrű településeinek egyik fontos állomását, melyet Oroszország Vatikánjaként is emlegetnek.

 
Szilveszter Moszkvában
(5 Nap/4 Éj) 4****
 
 
Utazás:
Repülővel, 
menetrend szerinti közvetlen Aeroflot repülőjárattal
 
Várható menetrend (változhat)
Légitársaság: Aeroflot
2018. December 29
Budapest - Moszkva 10:30 - 15:00
2019. Január 02.
Moszkva - Budapest 21:05 - 21:55
 
Elhelyezés:
4 éjszaka a Hotel Radisson Blu Belorusskaya 4* 
kétágyas fürdőszobás 
belvárosi szállodai szobáiban
 
Ellátás:
reggeli
 
Vízum: A vízumhoz szükséges Oroszországra is érvényes betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás (irodánkon keresztül is köthető), illetve a hazautazás dátumához képest minimum 6 hónapig érvényes útlevél, melyben legalább két üres oldal található az oroszországi vízum bejegyzéséhez (az üres oldalaknak a „vízum” résznél kell lenniük, nem pedig a „magyar hatóságok bejegyzései” résznél).
 
2018.12.29 - 2019.01.02.
 
 
Program: (5 Nap/4 Éj)
1. nap: Budapest – Moszkva
Utazás Budapestről 10:30-kor Moszkvába közvetlen menetrend szerinti járattal. Érkezés 15:00-kor, majd transzfer a szállodába, a szállás elfoglalása. Aki még nem fáradt el, annak egyénileg metróval lehetősége nyílik felkeresni a méltán világhírű, karácsonyi pompában díszlő Vörös teret.
 
 
2. nap: Városnézés - Kreml és Kincstár 
Reggeli után az orosz főváros megismerését autóbuszos városnézéssel kezdjük, meglátogatva a város legrégebbi emlékeit, amely során megtekintjük a Szófia rakpartot, a Megmentő Krisztus Székesegyházat, az ortodox vallás egyik páratlan remekművét, majd utunkat Moszkva délnyugati része felé folytatjuk, ahol célpontunk a Novogyevicsij kolostor. A 16-17. századi III. Vaszilij nagyfejedelem által alapított építészeti remekmű a Kreml után az orosz főváros egyik leghíresebb műemléke. Az épületegyüttes 2004-től az UNESCO világörökség részét képezi. A kolostort csak kívülről tekintjük meg. Ezután felkeressük a Lomonoszov Egyetemet, ahol tartunk egy rövid pihenőt és ahonnan gyönyörű kilátás nyílik Moszkvára. Városi sétánk a világhírű Vörös téren végződik, Oroszország és a világtörténelem egyedülálló építészeti csodája, a Vaszilij Blazsennij székesegyház megtekintésével (kívülről), amely mintegy megkoronázza gazdag programunkat.
Eddigi élményeinket még tovább gazdagítva, fakultatív programként, az orosz művészet leghatalmasabb és műkincseiben páratlan gyűjteményének, a Nemzeti képtár (Tretyakov) megcsodálására invitáljuk Önöket, melyet metróval keresünk fel. - Este egy újabb lehetőségként tárul elénk egy fakultatív, hangulatos séta a régi Arbaton, a város legrégebbi sétálóutcáján, majd felejthetetlen napunk Moszkva autóbuszos megtekintésével zárul. Ezt a programot az épületek szinte művészi fokon történő kivilágítása teszi különlegessé.
 
 
3. nap: Szergiev Poszád
Délelőtt pihenés, majd fakultatív programként egy egész napos kirándulásra hívjuk Önöket Szergijev Poszádba, az ősi orosz ortodox egyház központjába, mely templomokban, kolostorokban és szent helyekben gazdag. (Moszkvától 71 km-re északkeletre található.) A város legismertebb, meghatározó épületegyüttese a Szentháromság–Szergij-kolostor, mely 1993 óta a világörökség része. Ezután elmondhatjuk, hogy nemcsak a pazar, gazdagságában egyedülálló Moszkvát láttuk, hanem a vidéket is, amely megőrizte a hagyományos Oroszország hangulatát. A program végén ebéd Szergiev Poszádban, egy hagyományos orosz étteremben, ahol az orosz gasztronómia legismertebb és legízletesebb ételeit fogyasztjuk el. A késő délutáni órákban érünk vissza Moszkvába, ahol a VDNH (más néven: Összoroszországi Kiállítási Központ) területét keressük fel. Hatalmas területén a volt szovjet tagköztársaságokat bemutató pavilonok kerültek kialakításra. A moszkvaiak kedvelt pihenő parkja, mivel az épületek szépen kialakított zöld környezetben találhatók. A kiállításI terület egyik érdekes látnivalója a szovjet Munkás és kolhozparasztnő szobor. A park közvetlen közelében látható a 100 méter magas Szputnyik emlékmű, amely egy kilőtt rakétát ábrázol. Az emlékmű mellett várja látogatóit az Űrhajózási múzem, melyben a Vosztok-1 is megtalálható. Ebben az űrhajóban kerülte meg Gagari a Földet. (A múzeumlátogatás egyénileg történi; belépőjegy a helyszínen fizetendő: kb. 250 rubel.) A program végén a szállodába metróval utazunk vissza. Este készülődünk a szilveszter megünneplésére, fakultatív gálavacsora egy városi étteremben.
 
