Utazás
Szállás

Utazás típusa

Ország

Város

Dolce Travel
utazás-szállás-hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
Telefon:Buszos városnézés, Buszos kirándulás - Bel- és külföldi személyszállítás autóbusszal Proservice Group - Több, mint arany Ultrahangos fogkefe Emmi-dent

TÖRÖKORSZÁG - KELET ANATÓLIA (SUMELA – VAN – ANI – URFA – NEMRUT-HEGY)

E-mail

5. nap: Dogubeyazit – Van: Városnézés DOGUBEYAZIT-ban. Látogatás az Ishak Pasa palotában. Az egyedülálló fekvésű, összesen 366 szobás épület-komplexumot 99 évig építették. Sajnos nem őrizte meg teljes pompáját, de monumentalitása így is lenyűgöző. A várostól északra esik Noé bárkájának feltételezett színhelye, az 5.137 m magas Ararát-hegy, melynek lenyűgöző panorámáját innen csodálhatjuk meg. Közvetlen az iráni határnál található a világ második legnagyobb (35 méter átmérőjű) meteor krátere. Továbbutazás Van városa felé..........

 

TÖRÖKORSZÁG

- KELET ANATÓLIA 
(SUMELA – VAN – ANI –
URFA – NEMRUT-HEGY)
 
 
Utazás: 
Budapest – Isztambul – Trabzon és 
Gaziantep – Isztambul – Budapest útvonalon repülővel, 
a körutazáson autóbusszal.
 
Elhelyezés: 
*** / **** szállodák 2 ágyas, 
zuh./WC-s szobáiban.
 
Ellátás: 
félpanzió (reggeli és vacsora)
 
01. nap: Budapest – Trabzon
02. nap: Sumela – Uzungöl – Hopa
03. nap: Tortum – Erzurum
04. nap: Ani – Dogubeyazit
05. nap: Dogubeyazit – Van
06. nap: Van – Akdamar-sziget (fakultatív kirándulás)
07. nap: Hasankeyf – Mardin
08. nap: Mardin – Diyarbakir – Adiyaman
09. nap: Nemrut-hegy – Urfa – Göbekli Tepe – Harran
10. nap: Gaziantep –hajókirándulás az Eufráteszen (fakultatív kirándulás)
11. nap: Gaziantep – Budapest
 
2019. ...........
 
 
 
Program: (11 Nap/10-9 Éj)
1. nap: Budapest – Trabzon
Elutazás Budapestről menetrendtől függően Isztambulba, majd átszállás után a Fekete-tenger partján épült TRABZON-ba. A XIII. századi Ayasofya templom (gyönyörű mozaik és falfestmények) megtekintése után szállás elfoglalása. Vacsora, szállás Trabzonban.
 
 
2. nap: Sumela – Uzungöl – Hopa
Délelőtt kirándulás az 1.300 méteres magasságban épült SUMELA-i Szűz Mária kolostorhoz. Az erdős hegyvidéken a bizánci kor kezdete óta számos templomot, kolostort építettek az őskeresztények. Sumela különleges barlangtemplomát 406-ban alapították. Továbbutazás a Fekete-tenger partja mentén, útközben kitérővel a páratlan szépségű UZUNGÖL fennsíkon. Vacsora, szállás Hopa-ban.
 
 
3. nap: Tortum – Erzurum
Reggeli után utazás az UNESCO „Ember és bioszféra programjának” köszönhetően létrejött természetvédelmi területen, a Camili Bioszféra Rezervátumon keresztül. Rövid pihenő a TORTUM vízesésnél. Az 1.850 méteres magasságban épült ERZURUM a keleti vidék legnépesebb települése. Ismerkedés a város szeldzsuk kori nevezetességeivel: Kétminaretes medresze (egykori vallási iskola), Három kümbet (sírkápolnák), Ulu dzsámi. Vacsora, szállás Erzurumban.
 
 
4. nap: Ani – Dogubeyazit
Utazás Kars városa felé, majd az örmény határ melletti ANI-ba. A selyemút menti település a középkorban a királyság fővárosa, valamint kulturális és kereskedelmi központja volt. Ma csak a fallal körülvett középkori szellemvárost találjuk a helyén. Továbbutazás Dogubeyazit-ba. Vacsora, szállás.
 
 
5. nap: Dogubeyazit – Van
Városnézés DOGUBEYAZIT-ban. Látogatás az Ishak Pasa palotában. Az egyedülálló fekvésű, összesen 366 szobás épület-komplexumot 99 évig építették. Sajnos nem őrizte meg teljes pompáját, de monumentalitása így is lenyűgöző. A várostól északra esik Noé bárkájának feltételezett színhelye, az 5.137 m magas Ararát-hegy, melynek lenyűgöző panorámáját innen csodálhatjuk meg. Közvetlen az iráni határnál található a világ második legnagyobb (35 méter átmérőjű) meteor krátere. Továbbutazás Van városa felé. Rövid pihenő a Muradye-vízesésnél. Vacsora, szállás Vanban.
 
 
6. nap: Van – Akdamar-sziget (fakultatív kirándulás)
Séta VAN városában, amely i.e. XVII–VII. században Tuspa néven az Urartu királyságának, a bibliai Ararátnak volt fővárosa. Ma a város a sárga-kék szemű macskáiról és a Loch Ness-hez hasonló tavi szörnyéről nevezetes. Kirándulás ÇAVUŞTEPE háromezer éves romjaihoz. Fakultatív hajókirándulás a Van-tavon található AKDAMAR-SZIGETRE. A X. században itt épült az örmény Szt. Kereszt-templom, melynek falait kígyók, oroszlánok, gazellák, illetve bibliai alakok (köztük Ádám és Éva, Dávid és Góliát) nagyszerű domborművei borítják. Vacsora, szállás Vanban.
 
