Utazás
Szállás

Utazás típusa

Ország

Város

Dolce Travel
utazás-szállás-hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
Telefon:Buszos városnézés, Buszos kirándulás - Bel- és külföldi személyszállítás autóbusszal Proservice Group - Több, mint arany Ultrahangos fogkefe Emmi-dent

Titokzatos Calabria és Varázslatos Szicília (10 Nap/9 Éj)

E-mail

Reggeli után Pizzo városát tekintjük meg, mely a Santa Eufemia öböl legnagyobb városa. Itt először a Piedigrotta kápolnát keressük fel. A XVII. században kialakított kegyhely egy halászbárka hajótörésének emlékét őrzi, melynek kapitánya fogadalmat tett Szűz Máriának, ha megmenekülnek, templomot emel ennek tiszteletére. A grottát faragott alakok csoportképei díszítik, s harangja az egykor itt szerencsétlenül járt bárka sajátja volt.

 
Titokzatos Calabria és
Varázslatos Szicília (10 Nap/9 Éj)
 
 
Utazás: autóbusszal
 
Szállás: 1 éjszaka tranzitszállás Firenze környékén, 
3 éjszaka Tropea környékén, 
4 éjszaka Taormina környékén 3*-os szállodában 2-3 ágyas, 
saját fürdőszobás szobákban, 
1 éjszaka kompon Bari Dubrovnik között 2 ágyas, 
saját fürdőszobás belső kabinban
 
Ellátás: reggeli vagy igényelhető félpanzió
 
 
2018.03.05 - 03.14.
-BETELT !!! / 1. BUSZ  / 2. BUSZ 
 
 
2018.03.15 - 03.24.
-BETELT !!! / 1. BUSZ 
 
 
2018.04.13 - 04.22.
-BETELT !!! / 1. BUSZ 
 
 
2018.05.07 - 05.16.
-BETELT !!! / 1. BUSZ  / 2. BUSZ 
 
 
2018.06.01 - 06.10.
-BETELT !!! / 1. BUSZ  / 2. BUSZ 
 
 
2018.09.26 - 10.05.
-BETELT !!! / 1. BUSZ 
 
 
 
 
 
 
 
 
Program: (10 Nap/9 Éj)
1. nap:
Indulás Budapestről reggel 05.00 órakor.
Folyamatos utazás rövid szünetekkel, késő este érkezés
Firenze környékére, tranzitszállás elfoglalása.
 
 
2. nap:
Reggeli után továbbutazás dél felé. Útközben Salerno megtekintése. A komor sziklák ölelésében fekvő öböl és a hegyoldalba épült város, gyönyörű, festői látvány. A város, ma a Tirrén tenger legforgalmasabb kikötője. A városban élt több, mint 12 éven át Márai Sándor is. A városnéző séta során megtekintjük a Lungomare Trieste-t, valamint a híres Dómot, melynek kriptájában találjuk a 12 apostol egyikének, Szent Máté evangélistának a sírját. Továbbutazás. Este a szállás elfoglalása Tropea környékén (3 éj)
 
 
3. nap:
Reggeli után Pizzo városát tekintjük meg, mely a Santa Eufemia öböl legnagyobb városa. Itt először a Piedigrotta kápolnát keressük fel. A XVII. században kialakított kegyhely egy halászbárka hajótörésének emlékét őrzi, melynek kapitánya fogadalmat tett Szűz Máriának, ha megmenekülnek, templomot emel ennek tiszteletére. A grottát faragott alakok csoportképei díszítik, s harangja az egykor itt szerencsétlenül járt bárka sajátja volt. Pizzo másik nevezetessége a szikla peremén magasodó Aragón-vár, mely arról híres, hogy 1815-ben itt végezték ki Napóleon egyik tisztjét, Joachim Muratot, aki I. Joachim néven egy darabig Nápoly királya volt. Délután visszautazás a szálláshelyre, fürdőzési lehetőség Tropeában.
 
 
4. nap:
Egész napos pihenés a tengerparton vagy fakultatív hajókirándulás: Stromboli-Lipari-Vulcano. -Korán reggel indulás Tropea kikötőjéből. Hajózásunk első állomása Stromboli (kiszállás a hajóból), ami a Föld egyik legaktívabb, csaknem folyamatosan működő tűzhányója. A szabályos kúphoz közelítő alakú sziget legmagasabb csúcsa 926 méterrel emelkedik a tenger szintje fölé. Innen Panarea mellett hajózunk tovább, ez a sziget a Lipari szigetcsoport legkisebb tagja, bronzkori településéről és stílusos fehérre meszelt házairól híres. A következő megálló, ahol hajónk kiköt Lipari szigete. Itteni programunk a barlangokkal és sziklákkal tagolt part felfedezése, valamint az itt található Régészeti Múzeumot is felkereshetjük. Utolsó állomásunk Vulcano lesz, mely aktív, folyamatosan kénes füstöt kibocsátó vulkánjáról híres. Itt élvezhetjük a vulkáni működés kellemes „mellékhatásait" is: kipróbálhatjuk a pezsgőfürdőzést a nyílt tengerben, megmártózhatunk a gyógyító iszappal teli medencékben, beülhetünk a forró gőzlyukakba. Innen visszahajózás Tropeába. Visszautazás a szálláshelyre.
 
