Utazás
Szállás

Utazás típusa

Ország

Város

Dolce Travel
utazás-szállás-hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
Telefon:Buszos városnézés, Buszos kirándulás - Bel- és külföldi személyszállítás autóbusszal Proservice Group - Több, mint arany Ultrahangos fogkefe Emmi-dent

Szilveszter Szentpéterváron (6 Nap/5 Éj) 3***

E-mail

3. nap: Juszupov palota – Faberge múzeum: Reggeli után pihenés. A déli órákban fakultatívan felkeressük a Juszupov palotát, amely egykor egy nemesi palota volt és ahol Raszputyin életének utolsó óráit élte. A cári családhoz közeli Raszputyin személyiségének szerepe, a cárra és az orosz történelemre való befolyása nagyon vitatott volt, ennek következményeképpen ebben a palotában lelte nem mindennapi halálát, melynek története csak megerősítette a körülötte kialakult titokzatosságot......

 
Szilveszter
Szentpéterváron (6 Nap/5 Éj)***
 
 
Utazás:
repülővel,
menetrend szerinti közvetlen WizzAir járattal 
 
Várható menetrend (változhat)
Légitársaság: Wizz Air
Oda út: Budapest - Szentpétervár 06:35 - 11:05
Repülési idő: 2:30
Haza út: Szentpétervár - Budapest 11:40 - 12:20
Repülési idő: 2:40
 
Elhelyezés:
5 éjszaka, 
kétágyas fürdőszobás belvárosi szállodai szobákban,
Hotel Oktyabrszkaja 3***
 
Ellátás:
reggeli
 
2018.12.30 - 2019.01.04.
 
 
 
 
Program: (6 Nap/5 Éj)
1. nap: Budapest - Szentpétervár - városnézés
Utazás Budapestről Szentpétervárra közvetlen menetrend szerinti járattal. Indulás 06:35-kor, érkezés Szentpétervárra 11:05-kor. Érkezés után rögtön az autóbuszos városnézésre invitáljuk Önöket, amelynek során megtekintjük a nyüzsgő városközpontot, a lélegzetelállító pompával jellemezhető Nyevszkij sugárutat, a Szt. Izsák Székesegyházat, a Véren Megváltó templomot, a történelemkönyvekből híres Téli Palotát, a Nyári Kertet és a Felvonulás teret. Átsétálunk a Vasziljevszkij- szigeten és a Szenátus téren, ahol látni fogjuk I. Péter bronz lovasszobrát. Ezután folytatjuk a városnézésünket és bemegyünk a Péter-Pál erődbe, ahonnan Szentpétervár történelme indult, és megnézzük az orosz cári családok sírjait. Transzfer a szállodába.
 
 
2. nap: Szent Izsák Székesegyház -
Véren Megváltó Temploma – Folklór est
Reggeli után fakultatívan lehetőségünk lesz Szentpétervár legnagyobb és legismertebb székesegyházainak, a Szent Izsák Székesegyház és a Véren Megváltó Templomának részletes megismerésére. A Véren Megváltó II. Sándor emlékmúzeumaként épült, és a féldrágakövek remekművét képezi. A Szent Izsák Székesegyház pedig a város legnagyobb és legjelentősebb temploma. Esti fakultatív programajánlatunk egy eredeti orosz folklór est zenével, tánccal, népviseletbe öltözött művészek előadásában. E nélkül nem teljes az orosz kultúrával való ismerkedésünk. A színvonalas előadás magával ragadó! Ezt követően készülődünk a szilveszter megünneplésére. Este fakultatív szilveszteri gálavacsora.
 
