Utazás
Szállás

Utazás típusa

Ország

Város

Dolce Travel
utazás-szállás-hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
Telefon:Buszos városnézés, Buszos kirándulás - Bel- és külföldi személyszállítás autóbusszal Proservice Group - Több, mint arany Ultrahangos fogkefe Emmi-dent

Umbria és Toszkána (5 Nap/4 Éj)*** - Csokoládé Fesztivállal és Virág Fesztivállal

E-mail

A kulturális programok mellett ellátogattunk a festői Perugia városába, melynek messze földön híres csokoládéfesztiválja nem csak az édesszájúaknak egyedülálló élmény. Megcsodáljuk a virágruhába öltözött középkori, meseszerű Spello-t, ahol minden évben megrendezik az Infiorata virágünnepet is a városka felejthetetlen, színpompás virágszőnyegeivel! .................

 
Umbria és Toszkána:
Csokoládé Fesztivállal és Virág Fesztivállal
 
Utazásunk során felejthetetlen élményeket halmozunk, betekintést nyerünk Toszkána elragadó látnivalóiba, Umbria fantasztikus műemlékeibe. Assisi Szent Ferenc nyomán lenyűgöző katedrálisok, templomok világában kalandozunk, valamint csodás virágszőnyeggel borított terek, erkélyek, vízesések és természeti szépségek körítésével a környék gasztronómiai és kézműves életébe is betekintést nyerünk. A kulturális programok mellett ellátogattunk a festői Perugia városába, melynek messze földön híres csokoládéfesztiválja nem csak az édesszájúaknak egyedülálló élmény. Megcsodáljuk a virágruhába öltözött középkori, meseszerű Spello-t, ahol minden évben megrendezik az Infiorata virágünnepet is a városka felejthetetlen, színpompás virágszőnyegeivel! 
 
 
Utazás: légkondicionált autóbusszal
+++ Fel- és leszállási lehetőség: Budapest (Blaha Lujza tér és BAH csomópont), 
Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa
 
Szállás: 3 vagy 4 éjszaka hotel *** (programtól függően) - A standard 3  csillagos szállodák kellemes elhelyezést biztosítanak a Trasimeno-tó partján, és Chianciano Terme fürdővárosában. - Szobák: 2 ágy (pótágyazható), fürdőszoba, a szobák nagy része balkonos és TV-vel felszerelt - Szolgáltatások: étterem, bár, recepció.
 
Ellátás (krt): kontinentális reggeli, felár ellenében félpanzió.
 
 
 
2019.06.20 - 06.23.
(Spello - Virágfesztivállal) (4 Nap/3 Éj)
 
 
 
2019.10.23 - 10.27.
(Perugia- Csokoládéfesztivállal) (5 Nap/4 Éj)
 
 
 
 
 
Virág Fesztivállal - Program: (4 Nap/3 Éj) 2019.06.20 - 06.23.
1. nap: Budapest- Chianciano Terme/Trasimeno-tó
Elutazás Budapestről a hajnali órákban, folyamatos utazás rövid
megállókkal Szlovénián keresztül.
Érkezés szálláshelyünkre az esti órákban. 
 
 
2. nap: Assisi - Perugia
Ma elsőként a ferences rend megalapítójának, Szent Ferencnek a városába, a műemlékekben gazdag, Világörökség részévé nyilvánított, fenséges Assisi-be indulunk, ahol megismerjük Assisi Szent Ferenc életének csodás útját. Ellátogatunk a lélegzetelállító Bazilikába (Santa Maria degli Angeli), a Szent sírjához, és a hozzá tartozó, fantasztikus, többemeletes árkádsorra épített nagy ferences kolostor épületébe és altemplomába, a San Rufino katedrálishoz és a város fölé emelkedő, dombon található Rocca Maggiore erődhöz is. Innen gyönyörű kilátás nyílik a városra és a környékre. Barangolunk a rengeteg régi kis lakóház és kedves palota között, majd továbbutazunk a festői Perugia-ba, ahol megnézzük  a San Lorenzo Dómot, a Fontana Maggiore reneszánsz szökőkutat, a Városházát, a Palazzo dei Priori-t. (Ár: 25 EUR/fő) 
 
