Utazás
Szállás

Utazás típusa

Ország

Város

Dolce Travel
utazás-szállás-hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
Telefon:Buszos városnézés, Buszos kirándulás - Bel- és külföldi személyszállítás autóbusszal Proservice Group - Több, mint arany Ultrahangos fogkefe Emmi-dent

Szilveszter Portugáliában (6 Nap/5 Éj)

E-mail

Szilveszter Portugáliában (6 Nap/5 Éj) /Miért ez az út? /Óévbúcsúztató az Atlanti-óceán partján, a műemlékekben gazdag, modernül lüktető városban, Liszabonban. Kirándulások közép Portugália UNESCO VILÁGÖRÖGSÉGI VÁROSAIBA.

 
Szilveszter Portugáliában
(6 Nap/5 Éj)
 
Miért ez az út? /Óévbúcsúztató az Atlanti-óceán partján, a műemlékekben
gazdag, modernül lüktető városban, Liszabonban. Kirándulások közép
Portugália UNESCO VILÁGÖRÖGSÉGI VÁROSAIBA.
 
 
Utazás:
utazás repülővel
 
Elhelyezés:
szállás Coimbrában 3*-os, 
Lisszabonban 4 * szállodában
 
Ellátás:
reggeli, 
szilveszterkor gálavacsora 
 
2018.12.29 - 2019.01.03.
-BETELT !!! / 1 CSOPORT  / 2 CSOPORT
 
 
 
 
 
 
 
 
Program: (6 Nap/5 Éj)
1. nap Budapest – Lisszabon – Óbidos – Alcobaca
– Batalha – Coimbra
Találkozás a Liszt Ferenc repülőtéren 04:00 h-kor. Elutazás Budapestről a Tap légitársaság közvetlen járatával 05:45 h-kor. Érkezés Lisszabonba 08:30 h-kor, majd utazás Óbidosba. A középkori falak övezte, bástyákkal, macskaköves szűk utcákkal teli város  Portugália leghangulatosabb városa. Egy órás séta a városban kávézással.  Óbidosból  Alcobacaba utazunk tovább. Megtekintjük a 12. században, Alfonz király által alapított monumentális Santa Maria kolostort, mely1989 óta része az UNESCO Világörökségének. Délután érkezünk Batalhaba. Itt található Portugália legszebb angol gótikus kolostora és temploma, a Győzelmes Szűz Mária templom, amely 1983-óta az Unesco Világörökség része. A templom külön érdekessége a befejezetlen kápolna, melynek legszebb része a 15 méter magas és 7 méter széles kapuzat. Kora este érkezünk Coimbrába. A szállás elfoglalása után  vacsora a szállodában, majd szabadprogram.
 
 
2. nap : Coimbra - Fatima - Tomar - Lisszabon (300 km)
A kora délelőtti órákban (szigorú időpont egyeztetéssel) az egyetemi barokk könyvtárba látogatunk, ahol közel 300 ezer kötetet őriznek. Megtekintjük a falakat díszítő híres azulejos csempéket, majd a Szent Mihály kápolnát, valamint a Sé Velha székesegyházat. /Coimbrából Fatimába utazunk tovább. Fatima, mely Európa egyik legjelentősebb zarándokhelye, Mária kegyhely. Fatima minden hívőnek és ateistának egyaránt egy érdekes város. A leírás szerint 1917. május 13.-án volt az első jelenés, és október 13.-án a nap csoda.  Itt jelent meg a Szűzanya a három pásztor (két lány egy fiú) előtt. Megtekintjük a csodálatos teret, amely nagyobb, mint a római Szent Péter tér, és amelyet évente több mint 7 millió látogató keres fel.  /A Nosa-Senhora-do-Rosário bazilika megtekintése után érkezünk Tomárba, amely a Nabao folyó partján terül el. Tomar Portugália egyik történelmi gyöngyszeme és leglátványosabb helyszíne. Megtekintjük a Convento de Cristoa, Krisztus-rendi lovagok egykori várát és kolostorát, amely Portugália legnagyobb épület együttese. A 12. században épült hét belső kerengőjéből hat ma is látogatható. Az épületek 1983 óta az UNESCO Világörökség része. A közel két órás program után este érkezünk Lisszabonba.  A szállás elfoglalása után vacsora, szabadprogram.
 
