Utazás
Szállás

Utazás típusa

Ország

Város

Dolce Travel
utazás-szállás-hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
Telefon:Buszos városnézés, Buszos kirándulás - Bel- és külföldi személyszállítás autóbusszal Proservice Group - Több, mint arany Ultrahangos fogkefe Emmi-dent

Tündérmese Olasz módra - Gyertyafényes éjszaka Rómával (5 Nap/4 Éj)***

E-mail

Lido di Jesolo 15 km sekély vizű, hosszú, homokos tengerpartjának és Velence közelségének köszönhetően az egyik legnépszerűbb olasz üdülőváros. Kitűnő választás mind kisgyermekes családnak és mindazoknak, akik a nyüzsgő éjszakai életet részesítik előnyben, valamint azoknak is, akik a környék kulturális látnivalóival szeretnének megismerkedni. A pihenés mellett tartalmas kirándulásokat, hajókázást és piaclátogatást is kínálunk mindazoknak, akik velünk tartanak a programokban gazdag utunkon.

 
 
Tündérmese Olasz módra -
Gyertyafényes Éjszaka
+ Rómával (5 Nap/4 Éj)***
 
 
Utazás: légkondicionált autóbusszal (WC, videó).
+ Fel- és leszállási lehetőség: Budapest (Blaha Lujza tér és BAH csomópont), 
Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa.
 
Szállás: 
2 éjszaka Róma környékén 3*-os szállodában
2 éjszaka Montecatini Terme 3*-os szállodában
 
Ellátás (krt): reggeli (igény esetén félpanzió).
 
További vidéki felszállási lehetőségek felár ellenében: 
Debrecen - Nyíregyháza - Miskolc: 8.990,- Ft/fő oda-vissza
Eger - Gyöngyös: 7.590,- Ft/fő oda-vissza
 
2019.08.29 - 09.02. 
 
 
 
 
 
 
 
Program: (5 Nap/4 Éj)
1. nap: Budapest - Montecatini Terme
Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban. Folyamatos utazás Szlovénián keresztül Olaszországba, útközben rövid pihenőkkel. Szlovéniában megállót teszünk Trojane-ban és megkóstoljuk a híres szlovén, hatalmas szalagos fánkot és krémest. Érkezés Montecatini Terme-be az esti órákban. Szállás elfoglalása után, ha időnk engedi, akkor idegenvezetőnk elkíséri Önöket felvonóval Montecatini Alto bájos, ódon városkájába. 
 
 
2. nap: Montecatini Terme - Róma:
Forum Romanum és Colosseum 
Reggeli után elindulás Rómába, érkezés az Örök városba dél környékén. Városi sétánk alkalmával elsőként a leglátogatottabb emlékekkel, a Császár Forumokkal-  Forum Romanum és a Colosseum-mal ismerkedünk meg (Ár: 25 EUR/fő- részvételi szándékát kérjük, hogy foglaláskor jelezze). Megnézzük a Világörökség részét képező történelmi városrészt, Constantinus diadalívét, a Victor Emanuel teret, a híres Trevi kutat és az ikonikus Spanyol lépcsőt is. Sétálunk az ódon emlékek között és a szabadidőben mindenkinek lehetősége lesz felfedezni az Örök Város eldugott kincseit. Érkezés a Róma környéki szálláshelyünkre az esti órákban.   
 
 
3. nap: Róma: Vatikán és Trastevere - Vallerano:
A Gyertyák Éjszakája 
Reggeli után szabadidő Rómában, vagy tartsanak velünk a világ legkisebb független államába, a Vatikánba, tárlatvezetéssel (Ár: 45 EUR/fő – részvételi szándékát kérjük, hogy foglaláskor jelezze). Fedezzünk fel együtt olyan mesterműveket, mint a Vatikáni Múzeumban található Laocoon- csoport vagy Michelangelo lélegzetelállító mennyezetfreskói a Sixtusi-kápolnában. Ismerkedjenek meg a világ legnagyobb pápai gyűjteményével, csodáljuk meg együtt a Szt. Péter Bazilikát, mely a világ legnagyobb keresztény temploma és sétáljunk egyet a csodás Szt. Péter téren. A délutáni órákban Róma legbohémabb negyedével, a Trastevere, folyóparton elterülő világával ismerkedünk. Ha valaha elképzelte a római életet, akkor pontosan ilyennek képzelte: borostyánnal befuttatott öreg házak, macskaköves utcák, festői terek, eldugott kávéházak, családias éttermek és soha sem pihenő atmoszféra jellemzi ezt a kerületet. Érkezés a Róma környéki szálláshelyünkre a kora esti órákban. Vacsora után egy igazán felejthetetlen, meseszerű program veszi kezdetét, mely méltó zárásának ígérkezik ennek az élményekkel és látnivalókkal teli napnak. Egy eldugott kis olasz faluba Vallerano-ba utazunk, ahol minden évben egyszer megrendezik a Gyertyák éjszakáját (Ár: 10 EUR/fő). Ennek alkalmából több, mint százezer gyertya világítja meg a történelmi központ középkori falait és tornyait, festői sikátorait és az eldugott árkádokat. Az ódon utcák, régi kőházikók és bájos terek tündérmesébe illő tájjá változnak, a gyertyafényen kívül élő zeneszó tölti be a falucskát. Kihagyhatatlan, romantikus élmény ez az este mindenkinek. Visszatérés a szálláshelyünkre az éjszakai órákban.  
 
