Utazás
Szállás

Utazás típusa

Ország

Város

Dolce Travel
utazás-szállás-hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
Telefon:Buszos városnézés, Buszos kirándulás - Bel- és külföldi személyszállítás autóbusszal Proservice Group - Több, mint arany Ultrahangos fogkefe Emmi-dent

Transzszibériai vasút és a Bajkál-tó

E-mail

UTOLSÓ HELYEK !!!!! A régi fatemplomot felújították, de ügyeltek arra, hogy az eredeti állapotot minél jobban megőrizzék és bemutassák. A kirándulás keretében lehetőségünk nyílik megismerni a sziget kulturális örökségét, amelyek közt van templom, múzeum, kolostor és egyéb nevezetességek. Majd délután indulás Jekatyerinburgba. Az utazás során alkalmunk adódik a táj és a környező települések megfigyelésére. Szállás a vonaton (1 éj).

 
Transzszibériai vasút
és A Bajkál-tó (12 Nap/11 Éj)
 
 
Utazás: repülővel, menetrend szerinti járattal, a helyszínen vonattal
Elhelyezés: 3*-os szállodákban és vonaton/program szerint
Ellátás: program szerint
 
 
2018.06.02 - 06.13.
-BETELT !!! / 1. CSOPORT  / 2. CSOPORT
 
2018.07.08 - 07.29.
-BETELT !!! / 1. CSOPORT VIP
 
2018.08.07 - 08.18.
-BETELT !!! / 1. CSOPORT VIP
 
 
 
 
Program: (12 Nap/11 Éj)
1. nap: Budapest - Moszkva
Elutazás Budapestről Moszkvába menetrend szerinti közvetlen járattal. 
Érkezés után transzfer a szállodába (1 éj).
Szálloda: Hotel Izmailovo Delta
 
 
2. nap: Moszkva
Reggeli után indul autóbuszos városnézésünk, melynek során meglátogatjuk a város legrégebbi emlékeit. Megtekintjük a Szófia rakpartot, a Megváltó Krisztus székesegyházat, a Novogyevicsij kolostor és a Lomonoszov Egyetemet. Itt rövid pihenőt tartunk, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik Moszkvára. A városnézés a Vörös Téren, a Vaszilij Blazsennij székesegyház megtekintésével ér véget. Fakultatívan megtekinthető a kihagyhatatlan, szintén a világörökség részévé vált Kreml. A Kreml területén található a Nagy Kreml Palota, a Lázár templom, az Uszpenszkij székesegyház, a Blagovescsenszkij székesegyház, az Arhangelszkij székesegyház, a Nagy Iván harangtorony, a Tizenkét Apostol temploma, a Pátriárkák palotája és a Kongresszusi Palota. Indulás Kazanyba vonattal. Szállás a vonaton (1 éj).
 
 
3. nap: Kazány
Reggel érkezés Kazányba, Tatárföld fővárosába, Oroszország hetedik legnépesebb városába, mely az ország egyik legrégibb települése. A várost 1005-ben bolgártörökök alapították, a település a későbbi időkben az Arany Horda fontos központjává vált. Kazany lakosságának egyik fele orosz, másik fele pedig tatár, e kettőség a muszlim és keresztény kultúra harmonikus keveredését adja, mely főként az építészetben mutatkozik meg. A város egyik legfontosabb látnivalója a Kazanyi Kreml, amely 2000-ben került fel az UNESCO Világörökség listájára. Jelenleg itt található Tatárföld elnökének rezidenciája, eredetileg azonban erődítményként szolgált. A létesítmény a Kazanka-folyó fölött magasodó dombon helyezkedik el. Itt található az egyetlen olyan, fennmaradt tatár erődítmény, ahol még felfedezhetők az eredeti városrendezési koncepció nyomai. Szállásunk elfoglalása után városnézés, melynek során elsőként a Kremlt keressük fel, majd látogatás a Qol Sharif mecsetnél, mely 2005-re készült el, amikor is a város 1000 éves fennállását ünnepelték. Ezt követően az eklektikus stílusú Tatár Elnöki Palota következik. Szállás Kazányban (1 éj). Szálloda: Hotel Ibis Kazan Centre
 