 
3. nap Lisszabon
Reggeli után először autóbusszal fedezzük fel a gyönyörű, mediterrán metropoliszt, amely 1255 óta Portugália fővárosa.  Először a Belém-negyedbe utazunk. Itt megtekintjük a híres Belém tornyot (Torre de Belém), a Felfedezések emlékművét (Podrao dos Descobrimentos), majd a Jeromos Kolostort (Monasteiro dos Jeronimos). Aztán átmegyünk az Április 25. hídon, és megállunk a híd lábánál álló hatalmas Krisztus szobornál. Innen a városközpontba buszozunk és a Kereskedelmi térnél az óváros gyalogos felfedezésére indulunk. Felfedezzük az Alfama-negyed zegzugos utcáit, és megcsodáljuk a gyönyörű azulejos fali csempéit, melyek sok ház falát díszítik. Városnézésünket a Rossio téren fejezünk be. A nap hátralévő részében szabadprogram. A szállodába mindenki egyénileg utazik vissza. Este ünnepi vacsora a szállodában, majd séta a Praca do Commérciora, a Kereskedők terére, ahol éjfélkor, a Tejo folyó fölötti eget pompás színekkel megfestő, varázslatos tűzijátékkal búcsúzunk a 2018-es évtől.
 
 
4. nap Lisszabon
Délelőtt kipihenjük az előző nap „fáradalmait”, majd délután lehetőséget adunk a főváros egyik legérdekesebb helyének felfedezésére: Elmetrózunk a Tejo folyó torkolatánál lévő modern szabadidős parkig, a Nemzetek Parkjáig, ahol a vízparton egy 1 km hosszú kötélpályás telekabin közlekedik a folyó és az ég között. Innen tökéletes rálátásunk nyílik a 17,2 km hosszú Vasco de Gama hídra, mely Európa leghosszabb hídja!
 
 
5.nap: Sintra-Cabo da Roca-Estoril
Reggeli után utazás Sintrába. Sintra az elvarázsolt kastélyok városa, ahol mesebeli paloták, buja kertek várják a turistát. Sintra és környéke 1995-óta az UNESCO  kulturális világörökség része. Rövid séta a városban, majd megtekintjük Sintra leghíresebb látnivalóját, a Királyi palotát. Továbbutazás Cabo da Roca-hoz, Európa legnyugatibb pontjához, majd ellátogatunk a múltban jelentős halászati kikötőjéről híres Estorilba, ami napjainkban Portugália kedvelt óceánparti üdülőhelye lett. Teszünk egy sétát a tengerparton és újra lisszaboni szállodánk felé vesszük az irányt! Este szabad program.
 
 
6. nap Lisszabon - Budapest
Korai reggeli, majd transzfer a repülőtérre. 
Indulás 10:05 h-kor, érkezés Budapestre 14:35 h-kor.
A programváltozás jogát fenntartjuk!
 
UNESCO Világörökségi helyszinek:
Alcobaca – Santa Maria kolostor
Batalha - Szűz Mária templom
Coimbra – Egyetem
Tomar: Krisztus kolostor
Lisszabon – Jeromos-rendiek kolostora és a Belém-torony
Sintra – a város és környéke
 
 
 
 
Részvételi díj: 198.500 Ft/Fő
 
 
AZ ÁR TARTALMAZZA:
1 éjszaka Coimbraban 3*-os szállodában reggelivel
4 éjszaka Lisszabon belvárosában 4*-os szállodában reggelivel
szilveszteri gálavacsora
autóbusz közlekedés a program szerint
magyar nyelvű idegenvezető
 
 
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA:
repülőjegyet illetékkel: kb. 100.000 Ft/Fő
útlemondási biztosítás -az utazásra
idegenforgalmi adó: kb.10 EUR (helyszínen fizetendő)
BBP utas biztosítást: 750 Ft/Fő/Nap 
Egyágyas felár: 114.800 Ft/1 Fő
Várható belépők: kb. 60 Eur/Fő
 

 

 

 

Foglalási díj: 500,-Ft/fő
(Ajánlat kéréséhez, vagy foglaláshoz kattintson a fenti időpontok+árak valamelyikére!)
Oldalak
Dolce Travel Utazási Iroda
Utazás Szállás Last Minute Buszos utak Buszbérlés Incentiv-utak Városlátogatás Prága Bécs Szállás foglalás Verona-Velencei karnevál egy napos utak