 
5. nap:
Reggeli után Szicília felé indulunk. Útközben még felfedezzük Scilla városát. A városka közepén sziklás kiszögellés nyúlik a tengerbe, rajta a középkori Ruffo-erőd masszív tömbjével, melynek aljában, egy barlangban élt hajdanán Scylla, a szörny. Megtekintjük ezt és a festői Chianalea halásznegyedet lépcsőzetesen elhelyezkedő házaival. Innen Reggio Calabria felé utazunk tovább. Calabria legnépesebb települése már az ókorban is jelentős polisnak számított: Kr.e. 720-ban a legelső dél-itáliai kolóniák között alapították. A város hajdani dicsőségét őrzi az a két híres ókori bronzszobor, melyeket a Magna Graecia Nemzeti Múzeumban láthatunk. Reggio másik nevezetessége a csodálatos tengerparti sétány, a Lungomare Falcomata. Szebbnél-szebb villák és paloták sorakoznak a pálmákkal és örökzöldekkel beültetett mediterrán korzó mentén. A város stratégiai jelentőségére pedig a hatalmas Aragón-kastély masszív tömbje vigyáz, melynek helyén már a VI. században is erőd állt. Innen komppal jutunk át Szicíliába. Este szállásfoglalás Taormina környékén (4 éj)
 
 
6. nap:
Reggeli után kirándulás az Etnához. A 3300 méter magas Etna Európa legmagasabb és legaktívabb vulkánja. Elsőként autóbusszal jutunk el a felvonóhoz, mely 1900 méter magasságban található. Innen a kabinos függővasúttal (funivia) érkezünk 2600 m-re, ahonnan terepjárókkal utazhatunk a kráterig. Késő délután ismerkedés Taormina városával. Itt a Görög színház, a Dóm és a Villa Comunale lesznek legfontosabb látnivalóink. Visszautazás a szálláshelyre az esti órákban.
 
 
7. nap:
Egész napos pihenés a tengerparton vagy fakultatív kirándulás: Agrigento-Piazza Armerina -Utunk Piazza Armerinába vezet, ahol napunk első részét a Villa Romana del Casale megismerésével töltjük. A villa valószínűleg egy, a IV. században uralkodó római császár számára készült, a művész pedig észak-afrikai lehetett, padlómozaikjai a legszebb és legnagyobb mozaikok, amelyek az ókorból megmaradtak. A villa romjai között jól kivehetők a lakó- és fogadószobák, a termák, a hálószobák, az árnyékszék és a szolgák hálókamrái. A híres lányos terembe egy híd vezet, itt tekinthetjük meg a bikiniszerű ruhában táncoló lányok mozaikjait. Délután Agrigentoba látogatunk. Görögországon kívül a legcsodálatosabb ókori görög emlékek itt találhatók, mégpedig a Templomok-völgyében, oliva- és mandulaligetek között. Az egyik legszebben és leginkább épen megőrzött templom a Concordia, amelyet 597-ben keresztény templommá alakítottak át. Visszautazás a szálláshelyre az esti órákban.
 
 
8. nap:
Reggeli után Noto városába látogatunk, melyet méltán neveznek a Szicília barokk fővárosának. Noto a világörökség része, 7 másik várossal együtt „Val di Noto" néven. Az 1693-as földrengés teljesen romba döntötte a környéket, s az akkori vezetés a szisztematikus és tervszerű újjáépítés mellett döntött, s csodálatos barokk városokat hozott létre. Végül Siracusába érkezünk, melyről már Cicero is megmondta, hogy "legnagyobb görög város, és mind közül a leggyönyörűbb". Leghíresebb ókori emlékei közé tartozik az Apollón temploma, az ókori színház, a római amfiteátrum és az olümpiai Zeusz temploma. Innen kirándulás az Alcantara folyó völgyébe. A legenda szerint a néhány kilométerre lévő vulkán kitörésekor egy hatalmas szikladarab idáig repült el, és kettéhasította a hegyet. A lassan kihűlő lávában utat találtak maguknak a kis hegyi patakok, így kiszélesítették a völgyet és létrehozták a folyómedret. A kihűlt láva mindenütt érdekes, különleges mintázatban összegyűrődve követi a folyót, teljes hosszában, a tengerig. Visszautazás a szálláshelyre az esti órákban.
 