 
4. nap: Szvijazsszk sziget
Reggeli után szabadidő vagy fakultatívan a festői szépségű Szvijazsszk szigetének látogatása. A Volga és a Szvijaga folyó összefolyásánál található sziget eredetileg erődítmény volt, majd az ortodox kereszténység fontos helyszíne lett. Az erődszigetet Rettegett Iván cár építtette négy hét alatt a Volgán több száz kilométerről leúsztatott faanyagból. Ma Szvijazsszk egy kis falu, a családok kedvelt kirándulóhelye, afféle tatárföldi Szentendre. 1898-1906 között a Szent Istenanyáról készült ikon tiszteletére egy rendkívül látványos, fémkupolájú katedrálist építettek, közvetlenül emellett pedig egy ősi fatemplom található, melyet egyetlen nap alatt szögek használata nélkül, gerendákból állítottak fel. A régi fatemplomot felújították, de ügyeltek arra, hogy az eredeti állapotot minél jobban megőrizzék és bemutassák. A kirándulás keretében lehetőségünk nyílik megismerni a sziget kulturális örökségét, amelyek közt van templom, múzeum, kolostor és egyéb nevezetességek. Majd délután indulás Jekatyerinburgba. Az utazás során alkalmunk adódik a táj és a környező települések megfigyelésére. Szállás a vonaton (1 éj).
 
 
5. nap: Jekatyerinburg
A délelőtti órákban a vonat megérkezik Jekatyerinburgba, mely az uráli régió fővárosa, Európa és Ázsia határpontja, melyet egy obeliszk is jelez. A város a Transzszibériai vasútvonal 1816-os kilométerénél, az Iszety folyó mentén terül el. 1723 tavaszán I. (Nagy) Péter cár rendelete értelmében az Iszety partján kezdték el Oroszország legnagyobb vasfeldolgozó üzemének építését. A település születésnapjának 1723. november 28-át tekintik, amikor az első üzem megkezdte munkáját. A települést ekkor nevezték el Jekatyerinburgnak I. Katalin cárnő tiszteletére. A városnézés során megcsodálhatjuk a 18-19. században épített orosz klasszicizmus épületeit. 
Az Októberi forradalom után II. Miklós cárt és családját ebben a városban végezték ki. Szállás Jekatyerinburgban (1 éj). Szálloda: Hotel Marins Park
 
 
6. nap: Jekatyerinburg
Reggeli után szabadidő a városban, majd transzfer a pályaudvarra és utazás Novoszibirszkbe vonattal. 
Szállás a vonaton (1 éj).
 
 
7. nap: Novoszibirszk
A délelőtti órákban érkezés Novoszibirszkbe, a szibériai régió fővárosába, Oroszország 3. legnagyobb városába, mely egyben Szibéria legnagyobb városa, ipari, tudományos, kulturális és oktatási központja. A város életében ugrásszerű fejlődést hozott, hogy a Transzszibériai vasút építésének tervezése közben az akkori polgármester elérte azt, hogy innen induljon az Altaji elágazás. Innentől kezdve a Novoszibirszk rohamos növekedésnek indult. A többi szibériai városhoz hasonlóan Novoszibirszk gyarapodását az is elősegítette, hogy a II. világháborúban 50 üzemet ide evakuáltak a Szovjetunió európai területéről. A városnézésünk során többek között megtekintjük a Lenin teret és az Operaházat. Szállás Novoszibirszkben (1 éj).
Szálloda: Azimut Hotel Siberia
 
 
8. nap: Novoszibirszk
Reggeli után a városnézés folytatása: felkeressük az Akadémiai várost és a helyi piacot is. Este transzfer pályaudvarra, indulás Krasznojarszkba. Szállás a vonaton (1 éj).
 