 
4. nap: Orvieto - Siena - Montecatini Terme:
Magunk mögött hagyjuk Rómát és környékét, hogy a mai tartalmas utunk alatt Umbria és Toszkána tájain is tegyünk egy-egy látogatást. Elsőként Umbria egyik legfestőibb óvárosában, Orvieto-ban megnézzük Olaszország csodájának nevezett Dómot. A hatalmas tufa sziklájára épült településén barangolunk a középkori kis utcácskákon, megkóstoljuk a híres orvietói borokat, és természetesen, ha valamelyik elnyerte a tetszésüket, akkor lehetőségük lesz vásárolni is a kitűnő italokból. Utunkat folytatva a következő megállónk Toszkána gótikus gyöngyszeme, Siena lesz. Megnézzük a híres kagyló alakú főteret, a tér meghatározó tornyait és a világhírű városházát is. Szabadidő után búcsút veszünk a várostól, majd az esti órákban megérkezünk a Montecatini Terme-ben található szálláshelyünkre.      
 
 
5. nap: Poggio a Caiano - Budapest:
Reggeli után hazaindulás. Rövid megálló Poggio a Caiano településen, ahol az egyik legszebb és leghíresebb Medici Villa található. Megnézzük a villa előkelő épületét és sétálunk egyet a Világörökség részét képező épület csodálatos parkjában, majd továbbutazunk Budapestre. Érkezés a késő esti órákban.
 
 
 
Részvételi díj: 95.890 Ft/Fő
 
 
A részvételi díj tartalmazza:
Utazás: légkondicionált autóbusszal (WC, videó).
+ Fel- és leszállási lehetőség: Budapest (Blaha Lujza tér és BAH csomópont), 
Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa.
 
Szállás: 
2 éjszaka Róma környékén 3*-os szállodában
2 éjszaka Montecatini Terme 3*-os szállodában
 
Ellátás (krt): reggeli (igény esetén félpanzió).
Magyar nyelvű csportkísérőt
 
 
A részvételi díj nem tartalmazza: 
BBP baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítás: 2.900 Ft/Fő (69 éves kor -ig)
Útlemondási díjat,
Foglalási díjat (1.500 Ft/Fő)
Egyágyas felár (társítás nélkül): 21.000 Ft/1 Fő
Vacsora felár: 13.000 Ft/Fő/turnus
az esetleges belépőket a helyszínen, valamint a felárakat,
a helyszínen fizetendő idegenforgalmi adókat (2 EUR/Fő/Nap).
 
Felárak és belépők + Fakultatív programok: 
Forum Romanum és Colosseum: 25 EUR/fő belépővel - foglaláskor jelezve! 
Vatikán tárlatvezetéssel: 45 EUR/fő belépővel - foglaláskor jelezve!
Vallerano/ Gyertyák éjszakája: 10 EUR/fő
 
Belépők, közlekedési költségek és felárak összesen kb: 20 EUR/Fő
Római tömegközlekedés: 7 EUR/fő/nap
Vallerano/ Gyertyák éjszakája: kb. 5 EUR/fő 
Orvieto sikló: kb. 3 EUR/fő
Orvieto/Dóm: kb. 4 EUR/fő
+++ Audio guide: kb. 5 EUR/fő 

 

 

 

 

Foglalási díj: 500,-Ft/fő
(Ajánlat kéréséhez, vagy foglaláshoz kattintson a fenti időpontok+árak valamelyikére!)
Oldalak
Dolce Travel Utazási Iroda
Utazás Szállás Last Minute Buszos utak Buszbérlés Incentiv-utak Városlátogatás Prága Bécs Szállás foglalás Verona-Velencei karnevál egy napos utak