 
3. nap: Spello - Spoleto virágfesztivál - Marmore vízesés
Reggeli után egy igazán sokszínű program veszi kezdetét. Első megállónk Spello-ban, a virágok városában lesz, megnézzük a virágözönnel díszített elbűvölő bájos régi városmagot, ahol az erkélyek is virágoskertnek öltöznek, a Santa Maria Maggiore templomot, majd Spoleto ódon városát látogatjuk meg. Mindkét város építészetével, színes virágkavalkáddal, hangulatos keskeny utcákkal kápráztat el. A városnézés után kedvükre bolyonghatnak a belváros főterén vagy sétát tehetnek az ódon, szűk utcácskákban és megcsodálhatják a virágszőnyeggel borított tereket. Van egy hely Umbriában, amiről kevesen tudnak, viszont európai mércével mérve is rendkívül látványos: utunk a fenséges Marmore vízeséshez vezet. A  történetében római korig visszanyúló mesterséges vízesés 165 méter magasról zuhog le, három lépcsőben.  Ennek eredményeként gyönyörködhetünk a lenyűgözően, percek alatt, hatalmas robajjal lezúduló patak folyóvá duzzadásában. Érkezés a szálláshelyünkre az esti órákban.
 
 
4. nap: Chianciano Terme - Budapest
Hazaindulás Budapestre, folyamatos utazással és
rövid pihenőkkel, érkezés a késő esti órákban.
 
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
Csokoládé Fesztivállal - Program: (5 Nap/4 Éj) 2019.10. 23 - 27.
1. nap: Budapest - Chianciano Terme/Trasimeno-tó
Elutazás Budapestről a hajnali órákban, folyamatos utazás rövid
megállókkal Szlovénián keresztül.
Érkezés szálláshelyünkre az esti órákban. 
 
 
2. nap: Spello - Spoleto - Marmore vízesés
Reggeli után egy igazán sokszínű program veszi kezdetét. Első megállónk Spello-ban, a virágok városában lesz, ahol az erkélyek minden év júniusában virágoskertnek öltöznek. A Santa Maria Maggiore templom megtekintése után Spoleto ódon városát látogatjuk meg. Mindkét város építészetével és hangulatos keskeny utcákkal kápráztat el. A városnézés után kedvükre bolyonghatnak a belváros főterén vagy sétát tehetnek az ódon, szűk utcácskákban és megcsodálhatják a virágszőnyeggel borított tereket. Van egy hely Umbriában, amiről kevesen tudnak, viszont európai mércével mérve is rendkívül látványos: utunk a fenséges Marmore vízeséshez vezet. A  történetében római korig visszanyúló mesterséges vízesés 165 méter magasról zuhog le, három lépcsőben.  Ennek eredményeként gyönyörködhetünk a lenyűgözően, percek alatt, hatalmas robajjal lezúduló patak folyóvá duzzadásában. Érkezés a szálláshelyünkre az esti órákban. (Ár: 35 EUR/fő) 
 
 
3. nap: Assisi - Perugia
Ma elsőként a ferences rend megalapítójának, Szent Ferencnek a városába, a műemlékekben gazdag, Világörökség részévé nyilvánított, fenséges Assisi-be indulunk, ahol megismerjük Assisi Szent Ferenc életének csodás útját. Ellátogatunk a lélegzetelállító Bazilikába (Santa Maria degli Angeli), a Szent sírjához, és a hozzá tartozó, fantasztikus, többemeletes árkádsorra épített nagy ferences kolostor épületébe és altemplomába, a San Rufino katedrálishoz és a város fölé emelkedő, dombon található Rocca Maggiore erődhöz is. Innen gyönyörű kilátás nyílik a városra és a környékre. Barangolunk a rengeteg régi kis lakóház és kedves palota között, majd továbbutazunk a festői Perugia-ba, ahol megnézzük  a San Lorenzo Dómot, a Fontana Maggiore reneszánsz szökőkutat, a Városházát, a Palazzo dei Priori-t. Városnézés után ezen a napon hab a tortán, hogy részt veszünk Európa legnagyobb édesség-ünnepén (az októberi turnusnál), a hangulatos Eurochocholate- Csokoládé-fesztiválon. Az utcákat árusítók lepik el, mi pedig megnézhetjük, hogy milyen művészettel  készítenek vonzó, apró csodákat, finomságokat, elképesztő csokoládé-szobrokat és szökőkutakat. Ami jó hír: mindent meg is kóstolhatunk. Tartson velünk egy édes bűnbeesésre a csokifesztiválon! 
 