 
9. nap: Krasznojarszk
Érkezés Krasznojarszkba. A város a 19. században a szibériai kozákság központja volt. Krasznojarszk környéke 35 000 éve lakott terület, a cári Oroszország területi terjeszkedésének fontos állomása. A kozákok a 17. században szerezték meg ezt a területet és alapítottak várost. Gyakran innen indultak a felfedezők is, Bering is itt élt 1 évig, mielőtt elindult volna expedíciójára. Jelenleg kb. 1 000 000 fő a lakossága. A település a világ legnagyobb vízhozamú folyamán, a Jenyiszej két oldalán terül el, így fontos szibériai kikötőváros. A városnézés során felkeressük a Karaulnaja hegy tetején található kis kápolnát, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik az egész városra. Később meglátogatjuk a Helytörténeti múzeumot, mely betekintést nyújt a szibériai őslakosok életébe, bemutatja a környék flóráját és faunáját egyaránt. További látnivalók: 350. évforduló tere, Könyörgés temploma. 
A városnézést követően a délutáni órákban továbbutazás Irkutszkba vonattal. Szállás a vonaton (1 éj).
 
 
10. nap: Irkutszk – Lisztvjanka - Bajkál-tó
Érkezés Irkutszkba a délelőtti órákban. A város az innen mintegy 60 kilométerre lévő Bajkál-tóból eredő Angara folyó mellett, az abba torkolló Irkut folyó partján fekszik. A város alapjait 1661-ben fektették le, de igazán fontos szerepet csak 1760-tól tölt be, amikor elérte a Moszkvából Szibériába vezető út. Innentől kezdve Szibéria kincseinek, illetve a Kínából érkező import áruk fontos átrakó pontjává vált. A városnézés során kívülről megtekintjük a néprajzi múzeumot, a Dekabristák Házát és a Lengyel templomot. Majd utazás Lisztvjankába, a Bajkál-tó partjára. Szállás Lisztvjankában (2 éj). Szálloda: Mayak Hotel
 
 
11. nap: Lisztvjanka - Bajkál-tó
Elsőként ismerkedés Lisztvjanka faluval, és annak mindennapjaival. A faluból futnak ki a kiránduló- és túrahajók. A Bajkál-tavat az oroszok még ma is tengerként emlegetik, a burjátok és a mongolok pedig sokszor Dalaj-Nor, vagyis szent tenger néven. A világ legmélyebb tava, vize a Föld édesvízkészletének egyötödét teszi ki. A tavat és környező területet egyedi ökoszisztémájára tekintettel 1996-ban felvették a világörökségek közé. A tavat végig hegyek veszik körül. A tóban 27 sziget található, közülük a legnagyobb: Olhon-sziget. A tó vizének jellegzetessége, hogy nagyjából 40 méterig átlátszó. A vize rendkívül jó minőségű, magas az oxigéntartalma, alacsony az ásványianyag-tartalma. Az itt fellelhető állatfajok közül kiemelkedik a tó minden részén megtalálható bajkáli fóka vagy nerpa, a Föld egyetlen édesvízi fókafaja. Itt található a Bajkál-tavat kutató tudományos intézet és annak múzeuma is, a Bajkál Múzeum, illetve a Bajkáli Fóka Akvárium.
 
 
12. nap: Irkutszk - Budapest
A menetrend függvényében hazautazás Irkutszkból
- moszkvai átszállással Budapestre.
 
 
 
Részvételi díj: 315.000 Ft/Fő
 
 
 
UNESCO Világörökségi helyszínek:
Moszkva - Kreml, Vörös tér, Novogyevicsij kolostor
Kazány - Kreml
Bajkál-tó (természeti)
 
 
Minimális létszám 15 fő, maximális létszám 25 fő.
Az étkezések helyi éttermekben: kb. 5-15 Euro/alkalom
 
A Transzszibériai vasút és a Bajkál-tó körutazás kiegészítő utazási feltételei:
- Ezen program esetében az előleg mértéke 40%.
- A vonatjegyek jegykiállítás után nem visszatéríthetők. 
- A vonatjegyeket 60 nappal az indulást megelőzően állítjuk ki.
 