 
9. nap:
Reggeli után indulás észak felé. Utunk Itália egy kevéssé ismert szegletébe, Pugliába vezet. Alberobello városával ismerkedünk, melynek jellegzetes építményei a trullók. Ezek Dél-Olaszország ezen régiójában található jellegzetes kúp alakú, habarcs nélkül, mészkőből épült lakóházak. A város 1996 óta az UNESCO Világörökségének része. Innen Bariba utazunk tovább. Főbb nevezetességei a kikötő melletti félszigeten, Barivecchia városrészben találhatók. A látnivalók közül a Szent Miklós Bazilika, mint a román kori építészet egyik legszebbike és a Petruzzelli Teátrum, Olaszország egyik legnagyobb, világhírű előadásoknak is otthont adó operaháza a legkiemelkedőbb. Innen hajózunk komppal Dubrovnikba, éjszaka a kompon.
 
 
10. nap:
Reggel érkezés Dubrovnikba, rövid séta a városban,
majd folyamatos utazás Magyarország felé.
Érkezés Budapestre a késő esti órákban.
A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJUK.
 
 
 
 
Részvételi díj: 211.900 Ft/Fő 
Buszmegrendelés esetén: 192.900 Ft/Fő (min. 38 Fő esetén)
(Az akciós ár a megadott dátumig ill. szabad helyek függvényében változnak ill. -vagy/érvényesek)!
Csak ajánlatkérés után érvényes(ek) az akciós ár(ak)!
 
 
 
Az ár tartalmazza:
Utazás: autóbusszal
Szállás: 1 éjszaka tranzitszállás Firenze környékén, 
3 éjszaka Tropea környékén, 
4 éjszaka Taormina környékén 3*-os szállodában 2-3 ágyas, 
saját fürdőszobás szobákban, 
1 éjszaka kompon Bari Dubrovnik között 2 ágyas, 
saját fürdőszobás belső kabinban
Ellátás: reggeli vagy igényelhető félpanzió
Magyar nyelvű csoportkísérőt/idegenvezetőt
 
Az út részvételi díja minden esetben csak a csoportkísérő idegenvezető díját tartalmazza.
Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.
 
 
Az ár nem tartalmazza:
Útlemondási biztosítás + városi talk VOX készüléket + Programok költségét
Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás: 5.800 Ft/Fő (69 éves kor -ig)
Vacsora felár: (8 vacsora, a kompon nem tartalmazza a vacsorát): 33.900 Ft/fő (itthon fizetendő)
Kikötői illeték: 9.200 Ft/fő
 
Várható költségek: kb.: 97 €/Fő 
Pizzo, Murat vár és Piedigrotta kápolna: kb. 6 Euro/fő
Reggio Calabria, Magna Grecia Nemzeti Múzeum: kb. 5 Euro/fő
Kirándulás az Etnára: 
kb. 30 Euro/fő (busz + felvonó)
kb. 60 Euro/fő (busz + felvonó + terepjáró)
Alcantara folyó völgye: kb. 11 Euro/fő
Taormina, Görög színház: kb. 12 Euro/fő
Siracusa, ásatási terület:  kb. 10 Euro/fő
Siracusa, Dóm: kb. 3 Euro/fő
Agrigento, Templomok völgye: kb. 10 Euro/fő
Piazza Armerina, Villa Romana del Casale: kb. 10 Euro/fő
 
Fakultatív programok: kb.: 85 €/Fő
Stromboli-Lipari-Vulcano hajókirándulás: kb. 45 Euro/fő
Agrigento-Piazza Armerina: kb. 40 Euro/fő + belépők
 
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. 
(foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség) A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.
 
Idegenforgalmi adó:  kb. 1,5 Euro/fő/éj  => 13,5 €/Fő
Az utazás min. 35 fő részvételével indul.
 
 
 
Felszállási helyek:
Budapest, Hősök tere - 05:00
Budaörs, Pihenőhely - 05:20
 
Pihenőhelyek: M7 Útvonal:
Váli völgy 33 Km kő - 05:30
Velencei 45 Km kő - 05:40
Fehérvári 59 Km kő - 05:50
Lepsényi 83 Km kő - 06:10
Sóstói 94 Km kő - 06:15
Siófok - TESCO parkoló - 06:20
Balatonlellei 137 Km kő - 06:45
Keresztúri 167 Km kő - 07:20
Zalakomári 192 Km kő - 07:40
Nagykanizsa - TESCO parkoló - 08:00
Sormási 215 Km kő - 08:15
 

Hasonló utazások, szállások:

Szicília

    Foglalási díj: 500,-Ft/fő
    (Ajánlat kéréséhez, vagy foglaláshoz kattintson a fenti időpontok+árak valamelyikére!)
    Oldalak
    Dolce Travel Utazási Iroda
    Utazás Szállás Last Minute Buszos utak Buszbérlés Incentiv-utak Városlátogatás Prága Bécs Szállás foglalás Verona-Velencei karnevál egy napos utak