Utazás
Szállás

Utazás típusa

Ország

Város

Dolce Travel
utazás-szállás-hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
Telefon:Buszos városnézés, Buszos kirándulás - Bel- és külföldi személyszállítás autóbusszal Proservice Group - Több, mint arany Ultrahangos fogkefe Emmi-dent

ÜZBEGISZTÁN - A SELYEMÚT MISZTIKUS KARAVÁN VÁROSAI

E-mail

Tartson velünk egy feledhetetlen utazáson Közép-Ázsiában, a gazdag történelmi múlttal büszkélkedő Üzbegisztánban, ahol olyan nagy hódítók hagyták hátra nyomaikat, mint Nagy Sándor, Dzsingisz kán és Tamerlán mongol fejedelem, de része volt az egykori Újperzsa Birodalomnak és a Szovjetuniónak is. A Selyemút fontos állomásai is megtalálhatók itt, ahol az ősi karaván városok a mai napig őrzik a letűnt korok misztikus hangulatát.

 
ÜZBEGISZTÁN:
A SELYEMÚT MISZTIKUS KARAVÁN
VÁROSAI ÉS VILÁGÖRÖKSÉGI 
 
 
Tartson velünk egy feledhetetlen utazáson Közép-Ázsiában, a gazdag történelmi múlttal büszkélkedő Üzbegisztánban, ahol olyan nagy hódítók hagyták hátra nyomaikat, mint Nagy Sándor, Dzsingisz kán és Tamerlán fejedelem, de része volt az egykori Újperzsa Birodalomnak és a Szovjetuniónak is. A Selyemút fontos állomásai is megtalálhatók itt, ahol az ősi karaván városok a mai napig őrzik a letűnt korok misztikus hangulatát.
 
 
Utazás:
Repülőjegy Üzbegisztánba, átszállással a Budapest – Taskent útvonalon
Transzferek a programok során
Vonatjegy expressz járatra
 
Szállás:
hat éjre kétágyas szobában
 
Ellátás:
Reggeli
 
2018.05.31 - 06.06. 
-BETELT !!! / 1. CSOPORT
 
 
 
 
 
Programok: (7 Nap/6 Éj)
2018. május 31., csütörtök
Utazás Budapestről átszállással Taskentbe, Üzbegisztán
fővárosába (Budapest - Moszkva 12.55-16.25,
Moszkva - Taskent 20.50-02.45).
 
 
2018. június 01., péntek: Taskent
Érkezés a hajnali órákban, transzfer a szállodába, a szobák elfoglalását követően pihenő, reggeli, majd  felfrissülve indulunk a város látnivalóinak felfedezésére. Első megállónk az 1967-es üzbegisztáni földrengés áldozatainak emléket állító „Bátorság szobor”, a katasztrófa után az üzbég várost teljesen újjáépítették. Következik a város legjelentősebb tere, a Függetlenségi tér, története hosszú időkre nyúlik vissza, korábban Katedrális-, később Vörös-, majd Lenin térnek is nevezték, ma az ország ’91-es függetlenné válásának és a második világháború áldozatainak emlékhelye. Sétálunk a „Népek Barátságának” terén is, ahol láthatjuk az üzbég Parlament modern épületét, a világháború során 15 különböző nemzetiségű árva örökbefogadójának, Shaahmad Shomanhmudov-nak emlékművét, és a Navoi színházat. Majd az óvárosban található, vallási központjaként számon tartott Hast Imam tér következik. A lenyűgöző épületkomplexum 16.sz-i stílust hűen tükröző mecsetjének és két minaretének díszítőelemei között fellelhető fafaragványok utalnak Üzbegisztán híres képző-műhelyeire. Itt található Barakkhan medresze, Tillya sejk mecset, Kaffal Shahsi Mauzóleum és a Korán Usman Múzeum, ahol a világ legrégebbi Koránját őrzik. A teret körülvevő óváros, még a földrengés előtti időkből maradt fent.
 
 
2018. június 02., szombat: Taskent – Bukhara
Reggeli után transzfer a vonatállomásra, utazás nagysebességű vonattal Bukharába, az ősi civilizációs központba, melynek területét legalább ötezer éve lakják és az Üzbegisztánt is átszelő Selyemút egyik legfontosabb állomása volt. A 9-10. században az Új-perzsa Birodalom fővárosa volt, majd sokáig a török civilizáció fontos központjaként funkcionált. A mecsetekben és medreszékben bővelkedő várost, kulturális és kereskedelmi szerepéért méltán nevezik „Szent városnak”, központját a világörökség részévé is nyilvánították. - Az érkezést követően városnézésen veszünk részt: Sitorai Mokhi-Khosa egykori fejedelmi nyári rezidencia, a keleti és orosz kultúra keveredésének egyedülálló alkotása; a szúfizmus életszemléletet és filozófiát megalapozó Bakhouddin Naqshbani és Chor Bakr Necropolis mauzóleuma a „halottak városában”.
 