 
3. nap: Juszupov palota – Faberge múzeum
Reggeli után pihenés. A déli órákban fakultatívan felkeressük a Juszupov palotát, amely egykor egy nemesi palota volt és ahol Raszputyin életének utolsó óráit élte. A cári családhoz közeli Raszputyin személyiségének szerepe, a cárra és az orosz történelemre való befolyása nagyon vitatott volt, ennek következményeképpen ebben a palotában lelte nem mindennapi halálát, melynek története csak megerősítette a körülötte kialakult titokzatosságot. A további részletekbe kiváló idegenvezetőnk avatja be Önöket. Ezt követően fakultatívan egyénileg ellátogathatunk a Faberge múzeumba. A múzeum a gyönyörű Shuhalov Palotában került kialakításra, ahol az orosz iparművészet remekei között több Fabergé tojás is látható. Fabergé mintegy ötven ékszertojást készített a cári család részére. A hagyomány III. Sándor cárral kezdődött, ő ajándékozta hitvesének húsvétra az első drágakövekkel gazdagon díszített aranytojást.
 
 
4. nap: Puskin – Pavlovszk
Fakultatív kirándulást javasolunk Puskinba (Carszkoje Szelo), amely 200 éven keresztül a cárok nyaralója volt, Katalin cárnő óta pedig a cárok kedvelt nyári rezidenciája, ahol szinte minden építészeti stílus felfedezhető. Itt található az európai barokk építészet egyik legnagyszerűbb alkotása, a Katalin-palota is. Világhírét az ún. Borostyánterem, a Zöld Ebédlő és a Trónterem alapozta meg. A líceum érintésével elsétálunk a klasszicista stílusú Sándor-palotához is. Ezután a kirándulást Pavlovszkban folytatjuk, amely Katalin és I. Pál kedvelt vadászterülete volt. A gyönyörű palotát Nagy Katalin fia, Pál építtette, amelyben - többek között - említésre méltó a Béke Szalon és a Lovagterem.
 
 
5. nap: Ermitázs
Reggeli után fakultatívan ellátogatunk a Téli Palota magvát képező Ermitázsba. Az Ermitázs Oroszország legnagyobb és leghíresebb múzeuma, mely a Néva partján található. Nevét a Nagy Katalin cárnő által építtetett ún. Remete-lakról kapta, ami franciául Hermitage. Az uralkodó itt tartotta az első gyűjteményét. Azóta a világ egyik leghíresebb képzőművészeti gyűjteményévé nőtte ki magát. Csak néhány nevet idézve a gazdag kínálatból: Michelangelo, El Greco, Leonardo da Vinci, Rembrandt. Majd az idegenvezetővel egy sétát teszünk a Palota téren, melynek keretén belül megtekintjük az Admiralitást, illetve a vezérkari épületet. Délután szabad idő a városban, melynek során alkalom adódik a város egyéni felfedezésére.
 
 
6. nap: Moszkva – Kreml - Budapest
7.00-kor a Sapsan szuperexpressz vonattal Moszkvába indulunk (a pályaudvar szállodáink közvetlen szomszédságában helyezkedik el), ahol egész napot tölthetünk a város megismerésével. A 4 órás utazást követően (amelyet helyenként 200 km/órás sebességgel teszünk meg) 11.00-kor érkezünk a 600 km-re lévő orosz fővárosba. Érkezést követően autóbuszos városnézéssel kezdünk, meglátogatva a város legrégebbi emlékeit, amely során megtekintjük a Szófia rakpartot, a Megmentő Krisztus Székesegyházat, az ortodox vallás egyik páratlan remekművét, majd utunkat Moszkva délnyugati része felé folytatjuk, ahol célpontunk a Novogyevicsij kolostor. A 16-17. századi III. Vaszilij nagyfejedelem által alapított építészeti remekmű a Kreml után az orosz főváros egyik leghíresebb műemléke. Az épületegyüttes 2004-től az UNESCO világörökség részét képezi. A kolostort csak kívülről tekintjük meg. Ezután felkeressük a Lomonoszov Egyetemet, ahol tartunk egy rövid pihenőt és ahonnan gyönyörű kilátás nyílik Moszkvára. Városi sétánk a világhírű Vörös téren végződik, Oroszország és a világtörténelem egyedülálló építészeti csodája, a Vaszilij Blazsennij székesegyház megtekintésével (kívülről), amely mintegy megkoronázza gazdag programunkat. A városnézés folytatódik a kihagyhatatlan, szintén a világörökség részévé vált Kreml épületeivel. Itt található a Nagy Kreml Palota, a Lázár templom, az Uszpenszkij székesegyház, a Blagovescsenszkij székesegyház, az Arhangelszkij székesegyház, a Nagy Iván harangtorony, a Tizenkét Apostol temploma, a Pátriárkák palotája és a Kongresszusi Palota. A Kreml megtekintése után rögtön a repülőtérre indulunk. Utazás Moszkvából Budapestre közvetlen menetrend szerinti járattal. Indulás 23:05-kor, érkezés 23:55-kor. A programok sorrendje változhat.
 