 
AZ ÁR TARTALMAZZA:
a vonatjegyeket 4 fős hálófülkékben étkezés nélkül
a városokban 3*-os szállodákban történő elhelyezést reggelivel
a megadott programokat
a szükséges transzfereket
a magyar nyelvű idegenvezetést
 
 
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA:
Repülőjegy: 85.000 Ft/Fő
Repülőtéri illeték: kb. 48.000 Ft/Fő
Vízumdíj: 19.000 Ft/Fő
Útlemondási biztosítás, 
 
BBP biztosítás:
Classic: 580 Ft/fő/nap
Premium: 750 Ft/fő/nap
Privileg: 1.040 Ft/fő/nap
 
Egyágyas felár szállodai elhelyezés esetén: 55.000 Ft/Fő
2 fős hálófülke felár a vonaton: kb. 115.000 Ft/Fő
Egyágyas felár vonaton: kb. 190.000 Ft/Fő
 
 
Fakultatív Programok:
Kreml - A világörökségek listáján szereplő épületegyüttes Moszkva kihagyhatatlan része. A híres templomok közül kiemelhető a Lázár templom, az Uszpenszkij székesegyház, a Blagovescsenszkij székesegyház, az Arhangelszkij székesegyház, a látnivalók közül pedig a Nagy Iván harangtorony, a Tizenkét Apostol temploma, a Pátriárkák palotája és a Kongresszusi Palota. Nyitva tartás: minden nap 10.00 – 17.00, csütörtökönként zárva, a pénztárak fél órával a zárás előtt már nem adnak ki jegyet. További információ: http://www.kreml.ru
Ár: 8 000 Ft/Fő
 
Szvijazsszk (ebéddel): A Volga és a Szvijaga folyó összefolyásánál található sziget eredetileg erődítmény volt, majd az ortodox kereszténység fontos helyszíne lett. Az erődszigetet 1551-ben Rettegett Iván cár építtette négy hét alatt a Volgán több száz kilométerről leúsztatott faanyagból. 1552-ben az orosz hadsereg főhadiszállásaként funkcionált Kazany ostroma alatt. Ma Szvijazsszk egy kis falu, a családok kedvelt kirándulóhelye, afféle tatárföldi Szentendre.
Ár: 9500 Ft/Fő
 
Bajkál-tavi programok magyar idegenvezetéssel, csak a belépőjegyet szükséges fizetni (rubelben), jelentkezés a helyszínen. Talci skanzen múzeum belépő: kb. 5 EUR - Bajkál Múzeum belépő: kb. 8 EUR - Sétahajózás: kb. 13 EUR (minimum 10 fő) - Libegő a Csúcsra: kb. 6 EUR.
 
 
Utazás a vonaton: Az elhelyezés a vonaton 4 ágyas fülkékben történik. Akik fizették a kétágyas vagy egyágyas felárat, azok vagy kétágyas vagy egyágyas fülkében kerültek elhelyezésre vagy négyágyas fülkében vannak csak ketten vagy egyedül. Irodánk törekszik arra, hogy a csoport tagjait egy fülkében helyezze el, de ez nem jelenti azt, hogy egy fülkében csak azonos neműek kerülhetnek elhelyezésre. Sajnos előfordulhat olyan kivételes eset, ha az utas társ lemondja az utazását, a vonatjegyét pedig már megvásároltuk. A lemondott utas vonatjegyének törlése után az a vonatjegy újraértékesíthető, ezáltal a magyar utas mellé idegen személy is kerülhet.
Menetrend szerinti vonatokkal utazunk, amelyeket a helyi lakosok is használnak, tehát ezek nem turista vonatok. A körutazás "hátizsákos túra" jellegű, a vonatról történő le- és felszállásnál mindenkinek önmagának kell emelnie és vinnie a csomagját.
 
 
Vízum: A vízumhoz szükséges Oroszországra is érvényes betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás (irodánkon keresztül is köthető), illetve a hazautazás dátumához képest minimum 6 hónapig érvényes útlevél, melyben legalább két üres oldal található az oroszországi vízum bejegyzéséhez (az üres oldalaknak a „vízum” résznél kell lenniük, nem pedig a „magyar hatóságok bejegyzései” résznél).
 
A program indításához szükséges minimális létszám 15 fő, maximális létszám 25 fő.
Az étkezések helyi éttermekben: kb. 5-15 Euro/alkalom
 
Foglalási díj: 500,-Ft/fő
(Ajánlat kéréséhez, vagy foglaláshoz kattintson a fenti időpontok+árak valamelyikére!)
Oldalak
Dolce Travel Utazási Iroda
Utazás Szállás Last Minute Buszos utak Buszbérlés Incentiv-utak Városlátogatás Prága Bécs Szállás foglalás Verona-Velencei karnevál egy napos utak