 
2018. június 03., vasárnap
Reggeli után folytatódik a „szent város” felfedezése a középkori Ark erőddel, ahol a városfallal körülvett kisvárosban láthatjuk emírjeinek lakóépületeit, mecseteket, kormányépületeket és a börtönt. Majd megnézzük a Bolo Khauz mecsetet, és a 13-14. századi Chasma-Ayub mauzóleumot, melyet Szent Jób látogatásának emlékére és forrásának helyén emeltek. A Poikalaon épületegyüttes következik (12-16. századi) a Kalyan mecsettel és Közép-Ázsia egykor legmagasabb épületével, a 46 méter magas a Kalon minarettel, és a Miri Arab medreszével. A 17-18.századi Abdulazizkhan medresze a következő megálló, amely dekorációjával és méretében megelőzte a szemközti Uluk bég medreszét. Felkeressük az ősi kereskedőházak utcáját, mely egykor a Selyemút karavánjainak fontos állomása volt és az árusok a mai napig itt kínálják portékájukat, aranyhímzéseket, színes fafaragásokat és a világhírű bukharai, kézzel szőtt szőnyegeket. És még nincs vége a látnivalóknak, következik a Magoki Attori mecset, a Labi-Hauz épületegyüttese (köztük a város legnagyobb medresze), amely a város egyik utolsó tava köré épült. Fakultatív programlehetőség: Folklór bemutató vacsorával az egyik legrégebbi és legszebb középkori medreszében (Nadir Devan-Begi): 9 900 Ft/fő. Az ár transzfert nem tartalmaz, a szállodától gyalogosan megközelíthető, minimum létszám 6 fő.
 
 
2018. június 04., hétfő: Shahrisabz - Szamarkand
Reggelit követően továbbutazunk Tamerlán (Timur Lenk) fejedelem születési helyére Shahrisabz városába, ahol elsőként megnézzük a fehér palotát, Tamerlán nyári palotáját. Ezt követően az Ulug bég édesapja tiszteletére emelt Péntek-mecset óriási épületegyüttest járjuk be, melyet a 15. században fejeztek be és mauzóleumként is szolgál. Majd Tamerlán által az erő és a hatalom szimbólumaként építtetett Doru Saodat-ot nézzük meg és a 14. századi Hazrat Imam mecsetet. Továbbutazás Szamarkandba, szállás elfoglalása.
 
 
2018. június 05., kedd: Szamarkand
Szamarkand Közép-Ázsia egyik legősibb városa, melynek történelme i.e.14. századig nyúlik vissza, amikor a Selyemút egyik legnagyobb városa volt. Az idők során Nagy Sándor, arab megszállók, Dzsingisz kán, Tamerlán fennhatósága alá is tartozott a város, később az Orosz birodalom részévé vált, majd az üzbegisztáni területek függetlenné válása óta az ország második legnagyobb városaként és a térség kulturális központjaként tartják számon. A város történelmének sokszínűsége mágikus erővel hat az odalátogatókra, akik átélhetik a város mesébe illő romantikus hangulatát. 2001-ben „a kultúrák találkozása” címen a világörökség részévé is nyilvánították. Ellátogatunk a Timurida dinasztia hamvait őrző egyedülálló építészeti alkotáshoz, a Gur Amir mauzóleumhoz. Majd megnézzük az egykori Timurida birodalom központját a híres Registan téren, ahol három medresze található: Ulug bég, Sherdor és a Tillyakori. A Bibi Khanum-t, a Timuridák által épített legnagyobb mecsetet is meglátogatjuk. Felkeressük a város legrégebbi bazárját, ahol egykor Selyemút karavánjai is kereskedtek.  Később  megnézzük Ulug bég 15.sz-i csillagvizsgálóját, majd a lenyűgöző Shahi Zinda mauzóleum több mint 20 épületből álló együttesét ami a 14-15. századból maradt fenn.
 
 
2018. június 06., szerda
Hajnali órákban transzfer a repülőtérre, utazás átszállással
Budapestre (Szamarkand - Moszkva 06.35-08.45,
Moszkva - Budapest 10.20-12.05).
 
 
 
Részvételi díj: 279.900 Ft/Fő
 
 
Az ár tartalmazza:
Repülőjegy Üzbegisztánba, átszállással a Budapest – Taskent útvonalon
Transzferek a programok során
Vonatjegy expressz járatra
Szállás hat éjre kétágyas szobában
Reggeli
Az első napon a szoba korai átvétele
Magyar nyelvű idegenvezetés a teljes utazás során
A szükséges belépők
 
Az ár nem tartalmazza:
Repülőtéri illetékek: kb. 115 000 Ft/fő
Útlemondási biztosítás (választható) 1,7%
Fakultatív félpanzós ellátás: 15 500 Ft/fő/5 vacsora
Vízum (kb. 60 USD/fő, helyszínen fizetendő)
Javasolt borravaló (kb. 30 USD/fő)
Folklór bemutató vacsorával: 9 900 Ft/Fő
 
Foglalási díj: 500,-Ft/fő
(Ajánlat kéréséhez, vagy foglaláshoz kattintson a fenti időpontok+árak valamelyikére!)
Oldalak
Dolce Travel Utazási Iroda
Utazás Szállás Last Minute Buszos utak Buszbérlés Incentiv-utak Városlátogatás Prága Bécs Szállás foglalás Verona-Velencei karnevál egy napos utak