 
7. nap: Hasankeyf – Mardin
Utazás a Van-tó partján HASANKEYF-be, a barlangvárosba. Rövid pihenő a Malabadi-hídnál. A Tigris folyó által kettészelt, több ezer éves város főbb látnivalói: citadella (egykor bizánci fellegvár), Zeynel bey türbe, El-rizk dzsámi. Vacsora, szállás Mardinban.
 
 
8. nap: Mardin – Diyarbakir – Adiyaman
A reggeli órákban ismerkedés a mezopotámiai síkság ékességével, MARDIN nevezetességeivel. Az óváros mézszínű kőházai és a híres bazár jellegzetes teherhordó szamaraival Jeruzsálem óvárosára hasonlít. Látogatás a közelben fekvő MAR HANANIA (arabul: Deyrulzafaran) monostorban, a monofizita szír keresztények pátriárkájának IV. században épült székhelyén. Továbbutazás DIYARBAKIR-ba, melynek történelme az i.e. 3500-ig nyúlik vissza. A település kb. 6 km hosszú városfala a Kínai Nagy Fal után a második leghosszabb falként ismert és az ősi Hevsel kertekkel együtt 2015-től az UNESCO világörökség része. További látnivalói: Tízszemű-híd a Tigris folyón, Nagy dzsámi, valamint a még ma is viszonylag jó állapotban látható (349-ben) Constantinus által épített vár. Vacsora, szállás Adiyamanban.
 
 
9. nap: Nemrut-hegy – Urfa – Göbekli Tepe – Harran
Továbbutazás A NEMRUT-HEGY-re, melynek egyik 2.206 m magasan fekvő teraszán a XIX. században török és német régészek szenzációs emlékekre bukkantak (I. Antiokhosz uralkodó monumentális mauzóleuma, 4–5 m magas fejszobrok stb.). A szabadtéri emlékek megtekintése terepjárókon / kisbuszokon történő utazással lehetséges csak a meredek, hegyi út miatt. Kb. 500 m szakaszon további gyalogtúra is szükséges a feltárt emlékek eléréséhez. Továbbutazva rövid pihenő az Eufrátesz folyóra épített, Atatürk nevét viselő vízerőműnél, amely a világ legnagyobb létesítményei közé tartozik. GÖBEKLI TEPE feltárt területe a majd 12 ezer évvel ezelőtti templom maradványai révén érdekes az utazók számára. Sokszor hasonlítják Stonehenge-hez, de az itt látható emlékek jóval korábbiak. Több tucat, 6 méteres mészkőoszlop nyúlik az ég irányába, némelyik súlya akár az 50 tonnát is elérheti. Városnézés URFA-ban: római kori vár, Halil Rahman dzsámi. Az Ószövetség szerint a mezopotámiai Úr városából származó Ábrahám próféta itt kapta meg Istentől az „Ígéret Földjét”. Továbbutazás HARRAN-ba, ahol a dél-itáliai trullikhoz hasonló, méhkas alakú házak jellemzik a települést V. szállás Urfában.
 
 
10. nap: Gaziantep –hajókirándulás az Eufráteszen
(fakultatív kirándulás)
Utazás Gaziantepbe, kitérővel és fakultatív programlehetőséggel HALFETI-ben. Kb. 2 órás fakultatív hajókázás az Eufráteszen az elsüllyedt középkori város maradványaihoz, ahol még látszanak az asszír, görög, római múlttal rendelkező Rumkale várkomplexum maradványai. GAZIANTEP-ben a világ legnagyobb mozaik múzeuma címmel illetett Zeugma Múzeum megtekintése. A kiállításon láthatóak a Zeugma antikvárosban feltárt leletek. Vacsora, szállás Gaziantepben.
 
 
11. nap: Gaziantep – Budapest
Menetrendtől függően transzfer a repülőtérre.
Érkezés Budapestre isztambuli átszállás után.
A változtatás jogát fenntartjuk!
 
UNESCO Világörökségek: 
- Nemrut-hegy monumentális szobrai 
- Diyarbakir óvárosának falrendszere és az ősi Hevsel kertek
 
 
 
Részvételi díj: 419.000 Ft/Fő
 
 
 
A részvételi díj tartalmazza:
Utazás: Budapest – Isztambul – Trabzon és
              Gaziantep – Isztambul – Budapest útvonalon repülővel,
               a körutazáson autóbusszal.
Elhelyezés: *** / **** szállodák 2 ágyas, zuh./WC-s szobáiban.
Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora).
Magyar nyelvű csoportkísérőt /idegenvezetőt
BBP utasbiztosítást
 
 
A részvételi díj nem tartalmazza:
Repülőtéri illeték: kb. 59.000,- Ft (Az indulásig változhat!)
Egyágyas felár: 149.000,- Ft
útlemondási biztosítás: 1,5 %
Szervízdíj / Borravaló: 20,- €
 
Fakultatív programok (min. 10 fő esetén): 
Akdamar-sziget, ebéddel: 50,- €
Hajókázás az Eufráteszen: 55,- €
+++ Belépőjegyek (kb. 30,- €), 

 

 

Közlekedés:

 

Foglalási díj: 500,-Ft/fő
(Ajánlat kéréséhez, vagy foglaláshoz kattintson a fenti időpontok+árak valamelyikére!)
Oldalak
Dolce Travel Utazási Iroda
Utazás Szállás Last Minute Buszos utak Buszbérlés Incentiv-utak Városlátogatás Prága Bécs Szállás foglalás Verona-Velencei karnevál egy napos utak