 
4. nap: Moszkva
A reggeli órákban pihenés. Kora délelőtt eddigi élményeinket még tovább gazdagítva, fakultatív programként, az orosz művészet leghatalmasabb és műkincseiben páratlan gyűjteményének a Nemzeti Képtár (Tretyakov) megcsodálására invitáljuk Önöket, melyet metróval keresünk fel. Azután ellátogatunk a feldíszített Vörös térre, megnézzük a moszkvai metrót és az újjáépített Megmentő Krisztus Székesegyházat, amely az új és a régi Oroszország, illetve Moszkva egyik jelképévé vált, és amely a múltat és a jelent kapcsolja össze (gyalogos program.) Este egy újabb lehetőségként tárul elénk egy fakultatív, hangulatos séta a régi Arbaton, a város legrégebbi sétálóutcáján, majd felejthetetlen napunk Moszkva autóbuszos megtekintésével zárul. Ezt a programot az épületek szinte művészi fokon történő kivilágítása teszi különlegessé.
 
 
5. nap: Moszkva – Budapest
Délelőtt szabadidő, metróval egyéni program lehetőség: pl. Puskin múzeum, Lenin mauzóleum. 17:00-kor transzfer a repülőtérre, majd 21:05-kor hazautazás közvetlen repülőjárattal Budapestre, érkezés 21:55-kor.
 
A programok sorrendje a múzeumok
nyitva tartása miatt változhat! 
UNESCO Világörökségi helyszínek
A Kreml és a Vörös tér
Novogyevicsij kolostor
Szergijev Poszad - Szentháromság Szergij kolostor épületegyüttese
 
 
 
Részvételi díj: 145.000 Ft/Fő
 
 
 
AZ ÁR TARTALMAZZA:
a repülőjegyet
a szállást reggelivel
a transzfereket
az autóbuszos városnézést
a magyar nyelvű idegenvezetést
 
 
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA:
a repülőtéri iletéket: kb. 42 000 Ft/Fő
a vízumot: 19 000 Ft/Fő
az útlemondási biztosítást
Egyágyas felár: 52 000 Ft/1 Fő/4 Éj 
Félpanziós felár: 35 000 Ft/Fő
BBP betegség, -baleset, -poggyász: Premium: 750 Ft/fő/nap
 
Fakultatív programok: Kreml és Kincstár:
A világörökségek listáján szereplő épületegyüttes Moszkva kihagyhatatlan része. A híres templomok közül kiemelhető a Lázár templom, az Uszpenszkij székesegyház, a Blagovescsenszkij székesegyház, az Arhangelszkij székesegyház, a látnivalók közül pedig a Nagy Iván harangtorony, a Tizenkét Apostol temploma, a Pátriárkák palotája és a Kongresszusi Palota. Ár: 17 500 Ft/Fő
 
Arbat és esti Moszkva: 
Autóbusszal bejárjuk az esti Moszkvát, melynek során az esti megvilágításban is megcsodálhatjuk a nevezetességeket, amelyek teljesen más képet festenek, mint nappal. A program keretében lehetőségük lesz gyalogosan is megnézni az Arbatot, Moszkvaturisták által leginkább látogatott sétáló utcáját, amely tele van régiség- és ajándékboltokkal, és ahol esténként utcazenészek szórakoztatják a járókelőket. Ár: 8 500 Ft/Fő
 
Szergiev Poszad és VDNH:
Moszkvától mintegy 60 km-re található kisváros. Legnagyobb értéke az 1340-ben alapított Szt. Szergej kolostor, történelmi és egyházi szempontból Oroszország egyik legfontosabb kolostora. 1408-ban a tatárok feldúlták, de 10 év elteltével már álltak az új, kőből épült falak. Fő látványosságai az Andrej Rjubljov által festett ikonok. A székesegyházban helyezték el Szt. Szergius maradványait, mely évente zarándokok ezreit vonzza. A település az „Aranygyűrű” városainak egyike. A kolostor 1993 óta a világörökség része. Ár: 25 500 Ft/Fő
 
A Megmentő Krisztus Székesegyháza:
A Megmentő Krisztus székesegyház az egyik legnagyobb és legismertebb székesegyház Oroszországban, amely a Napóleon ellen aratott győzelem után, hálából épült. I. Sándor cár fogadalma után végül fivére, I. Miklós cár építtette fel, végül 1883-ban, III. Sándor szenteltette fel. A szovjet vezetés parancsára 1931-ben felrobbantották. A 90-es évek végén, 3 év alatt, újjáépítették. Belépés a férfiaknak hosszú nadrágban, a nőknek fejkendőben és fedett vállal. Közlekedés metróval!
Ár: 12 500 Ft/Fő
 
A fakultatív programok díjai tartalmazzák a szükséges belépőket, a transzfert és a magyar nyelvű idegenvezetést. -Jelentkezés: legkésőbb egy hónappal  az indulás előtt.
 
 
Foglalási díj: 500,-Ft/fő
(Ajánlat kéréséhez, vagy foglaláshoz kattintson a fenti időpontok+árak valamelyikére!)
Oldalak
Dolce Travel Utazási Iroda
Utazás Szállás Last Minute Buszos utak Buszbérlés Incentiv-utak Városlátogatás Prága Bécs Szállás foglalás Verona-Velencei karnevál egy napos utak