UNESCO Világörökségi helyszínek:
Szentpétervár történelmi központja és a kapcsolódó műemlék együttesek
Puskin
Pavlovszk
A Kreml és a Vörös tér
Novogyevicsij kolostor
 
 
 
Részvételi díj: 115.000 Ft/Fő
 
 
AZ ÁR TARTALMAZZA:
a szállást reggelivel
a transzfereket
a szentpétervári városnézést belépővel a Péter-Pál erődbe
a vonatjegyet Szentpétervár és Moszkva között
a moszkvai városnézést és a Kreml meglátogatását
magyar nyelvű idegenvezetést
 
 
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA:
repülőjegy illetékkel személyenként 1 db 
max. 10 kg / max. 55 x 40 x 23 cm kézipoggyászt: 70 000 Ft/Fő
vízumdíj: 19 000 Ft/Fő
Stornó biztosítást: 1,6°%
Egyágyas felár: 37 000 Ft/fő
Félpanzió: 29 500 Ft/fő
Szilveszteri gálavacsora (nem kötelező) A Grand Hotel Emerald-ban
kb. 75 000 Ft/fő
BBP biztosítás  Classic: 580 Ft/fő/nap  /  Premium: 750 Ft/fő/nap
Max. 20 kg-os feladandó bőrönd (oda-vissza): kb. 27.000 Ft/db
Max. 32 kg-os feladandó bőrönd (oda-vissza): kb. 34.000 Ft / db
Üléshely foglalás a repülőn:  3.500 Ft-tól – 4.500 Ft-ig/fő/irány
 
 
Szállás: Kétágyas fürdőszobás belvárosi szállodai szobákban: Hotel Oktyabrszkaja 4*, megítélésünk szerint 3*+, hivatalosan 4*-os szálloda, mely a Nevsky sugárúton helyezkedik el, a legfőbb látnivalók gyalogosan megközelíthetők.
 
Szilveszteri gálavacsora:
A vacsora büfés rendszerű, az ár az alkoholos italok fogyasztását is tartalmazza.
Az előadás orosz nyelven. A gálavacsora az 5*-os Grand Hotel Emerald-ban lesz.  
 
Vízum: A vízumhoz szükséges Oroszországra is érvényes betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás (irodánkon keresztül is köthető), illetve a hazautazás dátumához képest minimum 6 hónapig érvényes útlevél, melyben legalább két üres oldal található az oroszországi vízum bejegyzéséhez (az üres oldalaknak a „vízum” résznél kell lenniük, nem pedig a „magyar hatóságok bejegyzései” résznél).
 

 

Foglalási díj: 500,-Ft/fő
(Ajánlat kéréséhez, vagy foglaláshoz kattintson a fenti időpontok+árak valamelyikére!)
Oldalak
Dolce Travel Utazási Iroda
Utazás Szállás Last Minute Buszos utak Buszbérlés Incentiv-utak Városlátogatás Prága Bécs Szállás foglalás Verona-Velencei karnevál egy napos utak