 
4. nap: Montepulciano - Arezzo - Cortona
A mai napon felfedezzük Toszkána lélegzetelállító, elragadó települését (Ár: 40 EUR/fő-ajándék borkóstolóval). Tartsanak velünk Montepulciano középkori hangulatú, festői, kis utcákkal tagolt városába gyalogos városnézésre, mely filmforgatások híres helyszíne. Reneszánsz épületei, templomai, évszázadok történetét mesélik. A Piazza Grande közelében található a város egyik legszebb reneszánsz palotája, a Palazzo Ricci, melynek földalatti, ódon folyosóján gigantikus boroshordók ejtenek ámulatba. A borospincében tett látogtás után ízelítőt kapunk a helyi borokból - Vino Nobile - és megkóstolunk pár falat ételkülönlegességet is. Az ódon utcákon sétálunk, majd a városnézés után benézünk a környék legrégebbi kávézójába, a Caffé Polziano-ba, melynek teraszáról lélegzetelállító panoráma nyílik a toszkán dombokra. Ki ne szeretne egy igazi olasz kávé elkortyolgatása közben gyönyörködni a háborítatlan toszkán tájban? Következő állomásunk a középkori Arezzo lesz. A város az árkádokkal körülvett Piazza Grande köré épült, és sokak szerint a legszebb etruszk erdetű település Olaszországban. A román San Francesco templom és annak freskói, valamint a Santa Maria templom méltán emelik a város hírnevét. Utunkat Cortona-ban folytatjuk, mely a Napsütötte Toszkána című film miatt lehet ismerős mindenkinek. Az etruszk falakkal és sírokkal körbevett festői város egy meredek hegy oldalában található, 5oo méter magasan. Sétálunk a keskeny utcákon,  megnézzük a kiemelkedő látnivalókat, a bájos település szép templomait és tereit, valamint a Dómot. 
 
 
5. nap: Chianciano Terme - Budapest
Hazaindulás Budapestre, folyamatos utazással és
rövid pihenőkkel, érkezés a késő esti órákban.
 
 
 
 
2019.06.20 - 06.23.
Részvételi díj: 64.900 Ft/Fő (Reggelivel)
 
 
2019.10.23 - 10.27.
Részvételi díj: 75.900 Ft/Fő (Reggelivel)
 
 
 
A részvételi díj tartalmazza: 
Utazás: légkondicionált autóbusszal
+++ Fel- és leszállási lehetőség: Budapest (Blaha Lujza tér és BAH csomópont), 
Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa
 
Szállás: 3 vagy 4 éjszaka hotel *** (programtól függően) 
A standard 3  csillagos szállodák kellemes elhelyezést biztosítanak
a Trasimeno-tó partján, és Chianciano Terme fürdővárosában.
Szobák: 2 ágy (pótágyazható), fürdőszoba,
a szobák nagy része balkonos és TV-vel felszerelt
Szolgáltatások: étterem, bár, recepció.
 
Ellátás (krt): kontinentális reggeli
Magyar nyelvű csoportkísérőt/idegenvezetőt
Foglalási díj: 1.500 Ft/Fő
 
 
 
A részvételi díj nem tartalmazza: 
BBP betegség, -baleset, poggyászbiztosítást: 2.900 Ft/Fő (69 éves kor -ig) 
Útlemondáási str, biztosítást
Egyágyas felár (társítás nélkül): 20 000 Ft/Fő/Turnus
Vacsora felár: 16 900 Ft/Fő/Turnus
Üdülőhelyi díj: 1,5 EUR/Fő/Éj (helyszínen fizetendő)
 
 
Felárak és belépők: Fakultatív programok
- 5 napos programnál (min. létszám: 25 fő):
- Montepulciano (ajándék borkóstolóval)-Arezzo-Cortona: 40 EUR/fő
- Spello-Spoleto-Marmore vízesés: 35 EUR/fő
 
Fakultatív programok
- 4 napos programnál (min. létszám: 25 fő):
- Assisi- Perugia: 25 EUR/fő
 
Belépők ára összesen kb: 25 EUR/fő
Arezzo/ St. Francesco templom: 8 EUR/fő
Assisi/ St. Francesco templom: 3 EUR/fő
Chococard- csokifesztivál belépő, helyi közlekedéssel: 15 EUR/fő
++++
Audio-guide:  kb.  8-10 EUR/fő/tartózkodás
 
 
 
 
 

 

Foglalási díj: 500,-Ft/fő
(Ajánlat kéréséhez, vagy foglaláshoz kattintson a fenti időpontok+árak valamelyikére!)
Oldalak
Dolce Travel Utazási Iroda
Utazás Szállás Last Minute Buszos utak Buszbérlés Incentiv-utak Városlátogatás Prága Bécs Szállás foglalás Verona-Velencei karnevál egy napos utak